Marți, 21 noiembrie 2023, primarul municipiului Câmpina a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia s-a stabilit menținerea punctului de vedere exprimat prin vot privind terenurile de pe albia râului Doftana și cele patru hotărâri legate de pasajul subteran. Practic, consilierii și-au dat acordul pentru formularea întâmpinării la cererea de chemare în judecată formulată de Asociația Câmpina Curată și Asociația Pentru Câmpina, precum și la plângerea prealabilă formulată de societățile Elsid și Electrocarbon.
PSD, PMP și parte din USR au lipsit in corpore
Ședința a început cu stângul, prezența fiind la limita cvorumului. Asta chiar dacă ședința a fost convocată pentru ora 17.00. Totuși, în absența unor declarații publice, asumate, prin care consilierii PSD, PMP și parte din USR (viceprimarul Liviu Dumitrache și consilierul Adina Gârbăcică) să-și justifice absența în fața opiniei publice și, implicit, a viitorilor alegători, această ”tactică” a semănat mai degrabă cu un boicot. Pentru că este greu de crezut că cei nouă consilieri care au lipsit au avut toți treabă sau probleme personale fix în ziua și la ora ședinței. În aceste condiții, la ședință au fost prezenți doar consilierii primarului, adică acei zece consilieri care îl susțin pe Alin Moldoveanu (Dan Nica și Florin Marcu - PNL, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu și Lorena Iordache - Partidul Verde, Liviu Briciu și Cosmin Raț (care a intrat online) - POL, Valentin Crețu și Viorica Vane - USR și Costel Filip - independent. Au fost mai multe discuții legate de subiectele de pe ordinea de zi, toate în același sens, adică pentru păstrarea votului inițial.
Primăria își va angaja avocat pentru procesele privind pasajul subteran
A fost o discuție deschisă de consilierul Noemi Ionescu, la care primarul Alin Moldoveanu a marșat imediat. Noemi Ionescu a propus angajarea unor servicii de consultanță juridică pentru procesul legat de pasaj, iar primarul Alin Moldoveanu a susținut propunerea, afirmând că juriștii Primăriei sunt foarte ocupați, având un volum mare de muncă. Mai mult, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local de miercuri, 29 noiembrie, se află un proiect prin care se aprobă suma de 20.000 lei pentru angajarea unui avocat pentru a reprezenta administrația locală în procesele privind pasajul subteran.
Consilierii au ridicat mâinile ”în orb” la menținerea votului privind terenurile de pe râul Doftana
Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost, după cum spuneam, răspunsul la plângerea prealabilă formulată de Elsid și Electrocarbon pentru hotărârea privind radierea din Cartea Funciară a drepturilor acestor societăți asupra terenurilor de pe albia râului Doftana. Consilierii prezenți la ședință și-au menținut votul inițial, dar fără a avea, practic, niciun argument în plus din partea administrației, urmare a plângerii prealabile, unde se vorbea de o serie de nereguli. În textul votat de consilieri scrie că ”motivele pentru care nu se impune revocarea vor fi invocate în întâmpinarea care va fi formulată în cauză pentru termenul din 7 decembrie 2023”. Și consilierii au votat, dar fără să știe ce va conține acea întâmpinare pe care și-au asumat-o și ei.
În cazul terenurilor de pe Doftana vorbim despore solicitarea de suspendare a hotărârii și apoi de anulare a ei, în vreme ce pentru pasajul subteran se discută doar despre procesul pentru anularea hotărârilor, toate cererile de suspendare a celor patru hotârări fiind respinse de instanțele Tribunalului Prahova și Curții de Apel Ploiești. Asupra lungilor cereri de chemare în judecată formulate la adresa administrației locale de Asociația Câmpina Curată și Asociația Pentru Câmpina - în cazul proiectelor privind pasajul subteran, și de societățile Elsid și Electrocarbon - în cazul terenurilor de pe Doftana, cu siguranță se vor pronunța instanțele, astfel că asupra acestor subiecte vom mai reveni, procesele anunțându-se destul de greoaie.
CâmpinaTV.ro a semnalat în mai multe rânduri situații de pe domeniul public în care vegetația părea să pună stăpânire pe carosabil sau trotuare ori alte căi de acces. De asemenea, mulți câmpineni scriu pe rețele de socializare despre situații similare.
Un câmpinean a postat pe rețelele de socializare o serie de imagini suprinse zilele trecute pe Strada Milcovului, la intrarea dinspre Strada BP Hasdeu, pe lângă fostul complex alimentar.
”Ghinion” ar putea zice bărbatul de 37 ani, care avea permisul suspendat și a fost prins de... radar. Alții ar putea spune, pe drept cuvânt, teribilism, prostie, inconștiență...
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat că pe Strada Podului, în zona Bulevardului, există o mică alunecare de teren, acoperită de vegetație abundentă, care poate fi un pericol pentru oricine trece prin zonă.