Ședința Consiliului Local Câmpina din 31 martie 2022 a oferit multe momente asupra cărora am considerat că merită să atragem atenția. Și asta în speranța că aleșii locali vor analiza și reanaliza cu maximă obiectivitate aceste momente și astfel de derapaje nu se vor mai repeta. Pentru că, da, au existat derapaje care, oricum am privi lucrurile, nu își aveau rostul într-o ședință oficială, publică, a Parlamentului local.
S-au spus multe lucruri urâte, iar aleșii locali, de la primar la consilieri, ar trebui să înțeleagă faptul că nu sunt în administrația locală pe cont propriu, ci sau reprezintă o comunitate, un municipiu. Iar acolo, în Consiliul Local, se impune un anumit comportament, o anumită ținută morală și credem că nu e prea mare efortul de autocontrol al fiecărei persoane.
Iată un exemplu. Adresându-i-se consilierului Andrei Duran, primarul Alin Moldoveanu a spus la un moment dat: ”Nu ați fost în stare să aduceți bani la bugetul local nici pentru apa pe care o consumați în timpul ședinței, cumpărată cu bani din buzunarul câmpineanului!” Pe moment, Andrei Duran nu a reacționat, dar colegii săi de partid din Consiliul Local, Horațiu Zăgan și Livia Lupu, au sărit în apărarea mai tânărului lor coleg și au spus că ”nu mai dorim să ne fie pusă apă pe masă de acum încolo, ca să nu ni se spună apoi că am băut apă din banii câmpinenilor. Vom veni cu apa de acasă”.
Discuția pe acest subiect s-a oprit aici, dar gustul amar al celor prezenți a rămas. Și, probabil, va rămâne multă vreme de acum înainte... Că există un conflict politic în Consiliul Local, înțelegem, că acest conflict este dus de Alin Moldoveanu și Andrei Duran chiar dincolo de politică, este problema lor, dar nu sărăcește Câmpina pentru sticla cu apă care se pune pe masa fiecărui consilier local o dată pe lună.
Luni seara, la ora 21.43, ISU Prahova a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Cornu.
Luni spre lăsarea serii, la Zorile, imediat după podul rutier peste râul Doftana spre comuna Telega, a avut loc un accident rutier.
În ultimele 72 de ore, pompierii militari din județul Prahova au acționat în 143 de misiuni specifice zonei de competență, dintre care 35 au fost intervenții în situații de urgență, 107 urgențe medicale și o acțiune de îndrumare și control.
Polițiștii prahoveni au avut de-a lungul perioadei 11-13 iulie mai multe acțiuni menite să contribuie la îmbunătățirea climatului de siguranță.