Atribuirea locuinţelor ANL pentru medici şi profesori a fost amânată

Social (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în luna februarie a acestui an, o serie de criterii pentru atribuirea unor apartamente din Blocul E6 de pe Strada Erupţiei. Este vorba despre locuinţe cu chirie, necontractate de ANL şi transmise în administrare Primăriei Câmpina. S-a plecat de la ideea că aceste apartamente ar fi foarte bune pentru atragerea de medici la Spitalul Municipal, instituție care are în prezent un deficit de specialiști, unul dintre motivele pentru care medicii nu vin la Câmpina fiind acela că nu au unde să locuiască.

Din cele 14 cereri depuse la Primăria Câmpina pentru apartamentele din blocul ANL, surpriză, una singură aparţine unui medic! Unul dintre motive ar putea fi numeroasele neclarități în interpretarea legii. După cum ne-a precizat secretarul Primăriei, Paul Moldoveanu, comisia de atribuire a acestor locuinţe a decis să solicite clarificări unor instituţii de la nivel naţional, inclusiv să se adreseze unor ministere, ceea ce echivalează cu amânarea atribuirii acestor apartamente după alegerile locale.
Comisia de atribuire a locuinţelor din Blocul E6 s-a lovit de multe prevederi ambigue ale legii care reglementează acest domeniu. Astfel, printre problemele apărute s-a numărat lipsa unor definiții clare în lege a ceea ce înseamnă specialist în domeniile sănătate, învăţământ, apărare naţională, ordine publică, siguranţă naţională şi autorităţi judecătoreşti. Sau dacă intră în calcul şi specialişti care lucrează în mediul privat nu doar în instituțiile publice bugetare. Aici fiind vorba cu precădere despre spitale. Un alt gen de situaţie a fost generată de criteriile aprobate de Consiliul Local. Astfel, una dintre clarificările solicitată de comisie se referă şi la posibilitatea de a include pe lista criteriilor obligatorii ca domiciliul solicitantului la o distanţă de peste 80 km.
În momentul de faţă, aşa cum a hotărât Consiliul Local, criteriile de acces la o astfel de locuinţă sunt numai trei: solicitantul trebuie să lucreze în domeniile respective, să nu fie proprietar al unei locuinţe în Câmpina şi să lucreze la una dintre dintre instituţiile din domeniile menționate.
Oricum, s-a intrat într-un impas, astfel că atribuirea locuinţelor a fost amânată până la primirea tuturor clarificărilor necesare, cel mai probabil fiind apoi nevoie şi de o nouă hotărâre a Consiliului Local pentru modificarea criteriilor deja existente. 

3972 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • sofia 05.05.2016 10:22 despre ce lege este vorba?
  • Admin 05.05.2016 19:40 Legea 152/1998 privind înființarea ANL (republicată) și Normele Metodologice a aplicare a acesteia.

Social

2302 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4371 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1282 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2552 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.