Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, începem astăzi prezentarea, în serial, a modului în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - Campinatv sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Episodul de față îl dedicăm unui oraș aflat, practic, în epicentrul dezastrului din Italia - Milano. De aici ne-a povestit cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus la Milano o câmpineancă - Emilia, care locuiește chiar în Milano și îngrijește o bătrână de 92 de ani. ”Este groaznic! Milano, Bergamo, Brescia... în toate aceste orașe e jale mare! La propriu! Se moare... Zilnic mor zeci de oameni în aceste orașe și este imposibil să nu fi afectat, pentru că la un moment dat îți moare cineva din familie, un prieten, un coleg, un apropiat... Am o prietenă de 50 de ani, din Buzău, care lucra în spital, s-a îmbolnăvit și, din păcate, este pe moarte... Și este foarte greu să poți accepta așa ceva! Aici, în Milano, practic, suntem închiși în case de mai bine de două săptămâni, iar restricțiile sunt extrem de de mari. Pe stradă nu e nimeni, toată lumea se uită la televizor, unde nu se discută decât despre acest subiect și vezi zilnic zeci de oameni care mor... Vorbesc zilnic cu apropiați, cunoscuți, prieteni de aici. Toată lumea este tristă, speriată, stresată. În ceea ce mă privește, după cum am spus, am grijă de o bătrână de 92 de ani, locuiesc la ea și fiul ei îmi trimite în cont bani pentru mâncare. Ies o dată pe săptămână și fac cumpărături stricte. Din punct de vedere al măsurilor luate de stat, se asigură 75% din salariu minim dacă nu ai venituri, nu au voie să te dea afară din casă dacă nu ai bani de chirie, pentru persoanele care nu au adăpost, statul le asigură un loc unde să stea și totul pentru a supraviețui în mod gratuit, băncile ajută persoanele care au rate. Am mai remarcat că există mulți voluntari care ajută persoanele în vârstă, bătrâni care poate nu au pe nimeni, cu asigurarea hranei, cu o serie de cumpărături de strictă necesitate. Statul pune mașini la dispoziție pentru persoanele care trebuie să facă dializă sau chimioterapie sau tratamente ce nu suportă amânare. Mesajul meu pentru câmpineni, pentru români, în general, este să stea în casă, să nu se ajungă și în România ca în Italia, mai ales că sistemul sanitar din România este jalnic, nici nu se compară cu ce condiții sunt aici, în Italia. Stați în casă, pentru binele vosstru, al tuturor celor dragi și al țării!”, ne-a povestit Emilia.

Bilanțul de ieri, 22 martie, din Italia, este cutremurător - 59.138 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 5.476 persoane decedate și 7.024 persoane vindecate.

Citiți și - Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

2062 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

212 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1083 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.

Alte stiri recente

271 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

981 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.