CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Prin Legea salarizării, indemnizația primarului Câmpinei ajunge la 10.150 lei brut. Proporțional, cresc și indemnizațiile consilierilor locali

- Actualitate -

Prin Legea salarizării, indemnizația primarului Câmpinei ajunge la 10.150 lei brut. Proporțional, cresc și indemnizațiile consilierilor locali

Legea salarizării bugetarilor a fost aprobată astăzi de Senat și urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, ca for decizional, în regim de urgență. Actul normativ aduce multe noutăți în privința salariilor din sistemul bugetar, dar împarte în două tabere administrația publică.

Conform proiectului Legii salarizării, indemnizațiile primarilor și viceprimarilor vor crește considerabil. Pentru ca lucrurile să fie mai clare, vă dăm ca exemplu situația de la Câmpina, municipiu care se încadrează la categoria între 20.000 și 50.000 locuitori (indemnizațiile sunt stabilite în funcție de numărul de locuitori ai unei localități).
Primarul Horia Tiseanu a avut, până în martie 2017, o indemnizație netă de 5.184 lei pe lună, iar indemnizația viceprimarului Adrian Pițigoi a fost de 2.913 lei pe lună (net). Prin OUG 9/2017, Guvernul a majorat cu 30% indemnizațiile primarilor și viceprimarilor, astfel că, în lunile aprilie, mai și iunie, indemnizațiile celor doi ajung la 6.740 lei (primarul), respectiv 3.787 lei (viceprimarul). De la 1 iulie 2017, după ce va intra în vigoare Legea salarizării, dispare majorarea de 30% și apare noua grilă de salarizare, conform căreia primarul Horia Tiseanu ar urma să aibă o indemnizație brută de 10.150 lei, iar viceprimarul undeva la 7.000 lei.
Proporțional vor crește și indemnizațiile consilierilor locali, pentru că, în conformitate cu legea salarizării, un consilier local încasează lunar 10% din indemnizația primarului.

În privința angajaților din primării și consilii județene, funcționari publici, aici situația este destul de tensionată, sindicatele amenințând cu declanșarea unor proteste chiar începând de mâine. Și asta pentru că noua Lege a salarizării bugetarilor nu prevede o grilă de salarizare pentru angajații din administrația publică locală și județeană, salariile lor urmând să fie stabilite prin decizii ale Consiliului Local, respectiv Consiliului Județean.


23 May 2017 19:48 7303 vizualizari


Comentarii


  • 26.05.2017 22:02 Panait pt Dan - Fratila si-a dublat veniturile cu aceasta lege! Iti dai seama, lege data de PSD care favorizeaza un "liberal". Vai de capul lor!
  • 26.05.2017 08:20 Dan Cred că cel mai fericit este Frățilă. El se întreține doar din indemnizația de consilier, conform declarației de avere.
  • 25.05.2017 20:25 Rotaru Ion Pentru 80 de ora de prezenta pe luna este ENORM de mult ,in sectorul privat se munceste din greu pt.banii astia.Sa speram ca nu se vor mari cu 30% indemnizatiile. In spatiul bugetar nu exista performanta ,doar prezenta este obligatorie.
  • 25.05.2017 00:40 Horia Tiseanu Gresit! Indemnizatia pe care am primit-o nu numai in martie, dar si pentru aprilie este de 3950 lei net si nu 5184 lei, asa cum ati mentionat. Nu am primit nici o marire de 30%. Cat priveste legea salarizarii unice, personal cred ca va mai dura pana cand se va aplica... Pentru verificare rog cereti confirmare oficiala din partea primariei.
219 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de furnizare a apei în localitățile unde stocurile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste localități se numără și satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina.

citeste mai mult
277 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1227 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1768 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV