Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
23 aprilie...
1896 – Începea derularea contractului de închiriere a caselor de pe Strada Agriculturii din Câmpina de către pictorul Nicolae Grigorescu, de la familia Ghenoiu.
1937 – Avea loc la Câmpina deschiderea celui de-al 7-lea Congres al Clubului Rotary, prezidat de guvernatorul Schneiderhahn. Printre participanți – fostul ministru Ionescu Sisești, prințul Brâncoveanu, Toma Socolescu, dr. Gheorghe Sava, dr. I. Macri și mulți alții.
1951 – Era eliberat, din închisoarea din Galați, Constantin Asavinei, un țăran din Vrancea, arestat pentru participare la revolta din 1950 declanșată împotriva colectivizării. Ulterior, acesta se stabilea la Câmpina.
2016 – La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” (foto) avea loc evenimentul ”Shakespeare 400” cu prilejul Zilei Mondiale a Cărții și a Drepturilor de Autor.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.