Angajații instituțiilor de cultură din Câmpina rămân cu salariile sub cele ale femeilor de serviciu și șoferilor de la Primărie

Actualitate (Categoria articolului)

Un proiect așteptat cu maxim interes la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina a fost cel privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Casei de Cultură și Casei Tineretului. Proiectul a fost inițiat de consilierii Gabriel Dima și Constantin Cândea, a avut avize nefavorabile din partea serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, inclusiv din partea secretarului municipiului, iar la vot a fost respins (10 voturi împotrivă - consilierii PNL și PMP; 8 voturi pentru - consilierii PSD și ALDE, Daniel Ioniță nu a votat).

Poate vă amintiți faptul că o întreagă discuție pe tema acestui proiect a avut loc la Primăria Câmpina, la jumătatea lunii ianuarie, la solicitarea Comisiei juridice și de administrație publică a Consiliului Local. Încă de atunci s-a văzut foarte clar opoziția reprezentanților Primăriei Câmpina față de o posibilă majorare a salariilor angajaților din instituțiile subordonate administrației locale. La ședința Consiliului Local, opoziția a fost și mai clară, indiferent de argumentele prezentate de inițiatori. 
De fapt, proiectul propus de consilierii Gabriel Dima și Constantin Cândea prevedea includerea angajaților de la Casa de Cultură și Casa Tineretului în familia ocupațională “Administrație”, ceea ce echivala cu creșterea salariilor acestor angajați la nivelul celor din Primărie. Demersul se baza pe apariția Ordonanței de Urgență nr. 90/2018 (care aduce unele modificări Legii salarizării bugetarilor și clarifică situația instituțiilor și serviciilor publice din subordinea administrației locale), precum și pe răspunsul foarte clar al Ministerului Muncii la adresa transmisă de Casa de Cultură (unde se spune că salarizarea se face pe funcțiile din nomenclatoarele specifice administrației publice pentru instituțiile din subordinea administrației publice).
Juriștii Primăriei Câmpina nu au fost de acord cu argumentele aduse, iar primarul Horia Tiseanu le-a susținut punctul de vedere, trimițându-i implicit pe salariații celor două instituții în instanță pentru a-și cere drepturile salariale: “Nu a fost o rea-voință din partea noastră, ci răspunsurile pe care le-am primit și noi pe această temă au fost atât de ambigue, încât nimeni nu a avut curajul să zică da, să mărim salariile. Noi credem că o acțiune în instanță ar fi lămuritoare și nu cred că este vreo problemă dacă se ajunge în instanță”.
Un punct de vedere interesant l-a avut consilierul Florin Frățilă, care a făcut referire la nivelul actual de salarizare de la Casa de Cultură și Casa Tineretului: “Marea majoritate a salariaților din sistemul de cultură, care ne reprezintă și oferă servicii în acest domeniu, au salariul la nivel de femeie de serviciu din Primărie. Să nu vă mirați că nivelul acestor servicii va scădea dramatic, pentru că nu mai stă nimeni pe 20 milioane lei vechi să conducă o instituție, oricare ar fi ea”.
În prezent, la Casa de Cultură “Geo Bogza”, nivelul net al salariilor angajaților este următorul: responsabil instituție (șef serviciu) – 1.600 lei; contabil – 1.900 lei; referent cultural (cu studii superioare) – 1.393 lei; casier – 1.187 lei; îngrijitor – 1.187 lei. Situația este aproximativ aceeași la toate instituțiile de cultură din Câmpina (Muzeul Hasdeu, Biblioteca Municipală, Casa Tineretului).
Discuțiile au fost ample și interesante (video), dar la final proiectul a fost respins prin vot politic.

Citiți și: Dacă vor creșteri salariale, angajații Casei de Cultură și Casei Tineretului din Câmpina vor trebui să se adreseze instanțelor de judecată

4760 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Elena 18.02.2019 19:52 Rusine ! Daca apartin de Primarie de ce nu le dati aceleasi drepturi ? Probabil va ganditi ca se micsoreaza fondul de salarii si nu va mai ajunge voua ?

Actualitate

1930 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.

2134 vizualizari
22 mai. 2019 10:35

Primăria Câmpina reamintește locuitorilor că în cinci zone din municipiu se efectuează gratuit lucrări de cadastru. Iată actele necesare

La Câmpina au demarat, la începutul acestui an, lucrările de cadastru sistematic în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Scopul acestui program este acela de înregistrare gratuită a imobilelor (case și terenuri) în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Primăria Câmpina face apel la cetățenii din cele cinci sectoare unde se efectuează, într-o primă etapă, lucrările de cadastru, să permită accesul pe proprietate reprezentanților firmei care face măsurătorile, să prezinte actele doveditoare ale dreptului de proprietate, să identifice limitele imobilelor împreună cu echipa care realizează lucrările și să verifice informațiile privitoare la imobile în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.

Alte stiri recente

565 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1254 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.