A fost lansată petiția publică ”Spune nu pasajului subteran!”

Actualitate (Categoria articolului)

Reprezentanții mai multor formațiuni politice și ai unor asociații civice au participat marți, 4 aprilie 2023, la o declarație de presă comună, prin care s-a anunțat lansarea petiției publice ”Spune NU pasajului subteran!”

Declarația de presă a fost citită de Liviu Dumitrache, președintele USR Câmpina, dar și viceprimar al municipiului Câmpina. Alături de el s-au mai aflat Ioan Mușat - președintele PSD Câmpina, Adrian Pițigoi - președintele PMP Câmpina, Rudolf Leica - președintele Partidului Câmpina Curată, consilierii locali Livia Lupu (PSD) și Aron Sabo (PMP), Marian Nistor - președintele Asociației Pentru Câmpina și Ioana Iuga - reprezentanta unui grup de 12 cetățeni. Începând de miercuri, 5 aprilie, vor fi echipe prin oraș care vor strânge semnături pentru această petiție.

Declarația comună
"Constituirea Grupului de Inițiativă Civică „Spunem NU pasajului subteran” reprezintă o etapă importantă în încercarea de a influența deciziile autorităților publice cu privire la un anumit subiect de interes public. În cazul de față, Grupul de Inițiativă Civică are ca obiectiv opoziția față de construcția unui pasaj subteran și promovarea unor alternative mai bune.
În acest sens, este necesară constituirea unui grup de inițiativă civică care să reprezinte interesele cetățenilor care se opun construirii pasajului subteran și să promoveze soluții alternative. Noi, cetățenii preocupați de dezvoltarea durabilă a comunității noastre și de asigurarea unui mediu sănătos și sigur, ne-am unit pentru a constitui un grup de inițiativă civică care să militeze împotriva construirii unui pasaj subteran.
Obiectivele noastre sunt oprirea proiectului de construcție a pasajului subteran în zona centrală a municipiului Câmpina; promovarea unor soluții alternative pentru îmbunătățirea circulației în zonă; asigurarea unei implicări active și responsabile a cetățenilor în procesul decizional privind dezvoltarea comunității.
Pentru a atinge aceste obiective, vom desfășura următoarele activități: adunarea semnăturilor cetățenilor care susțin oprirea proiectului de construcție a pasajului subteran și promovarea soluțiilor alternative; organizarea de dezbateri publice cu participarea celor interesați pentru a analiza alternativele la pasajul subteran și a propune soluții viabile; promovarea acțiunilor pentru a atrage atenția asupra problemelor de mediu și de siguranță publică legate de construcția pasajului subteran; colaborarea cu alte organizații și grupuri de inițiativă civică cu interese similare pentru a crește impactul acțiunilor noastre.
Prin această inițiativă, ne dorim să susținem și să promovăm valorile unei societăți democratice și responsabile, care să asigure protecția intereselor cetățenilor și a mediului înconjurător. În acest sens, ne angajăm să acționăm cu transparență și integritate, respectând legislația și valorile etice ale societății noastre."

PSD - USR - PMP, umăr la umăr împotriva pasajului subteran
Trei partide reprezentate în Consiliul Local Câmpina și ai căror consilieri au votat deja o serie de proiecte în favoarea pasajului subteran, acum s-au aliat pentru a se opune proiectului care include pasajul subteran, parcarea subterană și spațiul de regenerare urbană, un proiect pe care reprezentanții acestor partide l-au caracterizat ca fiind ”faraonic” sau ”fantasmagoric”.
Celor trei partide li s-a alăturat și cel mai recent partid înființat - Partidul Câmpina Curată, președintele acestuia, Rudolf Leica, vorbind pe larg despre pasaj și combătând fiecare dintre lucrurile prezentate ca avantaje de promotorii ideii pasajului subteran.

