Consiliul Local Câmpina se întrunește miercuri, 19 martie 2025, în ședință extraordinară de îndată pentru a aproba încetarea valabilității unei hotărâri adoptate în mandatul trecut. Este vorba despre HCL nr.90/18 mai 2023 privind Acordul de parteneriat dintre Municipiul Câmpina și Județul Prahova pentru pasajul subteran.
După cum v-am informat într-un ARTICOL precedent, Consiliul Județean a aprobat deja, în 12 martie, o hotărâre care prevede, printre altele, renunțarea la acest parteneriat. Acum este rândul administrației câmpinene să facă același lucru.
Să ne reamintim împreună faptul că în octombrie 2022, respectiv în mai 2023, Consiliul Județean Prahova și Consiliul Local Câmpina au aprobat câte o hotărâre privind încheierea unui Acord de parteneriat pentru realizarea pasajului subteran din centrul Câmpinei. Ba mai mult, Consiliul Județean, condus la acea dată de liberalul Iulian Dumitrescu, se angaja să acopere 98% din cheltuielile neeligibile, conexe, inclusiv sumele reprezentând cofinanțarea la cheltuielile neeligibile pentru pasajul subteran de la Câmpina. Numai că, lucru pe care îl aflăm cu toții abia acum, Acordul de parteneriat nu a fost semnat niciodată!
Prin hotărârile aprobate în octombrie 2022 de Consiliul Județean și în mai 2023 de Consiliul Local Câmpina, președintele CJ - Iulian Dumitrescu și primarul Câmpinei - Alin Moldoveanu erau împuterniciți să semneze Acordul de parteneriat, dar nu au făcut acest lucru. Practic, nu există niciun Acord de parteneriat între administrația județeană și administrația locală câmpineană cu privire la pasaj.
Tot acum aflăm, prin intermediul unei adrese a Consiliului Județean, că Primăria Câmpina nu a pus niciodată la dispoziția CJ (deși, teoretic, acesta era liderul asocierii pentru investiție) documentația tehnico-economică aferentă proiectului privind pasajul. Care este explicația pentru această situație, doar cei direct implicați pot ști și poate că ar trebui să-și spună public punctul de vedere pentru a nu exista suspiciuni cu privire la intențiile lor. Altfel, ne-am putea gândi că nici nu s-a dorit cu adevărat realizarea acestui pasaj, miza fiind doar documentația... Ce s-ar fi întâmplat dacă Alin Moldoveanu câștiga un nou mandat de primar? Oare chiar se făcea pasajul sau se invoca atacul "trolilor" care îi blocau investiția? Câmpinenii au nevoie de niște explicații reale.
Vorbim, totuși, despre un proiect a cărui documentație a costat 800.000 euro din fonduri europene, un proiect care a constituit tema majoră a mandatului trecut și care ar necesita foarte mulți bani: 158.623.058,29 lei (cu tot cu TVA), din care 66.746.770,43 lei – pasajul subteran și 66.090.064,41 lei – parcarea subterană, investiție neeligibilă (nu poate fi asigurată din fonduri europene).
Citește cele mai noi știri locale publicate pe CâmpinaTV.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - CâmpinaTV și grupului de Whatsapp (mesaj la 0733.388.425).
Fii parte a comunității CâmpinaTV.ro!
Vinerea, în general, este o zi aglomerată în zona Pieței Centrale din municipiul Câmpina.
Rata inflației comunicată oficial de Instititul Național de Statistică a fost de 5,6%, acest procent urmând a se aplica taxelor și impozitelor locale, prin prevederile legii, pentru stabilirea cuantumului taxelor și impozitelor locale aferete anului 2026.
Polițiștii câmpineni au fost sesizați de producerea unui accident rutier pe DJ720, în apropierea comunei Florești.
Finalul lunii martie a reprezentat primul termen de plată pentru obligațiile fiscale datorate de persoane fizice și juridice la bugetul local.