Prefectura Prahova solicită revocarea Hotărârii Consiliului Local Câmpina prin care se înființa o nouă Bibliotecă Municipală

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu mai puțin de două luni, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 30 iunie, la inițiativa consilierilor Alianței PSD - ProRomânia, Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, se aproba un proiect de înființare a Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică.

A fost un adevărat scandal din care nu au lipsit acuzele, dar și momentele amuzante. Puteți vedea sau revedea discuțiile din Consiliul Local Câmpina, de la acel moment - aici.
Ei bine, după toate acestea, acum, a venit precizarea Prefecturii Prahova, prin care nu li se dă dreptate celor patru consilieri. Culmea, aceasta a venit chiar din partea prefectului Virgil Nanu, propus și susținut în funcție de... PSD. 
Prefectura Prahova a transmis Consiliului Local o adresa oficială prin care solicită revocarea hotărârii de înființare a unei noi biblioteci, în caz contrar, hotărârea urmând a fi atacată în instanța de contencios administrativ.
Argumentele Prefecturii Prahova sunt cam aceleași cu cele aduse în discuție de toți cei care au considerat proiectul respectiv ca... imposibil de pus în aplicare, ca să nu spunem altfel. Iată argumentele Prefecturii: 
- în momentul actual în Câmpina există două biblioteci municipale, în condițiile în care nu s-a reglementat regimul juridic al celei deja existente;
- fondurile de finanțare ale bibliotecilor publice se nominalizează distinct în bugetele proprii;
- angajarea personalului de specialitate din bibliotecile publice se realizează prin concurs, iar prin OUG 80/2022, în perioada 1 iulie 2022 - 31 decembrie 2022 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante.
Concluzia Prefecturii este că ”articolul 2 din HCL 130/30.06.2022, articol prin care primarul municipiului Câmpina are un termen de 90 zile pentru ducerea la îndeplinirea a hotărârii de înființarea a Bibliotecii Municipale este inoperabil”. În consecință, așa cum spuneam, Prefectura Prahova solicită reanalizarea hotărârii și revocarea acesteia, în caz contrar Prefectura urmând a ataca în instanța de contencios administratriv hotărârea cu pricina.
Adresa Prefecturii Prahova a fost prezentată public în urmă cu puțin timp de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, în cadrul unei declarații de presă la sediul Primăriei. (video)

4791 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1054 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

605 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

175 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

320 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.