Ioana Iuga: ”I-am întrebat pe liderii USR și PMP de ce unii dintre consilierii lor votează proiectele primarului Moldoveanu, dar nu mi-au răspuns”
Reprezentanta a 12 cetățeni, Ioana Iuga a spus câteva cuvinte în susținerea acestei petiții. De asemenea, s-a arătat mirată că presa nu îi ia la întrebări pe consilierii care au votat chiar la recenta ședință a Consiliului Local în favoarea proiectelor primarului. Cum liderii unora dintre partidele prezente sunt chiar șefii de partid ai consilierilor în discuție, firesc, am redirecționat nemulțumirea doamnei Iuga către colegii de la masa ei. ”I-am întrebat (n.r. - pe liderii USR și PMP) de ce unii dintre consilierii lor votează proiectele primarului Moldoveanu, dar nu mi-au răspuns”. Vă reamintim că este vorba de consilierii locali Viorica Vane și Valentin Crețu, ambii de la USR, și Marius Anghelescu, de la PMP, care în ședința ordinară de la finalul lunii martie au votat proiectele primarului Moldoveanu privind desființarea Serviciului de Administrare a Pieței, organigrama și înființarea Centrului Cultural. Din partea liderilor celor două formațiuni politice... tăcere.

Precedentul din 2017
CâmpinaTV.ro i-a întrebat pe susținătorii acestei petiții care va fi finalitatea ei. ”Petiția va avea o finalitate. Semnăturile vor fi centralizate și vor fi înaintate autorității decizionale, nu vor rămâne doar o acțiune de imagime, ci vor fi înaintate când se va discuta din nou subiectul”, a spus Marian Nistor. A existat, însă, un precedent, în 2017, când o asociație din Câmpina a adus 4.600 semnături în plenul Consiliului Local, dar autoritatea decizională nu a luat în seamă aceste semnături, legea neavând cerințe imperative în acest sens. Ce se va întâmpla acum? ”Într-adevăr, petiția nu este imperativă, dar este un pas în manifestarea democratică a cetățenilor. Și s-a ajuns aici pentru că administrația Dobre-Moldoveanu sfidează legile democrației. Acest demers reprezintă o altă manifestare democratică și legală ca următor pas”, a declarat Adrian Pițigoi.

Globalizarea nu cuprinde și Câmpina?
În mai multe rânduri, în special liderul social-democraților câmpineni, Dan Ioan Mușat, a amintit că primarul Moldoveanu locuiește la Poiana Câmpina, administratorul public locuiește la Ploiești, la fel ca și arhitectul-șef, dar și alți șefi de prin Primăria Câmpina. Ca principiu, în era globalizării, să pui astfel de semne de întrebare poate părea greu de înțeles. Cu atât mai mult cu cât însuși Dan Mușat nu lucrează în Câmpina, ci la Ploiești. Ce ar trebui să înțelegem, că acesta nu-și face treaba la Ploiești așa cum și-ar face-o la Câmpina? Nici liderul PMP, Adrian Pițigoi, nu lucrează în Câmpina. Ei cum s-ar simți dacă cineva le-ar pune la îndoială buna credință la locul de muncă doar pe principiul că nu locuiesc în orașul în care lucrează?!
Asta ca să nu mai amintim de un alt caz notoriu - fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, care locuia la Voluntari. Culmea, Gabriela Firea fiind chiar unul dintre liderii PSD, deci președintele social-democraților câmpineni nu poate spune că nu știa de acest caz. 

În concluzie, de miercuri, 5 aprilie, 15 echipe vor fi printre câmpineni, ”îi vom informa pe câmpineni despre acest proiect fantasmagoric”, după cum a declarat Adrian Pițigoi, dar vor strânge și semnături pentru susținerea acestei petiții. Despre un referendum pe acest subiect, nu a mai spus nimeni nimic.

