La sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80, una dintre cele mai bune cofetării din Câmpina era "Crinul Alb", situată vis-a-vis de hotelul "Muntenia". Astăzi, pe locul respectiv să găsesc farmacii, magazine şi casinouri.
Situată într-o clădire cu etaj, Cofetăria "Crinul Alb" era primul reper, venind dinspre intersecţia actualelor străzi Carol I şi Mihail Kogălniceanu, aflându-se chiar după spaţiul verde pe care în perioada interbelică fuseseră amplasate prima benzinărie din oraş şi, mai apoi, statuia "Soldatului Necunoscut".
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Minunata Vilă Crăciun, de ieri, depozit de materiale de construcții, astăzi
Câmpina, România 100. Băcănia "La cocoş" de ieri, Parcul "Regele Mihai I" de azi
Câmpina, România 100. Un loc aproape neschimbat - alimentara de "la linie" și magazinele de azi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.