CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

De Ziua Câmpinei, de vorbă cu Șerban Băleanu, un pasionat al istoriei locale

- Interviuri -

De Ziua Câmpinei, de vorbă cu Șerban Băleanu, un pasionat al istoriei locale

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu evenimente speciale cu ocazia Zilei Câmpinei, 8 ianuarie, anul acesta împlinindu-se 521 ani de la prima atestare documentară a localității. Iar modalitatea noastră de a sărbători această zi a fost un interviu cu Șerban Băleanu, un pasionat al istoriei locale, autor și co-autor al mai multor cărți despre istoria Câmpinei. Este cadoul nostru pentru Câmpina, pentru câmpinenii de aici sau de oriunde din lumea largă.

O discuție cu Șerban Băleanu este o plăcere, mai ales când este vorba de istoria Câmpinei. Iar discuția a alunecat spre cele mai luminoase momente din istoria localității, dar și ce îi lipsește Câmpinei de astăzi pentru a reveni la strălucirea de altădată. Am discutat despre perioada în care în Câmpina chiar erau cei mai mulți intelectuali raportat la mia de locuitori, dar și despre ceea ce putem face astăzi pentru ca istoria locală să nu se piardă. Despre unii dintre acești pași s-a mai vorbit, despre alții încă nu, dar cert este că trebuie făcut ceva pentru ca istoria localității să fie cunoscută, respectată, promovată. 
De asemenea, veți avea ocazia să aflați de unde provine această pasiune a invitatului nostru pentru istoria locală, pentru strângerea de documente și fotografii.
Vă invităm să urmăriți emisiunea cu Șerban Băleanu pentru a afla lucruri poate mai puțin știute despre istoria Câmpinei.


08 Jan 2024 07:18 3861 vizualizari


Comentarii


  • 09.01.2024 09:21 Robert Baicoianu La mulți ani ! Regret faptul ca mulți nativi au dat uitării acest minunat colț de Românie,dar nici autoritățile nu întreprind acțiuni care sa motiveze revenirea celor plecați.
  • 08.01.2024 12:48 Mihai Angheluță Mulțumim d-lui Șerban Băleanu pentru efortul pe care l-a făcut și îl face privind istoria acestui minunat Oraș-Municipiu ce ar fi trecut în anonimat dacă nu am avea în această comunitate astfel de oameni inimoși ce-și dedică timpul pentru ca, Municipiul Câmpina să redevină acea așezare boemă pe care a avut-o cu mulți, mulți ani în urmă, anii dintre cele două războaie mondiale. Felicitări postului Câmpina TV pentru interesul de a invita oameni de valoare, cu inițiativă, ce doresc ca acestă comunitate să se dezvolte și altfel.
1109 vizualizari 18 Jun 2024 18:26 Adrian Pițigoi, o analiză a rezultatului alegerilor din 9 iunie: ”Transparența ar trebui să fie o prioritate în noul mandat”

Adrian Pițigoi, o analiză a rezultatului alegerilor din 9 iunie: ”Transparența ar trebui să fie o prioritate în noul mandat”

Adrian Pițigoi a fost invitatul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, în care am analizat rezultatele scrutinului din 9 iunie.

citeste mai mult
1283 vizualizari 21 May 2024 22:09 Adrian Pițigoi, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie

Adrian Pițigoi, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie

Într-o perioadă dominată de campania electorală, axată mai mult pe locale și aproape deloc pe europarlamentare, am vrut să avem o privire de ansamblu din partea unui om cu experiență politică și administrativă, dar neimplicat în actuala bătălie electorală.

citeste mai mult
2240 vizualizari 02 May 2024 21:18 Bogdan Ene, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina: ”Voința câmpinenilor va fi pe primul plan!”

Bogdan Ene, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina: ”Voința câmpinenilor va fi pe primul plan!”

În dorința de a vă face cunoscuți candidații la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 9 iunie 2024, vă prezentăm în rândurile următoare discuția cu Bogdan Ene, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar.

citeste mai mult
1983 vizualizari 26 Apr 2024 20:08 Cosmin Raț (POL): ”Sunt foarte multe lucruri care ar trebui schimbate...”

Cosmin Raț (POL): ”Sunt foarte multe lucruri care ar trebui schimbate...”

Cosmin Raț este candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 9 iunie. Cu puțin timp înaintea intrării în campania electorală, Cosmin Raț - actualmente consilier local - a acceptat un dialog, cu întrebări punctuale legate de subiecte fierbinți pentru comunitatea câmpineană.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV