Consiliul Local Câmpina a aprobat, în luna februarie a acestui an, o serie de criterii pentru atribuirea unor apartamente din Blocul E6 de pe Strada Erupţiei. Este vorba despre locuinţe cu chirie, necontractate de ANL şi transmise în administrare Primăriei Câmpina. S-a plecat de la ideea că aceste apartamente ar fi foarte bune pentru atragerea de medici la Spitalul Municipal, instituție care are în prezent un deficit de specialiști, unul dintre motivele pentru care medicii nu vin la Câmpina fiind acela că nu au unde să locuiască.
Din cele 14 cereri depuse la Primăria Câmpina pentru apartamentele din blocul ANL, surpriză, una singură aparţine unui medic! Unul dintre motive ar putea fi numeroasele neclarități în interpretarea legii. După cum ne-a precizat secretarul Primăriei, Paul Moldoveanu, comisia de atribuire a acestor locuinţe a decis să solicite clarificări unor instituţii de la nivel naţional, inclusiv să se adreseze unor ministere, ceea ce echivalează cu amânarea atribuirii acestor apartamente după alegerile locale.
Comisia de atribuire a locuinţelor din Blocul E6 s-a lovit de multe prevederi ambigue ale legii care reglementează acest domeniu. Astfel, printre problemele apărute s-a numărat lipsa unor definiții clare în lege a ceea ce înseamnă specialist în domeniile sănătate, învăţământ, apărare naţională, ordine publică, siguranţă naţională şi autorităţi judecătoreşti. Sau dacă intră în calcul şi specialişti care lucrează în mediul privat nu doar în instituțiile publice bugetare. Aici fiind vorba cu precădere despre spitale. Un alt gen de situaţie a fost generată de criteriile aprobate de Consiliul Local. Astfel, una dintre clarificările solicitată de comisie se referă şi la posibilitatea de a include pe lista criteriilor obligatorii ca domiciliul solicitantului la o distanţă de peste 80 km.
În momentul de faţă, aşa cum a hotărât Consiliul Local, criteriile de acces la o astfel de locuinţă sunt numai trei: solicitantul trebuie să lucreze în domeniile respective, să nu fie proprietar al unei locuinţe în Câmpina şi să lucreze la una dintre dintre instituţiile din domeniile menționate.
Oricum, s-a intrat într-un impas, astfel că atribuirea locuinţelor a fost amânată până la primirea tuturor clarificărilor necesare, cel mai probabil fiind apoi nevoie şi de o nouă hotărâre a Consiliului Local pentru modificarea criteriilor deja existente.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.