CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primăria Câmpina continuă să se judece cu Ministerul Dezvoltării pentru două corecții la Calea Dacia. Dosarele sunt la Înalta Curte

- Actualitate -

Primăria Câmpina continuă să se judece cu Ministerul Dezvoltării pentru două corecții la Calea Dacia. Dosarele sunt la Înalta Curte

Luna trecută s-au împlinit șase ani de la inaugurarea pasajului suprateran de la ieșirea din municipiul Câmpina în DN1. Investiția a costat 25,5 milioane lei, din care 20 milioane lei au reprezentat valoarea finanțării nerambursabile din fonduri europene. O lucrare deosebită și foarte utilă, este adevărat. Dar la fel de adevărat este faptul că problemele legate de această investiție par a nu se mai termina. Iar Câmpina plătește pentru ele.

Patru corecții financiare au fost aplicate de Ministerul Dezvoltării Regionale pentru nereguli la această investiție. Asta înseamnă patru procese lungi și dificile între Primăria Câmpina și ministerul menționat. Două dintre procese s-au finalizat. Unul a fost câștigat de administrația câmpineană și unul de Ministerul Dezvoltării. Mai sunt încă două, ambele pierdute de Primărie la instanța de fond, iar recursul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dacă se pierd definitiv, mai ales cel privind corecția de 5,54 milioane lei, va fi un dezastru pentru bugetul local. Per total, cele patru corecții aplicate de Ministerul Dezvoltării înseamnă aproximativ 6,84 milioane lei, adică mai mult de un sfert din valoarea totală a investiției. Dar să le luăm pe rând.

Dosarul 82/42/2013. Corecție în valoare de 1,39 milioane lei (cu tot cu TVA) aplicată de Ministerul Dezvoltării pentru o schimbare a soluției tehnice, fața de proiectul inițial, în privința amplasării picioarelor pasajului. Schimbare determinată de existența unor conducte pe care nu le-a revendicat nimeni. Primăria a dat în judecată ministerul și a pierdut la Curtea de Apel Ploiești, dar a făcut recurs și a câștigat pe 15 octombrie 2014, printr-o sentință definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Dosarul 680/2/2014. Corecție în valoare de 35.100 lei aplicată pentru unele nereguli la procedura de achiziție publică de pe SEAP. Ministerul Dezvoltării a câștigat procesul la Curtea de Apel București, Primăria Câmpina a făcut recurs, iar pe 3 iunie 2016, Înalta Curte a respins recursul ca fiind nefondat. Fiscul a demarat procedura de executare silită a Primăriei și, pentru a evita blocarea conturilor, administrația locală a achitat valoarea corecției.
Dosarul 26/42/2016. Corecție de 5,54 milioane lei. Cea mai importantă dintre toate, aplicată pentru schimbarea soluției tehnice (tabliere metalice în loc de beton pentru "bretelele" pasajului suprateran). Primăria a pierdut procesul la Curtea de Apel Ploiești și a făcut recurs la Înalta Curte. Dosarul a intrat în procedura de filtru (verificare prealabilă), ședința fiind programată pentru mâine, 9 mai 2018, ora 11.00. Ulterior se va stabili primul termen de judecată a recursului. Dacă acest proces se pierde, administrația locală va trebui să plătească de la bugetul local 5,54 milioane lei către minister și nu este o sumă neglijabilă.
Dosarul 3390/2/2017. Corecție de 104.678 lei aplicată pentru "nerespectarea, de către autoritatea contractantă, a principiului liberei concurențe". Mai exact, este vorba despre nereguli privind achiziția publică a unor lucrări adiacente investiției (iluminat și strângerea și transportul deșeurilor rezultate din construcție), lucrări care au fost atribuite direct de către Primărie, fără licitație. Fondul s-a judecat la Curtea de Apel București, unde Primăria Câmpina a pierdut (soluție dată pe 6 decembrie 2017). Recursul se va judeca la Înalta Curte. Cauza este în procedură de filtru și urmează să fie stabilit primul termen.


08 May 2018 11:34 5292 vizualizari



Comentarii






  • 09.05.2018 13:32 PKK Lucrurile sunt destul de clare,solutia tehnica a fost schimbata dupa ce constructorul in timpul forajului a demonstrat ca studiul geo initial este eronat .Nu corespund datele constructorului cu cele primite de proiectant si normal era sa modifice proiectul in timpul fazei de executie ce contravin normelor europene.Poate reusiti si publicati studiul geo semnat de Primarie ca martor in timpul executiei.Si atunci intrebare, ori este inconstienta sau inginerie bine pusa la punct cu efectele secundare bine stiute .Toate aceste variatii de contract in timpul fazei de constructie trebuiesc raportate si sunt destui oameni ce pricep toate smecheriile.Laptele este varsat ,noi cu ce am gresit doar ca am votat prost? sa platim din impozite atatia bani.De ce nu se fac dosare penale celor ce au gresit sau au pus la cale smecheria?de ce nu se recupereaza banii de la ei in caz de frauda,ne intrebam de atatia ani iar ei scapa cu averi uriase din bani furati de la noi.
  • 09.05.2018 01:21 Plic-tiseanu ''pentru schimbarea soluției tehnice (tabliere metalice în loc de beton pentru ''bretelele'' pasajului suprateran)> Pentru aprobarea acestei solutii ar trebui sa raspunda un ''inginer'' care a semnat aceasta modificare,justificat,cu ''dedicatie''! Stim cu totii cine a construit acele tabliere metalice🤔😉! Nu cred ca cetatenii au fost consultati pentru ca ei sa plateasca!
  • 08.05.2018 17:59 Ene Din 20 milioane finantare europeana, aproape 7 sunt furaciuni?! Stabilite deja de o instanta in parte! Ma intreb, cine plateste banii astia?! Cumva tot noi, campinenii?! Sau Tiseanu se va alege cu un nou dosar ppenal si va plati cu inchisoarea?!
  • 08.05.2018 12:52 Andra Toma Aceste "corectii" sunt niste inventii birocratice romanesti, menite de a pune bete-n roate tuturor celor care acceseaza fonduri europene(privati sau stat). Am patit-o si eu acum 3 ani cu un proiect, in care s-au legat de absolut toate virgulele din facturi si m-au "corectat" cu 30%!! Cum poti zice tu, ministerul dezvoltarii, reprezentat de 4-5 angajati plictisiti, ca poti cere niste bani inapoi, cand nu stii ce exista pe teren, cand nu stii exact detaliile problemelor? Stiu cei de la minister ca de cand exista acest pod, a scazut drastic numarul accidentelor rutiere grave? Stiu ca acest pod a aparut in literatura de profil din RO si Ungaria, ca exemplu pozitiv? Nu stiu si nici nu ii intereseaza. Cand am avut problema, am auzit ca cei de la minister care se ocupa cu aceste prostii, au un comision/corectie, deci, exact ca cei de la Anaf, e in interesul lor sa "amendeze" toate proiectele europene ca sa-si umfle buzunarele!! NU e normal!! In Polonia, in Cehia nu exista asa ceva! Sper ca primaria sa castige procesele si sa le dea peste nas acelor angajati care fac rau intregii tari!! Cu respect, o antreprenoare scarbita de deconcentrate!
2569 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1417 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5185 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1129 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV