CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Prefectura Prahova solicită revocarea Hotărârii Consiliului Local Câmpina prin care se înființa o nouă Bibliotecă Municipală

- Actualitate -

Prefectura Prahova solicită revocarea Hotărârii Consiliului Local Câmpina prin care se înființa o nouă Bibliotecă Municipală

În urmă cu mai puțin de două luni, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 30 iunie, la inițiativa consilierilor Alianței PSD - ProRomânia, Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, se aproba un proiect de înființare a Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică.

A fost un adevărat scandal din care nu au lipsit acuzele, dar și momentele amuzante. Puteți vedea sau revedea discuțiile din Consiliul Local Câmpina, de la acel moment - aici.
Ei bine, după toate acestea, acum, a venit precizarea Prefecturii Prahova, prin care nu li se dă dreptate celor patru consilieri. Culmea, aceasta a venit chiar din partea prefectului Virgil Nanu, propus și susținut în funcție de... PSD. 
Prefectura Prahova a transmis Consiliului Local o adresa oficială prin care solicită revocarea hotărârii de înființare a unei noi biblioteci, în caz contrar, hotărârea urmând a fi atacată în instanța de contencios administrativ.
Argumentele Prefecturii Prahova sunt cam aceleași cu cele aduse în discuție de toți cei care au considerat proiectul respectiv ca... imposibil de pus în aplicare, ca să nu spunem altfel. Iată argumentele Prefecturii: 
- în momentul actual în Câmpina există două biblioteci municipale, în condițiile în care nu s-a reglementat regimul juridic al celei deja existente;
- fondurile de finanțare ale bibliotecilor publice se nominalizează distinct în bugetele proprii;
- angajarea personalului de specialitate din bibliotecile publice se realizează prin concurs, iar prin OUG 80/2022, în perioada 1 iulie 2022 - 31 decembrie 2022 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante.
Concluzia Prefecturii este că ”articolul 2 din HCL 130/30.06.2022, articol prin care primarul municipiului Câmpina are un termen de 90 zile pentru ducerea la îndeplinirea a hotărârii de înființarea a Bibliotecii Municipale este inoperabil”. În consecință, așa cum spuneam, Prefectura Prahova solicită reanalizarea hotărârii și revocarea acesteia, în caz contrar Prefectura urmând a ataca în instanța de contencios administratriv hotărârea cu pricina.
Adresa Prefecturii Prahova a fost prezentată public în urmă cu puțin timp de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, în cadrul unei declarații de presă la sediul Primăriei. (video)


25 Aug 2022 10:02 5089 vizualizari


Comentarii


1026 vizualizari 25 Jun 2024 20:31 O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

Data de 23 iunie a fost termenul limită până la care s-au putut depune oferte pentru licitația privind modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului, din Câmpina.

citeste mai mult
742 vizualizari 25 Jun 2024 10:36 Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, la Florești, pe Strada Școlii, a avut loc un incendiu, care a mistuit trei garaje.

citeste mai mult
949 vizualizari 24 Jun 2024 23:42 Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în seara de luni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona blocurilor dintre Lidl și stadion.

citeste mai mult
4217 vizualizari 24 Jun 2024 17:24 Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială care a căzut luni după-amiază și la Câmpina a dus la inundarea Pasajului de la Ceas, din centrul localității. Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a trimis imagini sugestive în acest sens.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV