CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

- Social -

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

Au fost destui cei care l-au acuzat chiar pe primarul Alin Moldoveanu că maratonul acestuia de a fi prezent la deschiderea noului an școlar la fiecare unitate de învățământ din municipiu nu are decât o conotație politică, electorală, chiar dacă primarul așa a procedat în fiecare an.
Dar ceea s-a întâmplat în ultimele zile ni se pare mult mai grav decât faptul că primarul vrea să fie prezent la deschiderea anului școlar la toate unitățile de învățământ. Sunt mai multe școli unde învață copii ai unor angajați din Primăria Câmpina. La primele ședințe cu părinții din noul an școlar, unii dintre acești părinți - angajați în Primărie au venit cu tot felul de propuneri de lucrări și amenajări, inclusiv cu propuneri de natură financiară (câți bani să se strângă de la părinți), inclusiv cu asigurarea că au găsit firme care să execute lucrările, ținând să adauge că au chiar și sprijinul viceprimarului municipiului, care îi va ajuta, atunci când e nevoie, cu oameni de la Atelierul de Infrastructură Urbană, aflat în directa subordine a acestuia, pentru realizarea unor lucrări. Sunt lucruri care ne-au fost aduse la cunoștință de mai mulți părinți, unii chiar revoltați de întreaga situație.
Și este o situație inacceptabilă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, nu ar trebui să li se ceară bani părinților pentru realizarea unor lucrări, în condițiile în care în fiecare an se alocă bani de la bugetul local pentru întreținerea și repararea școlilor, pe baza solicitărilor făcute de conducerile școlilor. Sumele se aprobă de către Consiliul Local, la începutul fiecărui an, odată cu bugetul local. Anul acesta, suma alocată lucrărilor de reparații la unitățile de învățământ a fost de 1.238.700 lei.
În al doilea rând, nu ar trebui să fie nevoie sub nicio formă de ”sprijinul” niciunui ales local pentru niciun fel de problemă, alta decât se află în fișa postului său; nu ar trebui folosiți sub nicio formă oameni din administrația locală, plătiți din bani publici, pentru interesul care pare mai degrabă unul personal, chiar electoral, al unui ales local!
În al treilea rând, care sunt criteriile pentru care se alege o firmă sau alta în vederea realizării unor lucrări la o școală? Și de ce niște părinți - angajați ai Primăriei Câmpina pot lua o asemenea decizie în privința unor firme?
Nu așteptăm să se întâmple nimic spectaculos, dar considerăm că trebuie tras un semnal de alarmă, pentru că în școală nu ar trebui să existe astfel de situații în care se să amestece alte interese cu cele ale învățământului. Orice fel de interes ar fi!


21 Sep 2023 21:05 2881 vizualizari


Comentarii


  • 23.09.2023 13:05 Cucuveaua Criteriile pe care se aleg firmele pentru a executa lucrarile.....hahahaha....tot ce trebuie sa facă este sa dea o parte din banii primiti inapoi la primar si la gașca lui ca șpagă, e foarte simplu. Strange-ti hora, nu fiti hoti, sa ne intre-n....la toti....
  • 22.09.2023 13:33 diss Nimic nou sub soare.Cea mai slabă administrație ever a târgului Cămpina, căci asta a devenit acest oraș.Citiți cv-urile consilierilor, majoritatea absolvenți de liceu și cam atăt sau cv-ul primarului, condamnat penal pentru încercare de dare de mită, și vă veți cruci să vedeți cine a ajuns să dicteze pe banii voștrii.Exact ca în toată țara, Romănia/ Cămpina și românii/cămpinenii își merită soarta.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
758 vizualizari 22 May 2024 20:06 Școala Postliceală ”Louis Pasteur” a continuat cursurile de prim-ajutor și de igienă la Școala Centrală Câmpina

Școala Postliceală ”Louis Pasteur” a continuat cursurile de prim-ajutor și de igienă la Școala Centrală Câmpina

Luni, 20 mai, elevi și cadre didactice de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina au continuat cursurile de prim-ajutor și igienă, de această dată pentru elevii din ciclul primar și ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială Centrală.

citeste mai mult
551 vizualizari 21 May 2024 07:29 Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Fundașia Zamolxes din Câmpina va implementa proiectul ”SING - Social Inclusion for New Generation 2.0” o mobilitate a tinerilor Erasmus+, care va avea loc în perioada 29 mai - 5 iunie și va reuni 45 participanți din Bulgaria, Italia, Polonia, Lituania și, desigur, România. 

citeste mai mult
2380 vizualizari 18 May 2024 09:50 199 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă de la Câmpina

199 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă de la Câmpina

În întreaga țară, vineri, 17 mai, a avut loc Bursa generală a locurilor de muncă. La Câmpina, aceasta a avut loc în premieră la Casa Tineretului, având în vedere că la Casa de Cultură - locul tradițional de desfășurare al bursei - se află Biroul Electoral pentru alegerile locale din 9 iunie.

citeste mai mult
1814 vizualizari 17 May 2024 19:39 Conferință pe teme istorice la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina

Conferință pe teme istorice la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina

Este mai puțin obișnuit ca la un liceu tehnologic să aibă loc o conferință pe teme istrorice. Și, totuși, așa ceva s-a întâmplat la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, joi, 16 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV