Prefectura Prahova solicită revocarea Hotărârii Consiliului Local Câmpina prin care se înființa o nouă Bibliotecă Municipală

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu mai puțin de două luni, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 30 iunie, la inițiativa consilierilor Alianței PSD - ProRomânia, Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, se aproba un proiect de înființare a Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică.

A fost un adevărat scandal din care nu au lipsit acuzele, dar și momentele amuzante. Puteți vedea sau revedea discuțiile din Consiliul Local Câmpina, de la acel moment - aici.
Ei bine, după toate acestea, acum, a venit precizarea Prefecturii Prahova, prin care nu li se dă dreptate celor patru consilieri. Culmea, aceasta a venit chiar din partea prefectului Virgil Nanu, propus și susținut în funcție de... PSD. 
Prefectura Prahova a transmis Consiliului Local o adresa oficială prin care solicită revocarea hotărârii de înființare a unei noi biblioteci, în caz contrar, hotărârea urmând a fi atacată în instanța de contencios administrativ.
Argumentele Prefecturii Prahova sunt cam aceleași cu cele aduse în discuție de toți cei care au considerat proiectul respectiv ca... imposibil de pus în aplicare, ca să nu spunem altfel. Iată argumentele Prefecturii: 
- în momentul actual în Câmpina există două biblioteci municipale, în condițiile în care nu s-a reglementat regimul juridic al celei deja existente;
- fondurile de finanțare ale bibliotecilor publice se nominalizează distinct în bugetele proprii;
- angajarea personalului de specialitate din bibliotecile publice se realizează prin concurs, iar prin OUG 80/2022, în perioada 1 iulie 2022 - 31 decembrie 2022 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante.
Concluzia Prefecturii este că ”articolul 2 din HCL 130/30.06.2022, articol prin care primarul municipiului Câmpina are un termen de 90 zile pentru ducerea la îndeplinirea a hotărârii de înființarea a Bibliotecii Municipale este inoperabil”. În consecință, așa cum spuneam, Prefectura Prahova solicită reanalizarea hotărârii și revocarea acesteia, în caz contrar Prefectura urmând a ataca în instanța de contencios administratriv hotărârea cu pricina.
Adresa Prefecturii Prahova a fost prezentată public în urmă cu puțin timp de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, în cadrul unei declarații de presă la sediul Primăriei. (video)

4484 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

189 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

1321 vizualizari
30 mai 2023 21:34

Acțiuni noi pe lista manifestărilor culturale de la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” Câmpina

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, care va avea loc miercuri 31 mai, de la ora 17.00, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi se referă la aprobarea unor modificări pe lista manifestărilor culturale organizate de Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu”.

Alte stiri recente

453 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.

149 vizualizari
31 mai 2023 19:48

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova anunță demararea procedurii de contractare pentru furnizori pentru anul 2023

Casa de Asigurări de Sănătate a județului Prahova anunță furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale că, în vederea încheierii contractelor pentru anul 2023, au obligația de a transmite în format electronic documentele necesare contractării până la data de 14 iunie 2023.