CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

- Social -

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

Au fost destui cei care l-au acuzat chiar pe primarul Alin Moldoveanu că maratonul acestuia de a fi prezent la deschiderea noului an școlar la fiecare unitate de învățământ din municipiu nu are decât o conotație politică, electorală, chiar dacă primarul așa a procedat în fiecare an.
Dar ceea s-a întâmplat în ultimele zile ni se pare mult mai grav decât faptul că primarul vrea să fie prezent la deschiderea anului școlar la toate unitățile de învățământ. Sunt mai multe școli unde învață copii ai unor angajați din Primăria Câmpina. La primele ședințe cu părinții din noul an școlar, unii dintre acești părinți - angajați în Primărie au venit cu tot felul de propuneri de lucrări și amenajări, inclusiv cu propuneri de natură financiară (câți bani să se strângă de la părinți), inclusiv cu asigurarea că au găsit firme care să execute lucrările, ținând să adauge că au chiar și sprijinul viceprimarului municipiului, care îi va ajuta, atunci când e nevoie, cu oameni de la Atelierul de Infrastructură Urbană, aflat în directa subordine a acestuia, pentru realizarea unor lucrări. Sunt lucruri care ne-au fost aduse la cunoștință de mai mulți părinți, unii chiar revoltați de întreaga situație.
Și este o situație inacceptabilă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, nu ar trebui să li se ceară bani părinților pentru realizarea unor lucrări, în condițiile în care în fiecare an se alocă bani de la bugetul local pentru întreținerea și repararea școlilor, pe baza solicitărilor făcute de conducerile școlilor. Sumele se aprobă de către Consiliul Local, la începutul fiecărui an, odată cu bugetul local. Anul acesta, suma alocată lucrărilor de reparații la unitățile de învățământ a fost de 1.238.700 lei.
În al doilea rând, nu ar trebui să fie nevoie sub nicio formă de ”sprijinul” niciunui ales local pentru niciun fel de problemă, alta decât se află în fișa postului său; nu ar trebui folosiți sub nicio formă oameni din administrația locală, plătiți din bani publici, pentru interesul care pare mai degrabă unul personal, chiar electoral, al unui ales local!
În al treilea rând, care sunt criteriile pentru care se alege o firmă sau alta în vederea realizării unor lucrări la o școală? Și de ce niște părinți - angajați ai Primăriei Câmpina pot lua o asemenea decizie în privința unor firme?
Nu așteptăm să se întâmple nimic spectaculos, dar considerăm că trebuie tras un semnal de alarmă, pentru că în școală nu ar trebui să existe astfel de situații în care se să amestece alte interese cu cele ale învățământului. Orice fel de interes ar fi!


21 Sep 2023 21:05 2904 vizualizari


Comentarii


  • 23.09.2023 13:05 Cucuveaua Criteriile pe care se aleg firmele pentru a executa lucrarile.....hahahaha....tot ce trebuie sa facă este sa dea o parte din banii primiti inapoi la primar si la gașca lui ca șpagă, e foarte simplu. Strange-ti hora, nu fiti hoti, sa ne intre-n....la toti....
  • 22.09.2023 13:33 diss Nimic nou sub soare.Cea mai slabă administrație ever a târgului Cămpina, căci asta a devenit acest oraș.Citiți cv-urile consilierilor, majoritatea absolvenți de liceu și cam atăt sau cv-ul primarului, condamnat penal pentru încercare de dare de mită, și vă veți cruci să vedeți cine a ajuns să dicteze pe banii voștrii.Exact ca în toată țara, Romănia/ Cămpina și românii/cămpinenii își merită soarta.
509 vizualizari 20 Jun 2024 21:54 Ceremonie de absolvire la Școala Sanitară Postliceală ”Dr. Dinu” din Câmpina

Ceremonie de absolvire la Școala Sanitară Postliceală ”Dr. Dinu” din Câmpina

Pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina a avut loc joi, la orele prânzului, ceremonia de absolvire a unei noi promoții a Școlii Sanitare Postliceale ”Dr. Dinu”.

citeste mai mult
1336 vizualizari 18 Jun 2024 23:26 Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

La inițiativa Asociației Părinților Elevilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, marți, 18 iunie 2024, a avut loc premierea olimpicilor din această instituție de învățământ.

citeste mai mult
1863 vizualizari 17 Jun 2024 10:28 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii, la Câmpina, Breaza, Secăria, Telega, Băicoi și Comarnic

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii, la Câmpina, Breaza, Secăria, Telega, Băicoi și Comarnic

Operatorul de salubritate Floricon Salub anunță unele modificări în programul de ridicare a gunoiului menajer și reciclabil de la populație pe 24 iunie 2024 (a doua zi de Rusalii), zi stabilită prin lege ca fiind nelucrătoare.

citeste mai mult
3107 vizualizari 15 Jun 2024 23:47 Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit, sâmbătă seara, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, descarcerarea și acordarea asistenței medicale de urgență în cazul producerii unui accident rutier în municipiul Câmpina, pe Calea Doftanei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV