La Câmpina are loc un concurs de eseuri și desene dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu România

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 27 martie 1918, Basarabia decidea în Sfatul Țării unirea cu România, fiind prima dintre unirile care aveau să consfințescă România Mare. Ca în fiecare an, la Câmpina se marchează acest moment important din istoria noastră națională.

În acest an, Subfiliala Câmpina a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, condusă de col. (r) Marian Dulă, în colaborare cu Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” și Casa de Cultură ”Geo Bogza”, organizeză un concurs de eseuri și desene pe tema unirii Basarabiei cu România de acum 104 ani.
La concurs au putut participa elevi de gimnaziu și liceu din Câmpina și cele două localități din Basarabia, înfrățite cu Câmpina - Cahul și Cimișlia.
Pe 28 și 29 martie, un juriu format din profesori de arte plastice și profesori de istorie vor acorda nota, pe baza căroa se va întocmi un clasament, câștigătorii urmând a fi anunțați pe 30 martie. Premiile vor consta în cărți și diplome.
În imagini puteți vedea toate cele 24 de lucrări de desen care au intrat în concurs.

4010 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

589 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2085 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

3297 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1707 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)