Președintele Iohannis a decis: a luat șansa românilor și a dat-o PSD

Actualitate (Categoria articolului)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară că a decis să o desemneze pe Viorica Vasilica Dăncilă, propusă de PSD și ALDE, în funcția de premier al României. Iohannis a invocat Constituția, deciziile Curții Constituționale și aritmetica parlamentară ca argumente pentru acceptarea noului prim-ministru. "Am decis să dau PSD încă o șansă", a spus președintele României. Și astfel, Klaus Iohannis a luat șansa românilor care aveau așteptări mari în această seară de la președinte și a dat-o unui partid care a reușit să umilească un întreg popor cu modificarea legilor, eliberarea tâlharilor și violatorilor din pușcărie, închiderea ușii în nasul premierului Japoniei și multe, multe altele.

Viorica Dăncilă este al treilea premier propus de PSD de la câștigarea alegerilor parlamentare, din decembrie 2016, până în prezent, după Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Viorica Dăncilă va conduce cel de-al treilea guvern PSD, după ce primele două au fost dărâmate chiar de... PSD. Viorica Dăncilă, fost profesor la Videle, fost inginer la OMV Petrom, fost consilier local la Videle și fost consilier județean la Teleorman, europarlamentar din 2009 până ieri, devine astfel prima femeie premier din istoria României, girată de PSD cu sprijinul președintelui României, Klaus Iohannis. Un președinte despre care vă reamintim, în caz că ați uitat, provine din PNL.

În 2004, Viorica Dăncilă nu a reușit să câștige încrederea locuitorilor din Videle și să ajungă primar, asta în condițiile în care Adrian Năstase era la putere, iar Liviu Dragnea era deja președinte al Consiliului Județean Teleorman. În 2009 a devenit europarlamentar după ce Titus Corlățean a renunțat la mandat. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de la Ploiești, dar a făcut parte din Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European. Era la cel de-al doilea mandat de europarlamentar, dar nu știa care sunt țările membre ale UE. Într-un interviu acordat revistei Parlamentului European nu a știu să spună care a fost cea mai influentă carte pe care a citit-o sau cea mai importantă realizare personală. În Parlamentul European s-a remarcat încercând să apere pe orice căi "ordonanța penalilor" și prin locul 700 din totalul de 751 de parlamentari europeni în ceea ce privește prezența la sesiunile de vot.
Liviu Dragnea o laudă pentru că "știe engleză și franceză" (deși când vorbește engleză nu-și dă nimeni seama) și "nu a avut niciodată vreun conflict cu cineva", iar Olguța Vasilescu este încântată că noul premier "nu știe unde este sediul SRI". Cu alte cuvinte, iată ce o recomandă pe Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD și acceptat de președintele Iohannis. Un președinte care a preferat să mai dea o șansă lui Dragnea și găștii lui, decât românilor care protestează în stradă. 
Să-i fi fost teamă președintelui Iohannis de amenințările cu suspendarea? Să fi fost atât de prost sfătuit încât să creadă că e mai bine să stea deoparte decât să intre în luptă? Să nu se fi gândit să-i pună pe liberalii lui să vină cu o propunere pe care chiar și PSD să nu o poată refuza? Să creadă Iohannis că dându-i încă o șansă PSD își asigură al doilea mandat de președinte? Oricum ar fi și oricare ar fi răspunsul la aceste întrebări, devine tot mai clar că românii nu prea mai au pe nimeni de partea lor. 
(Cristina Neculai)

2878 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 17.01.2018 22:39 Să mă mai așteptați voi pe mine la vot! Am votat Iohannix cu ambele mâini. Acum îmi pare rău. Am votat PNL la locale. Am votat USR la parlamentare. Mi-am irosit votul. PSD nu voi vota NICIODATĂ. Așa că .... îmi pare rău! Voi încerca să le aranjez copiilor mei un viitor în altă parte. Pentru mine este cam târziu.

Actualitate

341 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

469 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

117 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

57 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.