Prefectura Prahova solicită revocarea Hotărârii Consiliului Local Câmpina prin care se înființa o nouă Bibliotecă Municipală

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu mai puțin de două luni, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 30 iunie, la inițiativa consilierilor Alianței PSD - ProRomânia, Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, se aproba un proiect de înființare a Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică.

A fost un adevărat scandal din care nu au lipsit acuzele, dar și momentele amuzante. Puteți vedea sau revedea discuțiile din Consiliul Local Câmpina, de la acel moment - aici.
Ei bine, după toate acestea, acum, a venit precizarea Prefecturii Prahova, prin care nu li se dă dreptate celor patru consilieri. Culmea, aceasta a venit chiar din partea prefectului Virgil Nanu, propus și susținut în funcție de... PSD. 
Prefectura Prahova a transmis Consiliului Local o adresa oficială prin care solicită revocarea hotărârii de înființare a unei noi biblioteci, în caz contrar, hotărârea urmând a fi atacată în instanța de contencios administrativ.
Argumentele Prefecturii Prahova sunt cam aceleași cu cele aduse în discuție de toți cei care au considerat proiectul respectiv ca... imposibil de pus în aplicare, ca să nu spunem altfel. Iată argumentele Prefecturii: 
- în momentul actual în Câmpina există două biblioteci municipale, în condițiile în care nu s-a reglementat regimul juridic al celei deja existente;
- fondurile de finanțare ale bibliotecilor publice se nominalizează distinct în bugetele proprii;
- angajarea personalului de specialitate din bibliotecile publice se realizează prin concurs, iar prin OUG 80/2022, în perioada 1 iulie 2022 - 31 decembrie 2022 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante.
Concluzia Prefecturii este că ”articolul 2 din HCL 130/30.06.2022, articol prin care primarul municipiului Câmpina are un termen de 90 zile pentru ducerea la îndeplinirea a hotărârii de înființarea a Bibliotecii Municipale este inoperabil”. În consecință, așa cum spuneam, Prefectura Prahova solicită reanalizarea hotărârii și revocarea acesteia, în caz contrar Prefectura urmând a ataca în instanța de contencios administratriv hotărârea cu pricina.
Adresa Prefecturii Prahova a fost prezentată public în urmă cu puțin timp de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, în cadrul unei declarații de presă la sediul Primăriei. (video)

3960 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

342 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

404 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

59 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

141 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.