CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

- Eveniment -

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Timpul și-a pus amprenta asupra monumentului ridicat în urmă cu 32 de ani în memoria celor 37 de soldați care și-au pierdut viața la Otopeni, în timpul revoluției din decembrie 1989. Erau tineri de la fosta unitate de transmisiuni UM 0865 din Câmpina, devenită ulterior unitate de jandarmi. Au fost trimiși să apere aeroportul, dar au fost întâmpinați cu gloanțe. Un măcel. Unul dintre cele mai dramatice momente din decembrie 1989. La inițiativa Jandarmeriei Române, monumentul a fost restaurat cu ajutorul unei sponsorizări obținute de Primăria Câmpina și resfințit sâmbătă.
Ceremonia a inclus o slujbă de sfințire oficiată de părintele protoiereu Grigore Melnic, împreună cu preoții Gheorghe Mantu și Răzvan Topală de la Biserica “Sfânta Treime” și un preot militar, alocuțiuni, depuneri de coroane, precum și o defilare a Gărzii de Onoare a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Au adresat câteva cuvinte celor prezenți primarul municipiului Câmpina – Alin Moldoveanu, subprefectul Alexandru Vane, vicepreședintele Consiliului Județean – Cristian Apostol, deputatul Mircea Roșca și colonelul Traian Mîrza, șeful Direcției Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. (video)
Au depus coroane de flori la monument: Prefectura Prahova, Consilul Județean, Primăria și Consiliul Local Câmpina, Ministerului Apărării Naționale – Garnizoana Ploiești, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi Prahova, Centrul Montan Sinaia al Jandarmeriei Prahova, SRI – Direcția Regională Muntenia, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăeni, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Poliția Municipiului Câmpina, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MApN, organizațiile locale ale USR, POL, Partidului Verde, consilierul local independent Costel Filip, Spitalul de Psihiatrie Voila, societatea Conpet, Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu”.
Formația “Celesta” de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”, pregătită de profesoarele Elisabeta Milea și Dana Ștefan, a interpretat două melodii patriotice, apoi a urmat defilarea Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române, cei mai aplaudați fiind jandarmii călare, cu superbii lor armăsari. (video) Defilarea a fost încheiată de Fanfara Jandarmeriei Române.

Pe lângă ceremonia propriu-zisă, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între unitatea de jandarmi și stadionul care a aparținut rafinăriei, au fost amplasate mai multe corturi unde publicul a putut vedea o parte a tehnicii din dotarea Jandarmeriei, Poliției și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar aici copiii au fost cei care s-au bucurat mai mult. Au studiat costumele mascaților de la trupele speciale ale MAI, armamentul din dotare, au urcat în autospecialele instituțiilor menționate și s-au fotografiat cu caii jandarmilor și cu câinele polițiștilor de la IPJ Prahova. De asemenea, Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești-Scăeni le-au prezentat celor interesați oferta educațională, iar Agenția Națională Antidrog a oferit materiale informative despre prevenirea consumului de droguri. Un grup de copii de la Clubul Sportiv “Ambiția” Florești (instructor Mădălin Tănase) a făcut o demonstrație de kick-boxing.
Menționăm faptul că la evenimentul de sâmbătă, pe lângă oficialități și locuitori ai municipiului, au participat și membri ai familiilor tinerilor soldați uciși la Otopeni în decembrie 1989, precum și câțiva dintre supraviețuitorii masacrului de atunci. Pe lângă numele celor care au pierit la Otopeni, pe monument sunt scrise și numele a trei câmpineni care au murit în timpul revoluției: lt.col (pm) Adrian Oprescu, slt. (pm) Sorin Puiu și studenta Ilinca Grigorescu.


26 Jun 2022 11:20 3846 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
471 vizualizari 15 Jul 2024 21:39 Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București au avut loc festivitățile de absolvire la fiecare facultate în parte. Un lucru frumos și îmbucurător pentru comunitatea câmpineană este acela că, dintre cei peste 100 de șefi de promoție de la facultățile Politehnicii, trei sunt absolvenți ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, promoția 2020, așa-numita "promoție a pandemiei".

citeste mai mult
600 vizualizari 13 Jul 2024 16:40 Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

A devenit o frumoasă tradiție a ”Familiei AMUS” ca la final de an școlar, festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist să se desfășoare la Terasa ”Muntenia”, din centrul Câmpinei, și să fie un prilej de sărbătoare pentru elevii și profesorii Școlii Postliceale ”Louis Pasteur”, instituție coordonată de Fundația AMUS France-Roumanie.

citeste mai mult
744 vizualizari 10 Jul 2024 23:42 O expoziție itinerantă de arhitectură a poposit pentru o săptămână la Câmpina

O expoziție itinerantă de arhitectură a poposit pentru o săptămână la Câmpina

Începând de miercuri, 10 iulie 2024, timp de o săptămână, în holul principal al Casei Tineretului poate fi admirată o expoziție de arhitectură. Este vorba de o expoziție itinerantă din cadrul Bienalei de Arhitectură Oltenia - Muntenia.

citeste mai mult
2462 vizualizari 02 Jul 2024 18:51 Câmpina de ieri, Câmpina de mâine. Recitalul Deliei a încheiat o seară fantastică

Câmpina de ieri, Câmpina de mâine. Recitalul Deliei a încheiat o seară fantastică

Una dintre cele mai apreciate soliste ale momentului, Delia, a urcat pe scenă la finalul spectacolului din cadrul evenimentului ”Câmpina de ieri, Câmpina de mâine”, organizat de Asociația Câmpina Curată.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV