Pe 27 martie 1918, Basarabia decidea în Sfatul Țării unirea cu România, fiind prima dintre unirile care aveau să consfințescă România Mare. Ca în fiecare an, la Câmpina se marchează acest moment important din istoria noastră națională.
În acest an, Subfiliala Câmpina a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, condusă de col. (r) Marian Dulă, în colaborare cu Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” și Casa de Cultură ”Geo Bogza”, organizeză un concurs de eseuri și desene pe tema unirii Basarabiei cu România de acum 104 ani.
La concurs au putut participa elevi de gimnaziu și liceu din Câmpina și cele două localități din Basarabia, înfrățite cu Câmpina - Cahul și Cimișlia.
Pe 28 și 29 martie, un juriu format din profesori de arte plastice și profesori de istorie vor acorda nota, pe baza căroa se va întocmi un clasament, câștigătorii urmând a fi anunțați pe 30 martie. Premiile vor consta în cărți și diplome.
În imagini puteți vedea toate cele 24 de lucrări de desen care au intrat în concurs.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.