4254 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Oak 04.04.2023 21:29 Nu mai bine că acești frânări sa contribuie ei cu forțe proprii la pasaj?Munca fizica sa demonstreze că se poate.Si culmea că cei aleși că primari,consilieri postdecembriști au studii superioare.Dupa, 1,2 mandate dau din umăr că nu au realizat nimic Tinerii fug pe capete că aici îi angajează pe minim pe economie.Ca mai sunt intelectuali cu facultăți care vând la supermarket că mai mult nu sunt in stare.Poate ne spun domnii Nistor,Pitigoi care e stadiul cu parcul industrial la 21 decembrie.Sau se realizează când muta munții Roberta și face luminiș....
  • Bujor Stănică 05.04.2023 09:37 Domnilor, nu ați făcut nimic pentru parcări în zona Spitalului Municipal unde parchează salariații spitalului și al tuturor cabinetelor medicale. Măcar acest proiect prevede și o mare parcare.La București nu s-a dărâmat nici un bloc.
  • diss 05.04.2023 18:53 Sublime comentariile sustinatorilor gropii din centrul orasului. La fel si nivelul gramatical al postarilor sau mai bine spus al postacilor.
  • El Puerco 05.04.2023 20:00 Daca la suprafata nu suntem in stare sa construim si sa traim, cel putin sub pamant in pasajul subteran sa incercam sa ne traim ultimele zile.
  • Stefan Adrian 05.04.2023 21:15 Poza asta inspira a ”Miorita”. Doar sa privesti la ei si-ti dai seama cine sunt si ce au facut. Viceprimarul care nu prea intelege cu ce se maninca administratia si nici la treaba nu prea se vede ca e post caldut si pensia speciala se cumuleaza cu salariul Halal exemplu USR Campina!, Pitigoi care plimba mapa prin oras, am vazut ce a realizat in mandatul sau si exemplele pot continua. Sper ca aveti avizul de la STAPINIREA DE PE MUSCEL pentru acest boicot ca altfel a ti facut gresit pasul la offside si riscati sa luati cartonas galben (PNL) sau rosu (PSD). Dumitrescu o sa vina curand la Campina sa-si unga ALESUL iar acesti trantorasi ramasi someri de conjunctura vor negocia un job caldut pe santierul rafinariei, ca de Parc Industrial...vorbiti cu Cosma cat mai este in viata.
  • Popescu 06.04.2023 13:09 Pasajul subteran este in realitate dorit de majoritatea campinenilor. Nu mai incercati sa manipulati cu sondajul vostru facut pe 1000 de persoane alese special pentru a iesi un rezultat favorabil dumneavoastra. Majoritatea campinenilor VOR pasaj. Nu mai incercati sa franati lucrarile care pot scoate orasul Campina din mediocritate. Alin Moldoveanu, curaj. Unii au mult timp liber si uitati, dragi campineni, ce fac. Ura si dezbinare. Nu o sa va iasa! CAMPINA VA AVEA PASAJ SUBTERAN DIN DORINTA MAJORITATII!
  • Oncescu Victor-Emanoil 06.04.2023 13:55 NU PASAJULUI SUBTERAN IN CAMPINA
  • Adrian 06.04.2023 19:49 CINE SUNT ACESTI ”DOMNI”??????? VA SPUN EU NISTE NEICA-NIMENI CARE NU STIU DECAT SA UMBLE DUPA CIOLAN SI CRED CA DACA ”SE DAU BINE” PE LANGA ANUMITE ”CAPETENII” CRED CA TOT CE ZBOARA SE MANANCA, sa nu uitam ce au facut aceste persoane pentru acest oras-NIMIC-dar totusi vor sa iasa in fata ca sa se poata infrupta din ”ciolan”. In alta ordine de idei dl.”asa zis vice” se plange ca nu a primit raspuns dupa 1 luna dar el NU E IN STARE sa dea un raspuns unei cereri nici dupa 5 luni, ca sa nu mai vorbesc de ce NU A FACUT dl.Pitigoi in vremea mandatului sau si acum mai are curajul sa iasa in fata si sa ceara ceva campinenilor!!!!!!!!!!!! MARE NERUSINARE si multa MANIPULARE

Alte stiri recente

950 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

1079 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.