Așa cum se întâmplă în fiecare toamnă, Primăria Câmpina a început deja să primească cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire.
Actele doveditoare pe care solicitanții trebuie să le aducă și să le depună odată cu cererea sunt copii ale actelor de identitate ale membrilor familiei sau persoanelor care locuiesc la aceeași adresă; copie a actului de proprietate; dovada veniturilor din luna anterioară depunerii cererii pentru toți membrii familiei; copie a ultimei de facturi de gaze naturale și/sau energie electrică; copie carte de identitate auto/moto deținute de solicitant și/sau membrii familiei; alte acte.
De asemenea, este foarte important de știut că pentru a beneficia de ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie trebuie să fie cumulate următoarele condiții:
- factura de utiliăți să fie pe numele titularului cererii;
- toți membrii de familie trecuți în cerere trebuie să aibă același domiciliu;
- domiciliul solicitantului să corespundă cu adresa de facturare și cu actul de proprietate al locuinței.
Cuantumurile pentru care se acordă ajutorul de încălzire sunt următoarele:
- pentru încălzire cu lemne: de la 320 lei/lunar (între noiembrie și martie) pentru venit net per membru de familie sub 200 lei, la 32 lei/lunar pentru venituri cuprinse între 1.280 lei și 2.053 lei, la care se adaugă 20 lei supliment pentru energie;
- pentru încălzire cu energie electrică: de la 500 lei/lunar (între noiembrie și martie) pentru venit net per membru de familie sub 200 lei, la 50 lei/lunar pentru venituri cuprinse între 1.280 lei și 2.053 lei, la care se adaugă 30 lei supliment pentru energie, iar în situația în care energia electrică este singura sursă de încălzire, valoarea suplimentului este de 70 lei;
- pentru încălzire cu gaze naturale: de la 250 lei/lunar (între noiembrie și martie) pentru venit net per membru de familie sub 200 lei, la 25 lei/lunar pentru venituri cuprinse între 1.280 lei și 2.053 lei, la care se adaugă 10 lei supliment pentru energie.
(Foto cu caracter ilustrativ)
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.