CONTACT

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

- Social -

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

Au fost destui cei care l-au acuzat chiar pe primarul Alin Moldoveanu că maratonul acestuia de a fi prezent la deschiderea noului an școlar la fiecare unitate de învățământ din municipiu nu are decât o conotație politică, electorală, chiar dacă primarul așa a procedat în fiecare an.
Dar ceea s-a întâmplat în ultimele zile ni se pare mult mai grav decât faptul că primarul vrea să fie prezent la deschiderea anului școlar la toate unitățile de învățământ. Sunt mai multe școli unde învață copii ai unor angajați din Primăria Câmpina. La primele ședințe cu părinții din noul an școlar, unii dintre acești părinți - angajați în Primărie au venit cu tot felul de propuneri de lucrări și amenajări, inclusiv cu propuneri de natură financiară (câți bani să se strângă de la părinți), inclusiv cu asigurarea că au găsit firme care să execute lucrările, ținând să adauge că au chiar și sprijinul viceprimarului municipiului, care îi va ajuta, atunci când e nevoie, cu oameni de la Atelierul de Infrastructură Urbană, aflat în directa subordine a acestuia, pentru realizarea unor lucrări. Sunt lucruri care ne-au fost aduse la cunoștință de mai mulți părinți, unii chiar revoltați de întreaga situație.
Și este o situație inacceptabilă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, nu ar trebui să li se ceară bani părinților pentru realizarea unor lucrări, în condițiile în care în fiecare an se alocă bani de la bugetul local pentru întreținerea și repararea școlilor, pe baza solicitărilor făcute de conducerile școlilor. Sumele se aprobă de către Consiliul Local, la începutul fiecărui an, odată cu bugetul local. Anul acesta, suma alocată lucrărilor de reparații la unitățile de învățământ a fost de 1.238.700 lei.
În al doilea rând, nu ar trebui să fie nevoie sub nicio formă de ”sprijinul” niciunui ales local pentru niciun fel de problemă, alta decât se află în fișa postului său; nu ar trebui folosiți sub nicio formă oameni din administrația locală, plătiți din bani publici, pentru interesul care pare mai degrabă unul personal, chiar electoral, al unui ales local!
În al treilea rând, care sunt criteriile pentru care se alege o firmă sau alta în vederea realizării unor lucrări la o școală? Și de ce niște părinți - angajați ai Primăriei Câmpina pot lua o asemenea decizie în privința unor firme?
Nu așteptăm să se întâmple nimic spectaculos, dar considerăm că trebuie tras un semnal de alarmă, pentru că în școală nu ar trebui să existe astfel de situații în care se să amestece alte interese cu cele ale învățământului. Orice fel de interes ar fi!


21 Sep 2023 21:05 2873 vizualizari


Comentarii






  • 23.09.2023 13:05 Cucuveaua Criteriile pe care se aleg firmele pentru a executa lucrarile.....hahahaha....tot ce trebuie sa facă este sa dea o parte din banii primiti inapoi la primar si la gașca lui ca șpagă, e foarte simplu. Strange-ti hora, nu fiti hoti, sa ne intre-n....la toti....
  • 22.09.2023 13:33 diss Nimic nou sub soare.Cea mai slabă administrație ever a târgului Cămpina, căci asta a devenit acest oraș.Citiți cv-urile consilierilor, majoritatea absolvenți de liceu și cam atăt sau cv-ul primarului, condamnat penal pentru încercare de dare de mită, și vă veți cruci să vedeți cine a ajuns să dicteze pe banii voștrii.Exact ca în toată țara, Romănia/ Cămpina și românii/cămpinenii își merită soarta.
1973 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1757 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4580 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1737 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV