Despre lucrările de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina am scris în nenumărate rânduri, încă din luna aprilie, de când a demarat această investiție. Am urmărit permanent stadiul lucrărilor la fiecare din termenele de finalizare anunțate - 24 august, 13 septembrie, 25 octombrie, 20 noiembrie. Și vom urmări în continuare chiar dacă, practic, nu mai există un termen de finalizare. Se aplică penalități de întârziere, dar în acest moment nu ne poate spune nimeni când va fi gata parcul. Pentru că se apropie Ziua Națională a României, iar manifestările ar fi trebuit să se desfășoare în acest parc, subiectul privind întârzierea lucrărilor a fost discutat și în plenul Consiliului Local, în ședința ordinară care a a avut loc miercuri, 21 noiembrie.
La întrebarea consilierului Daniel Ioniță dacă lucrările de modernizare se vor finaliza până la 1 Decembrie 2018, viceprimarul Adrian Pițigoi a răspuns: "Sigur nu! Astăzi am fost acolo împreună cu mai mulți colegi, inclusiv consilieri, și am constatat că, din cauza vremii care este nefavorabilă, parcul nu va fi gata. Însă, va avea o formă cât de cât decentă pentru a putea organiza acolo o parte din manifestările dedicate Zilei Naționale. Cu penalitățile suntem la zi, adică, acum, constructorul muncește în defavoarea noastră, că nu se termină lucrarea la timp, dar în favoarea noastră din punct de vedere financiar. Am avut ghinion că am avut parte de o firmă mai puțin serioasă la această lucrare". (video)
Modernizarea Parcului de la Soldat este cea mai importantă investiție care se derulează anul acesta în Câmpina. Bine, prea multe nici nu sunt, e adevărat. Cine ar fi crezut că vor fi atâtea probleme cu acest parc, în condițiile în care, în 2015, când a fost modernizat Parcul Milia, lucrurile au mers foarte bine. Trei luni a durat modernizarea Parcului Milia, poate vă mai amintiți. Dar acolo chiar se muncea, firma constructoare avea mulți muncitori și era un furnicar pe șantier. La Soldat, ghinion curat! După trei luni de la demararea lucrărilor, abia se decopertaseră aleile. Da, au fost și perioade ploioase, e adevărat, dar la fel de adevărat e faptul că luni bune, pe șantier nu au fost mai mult de trei muncitori. Administrația locală este nemulțumită, primarul și viceprimarul au spus de mai multe ori acest lucru. Dar ceea ce, poate, nu conștientizează reprezentanții Primăriei este faptul că au ales o firmă care își bate jos nu doar de câmpineni, ci și de ei, de cei care au ales-o. O firmă care se numește Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.