CONTACT

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional a dispus expertizarea tehnică a lucrărilor de canalizare realizate până acum la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte

- Actualitate -

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional a dispus expertizarea tehnică a lucrărilor de canalizare realizate până acum la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte

HidroPrahova va demara procedura de expertizare tehnică a lucrărilor realizate până acum în cadrul contractului "Extindere rețea de canalizare la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte" finanțat din fonduri europene prin proiectul privind reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova. Realizarea expertizării tehnice a fost dispusă de Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României și reprezintă o etapă esențială pentru finalizarea litigiului dintre societățile Cast Bănești și HidroPrahova.

Cast este firma care a executat lucrările de canalizare din cele trei localități și care a reziliat unilateral, în octombrie 2015, contractul cu HidroPrahova, invocând neachitarea lucrărilor realizate, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro. Sunt exact doi ani de atunci, perioadă în care Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte au stat cu lucrările neterminate și străzile distruse. Situația cea mai gravă este cea de la Câmpina, unde lucrările de canalizare au fost realizate doar în proporție de 45%. Procentele de la Bănești și Vălenii de Munte sunt 83%, respectiv 93%.
După cum precizează conducerea HidroPrahova, odată cu finalizarea litigiului de la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional, va putea fi organizată o nouă licitație pentru desemnarea unul alt antreprenor care să continue lucrările din cele trei localități. Valoarea estimată pentru realizarea lucrărilor rămase de executat este de peste 48 milioane lei, finanțarea urmând să fie asigurată prin fazarea proiectului privind reabilitarea sistemelor de apă și canalizare, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare.

"Dorim să le cerem scuze locuitorilor din Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte pentru disconfortul creat în urma deciziei societății Cast de reziliere unilaterală a contractului. Totodată, informăm autoritățile locale, că pe lângă expertizarea care va fi realizată de un expert tehnic imparțial, atât pentru lucrările executate, cât și pentru cele rămase de realizat, HidroPrahova face toate demersurile pentru organizarea unei noi licitații în vederea urgentării realizării contractului și intrării în normalitate, în scopul funcționării rețelei de canalizare la standarde europene. În contextul reluării lucrărilor în prima jumătate a anului viitor, estimăm că în cursul anului 2019 va fi finalizat proiectul de extindere a canalizării în cele trei localități", a declarat Valentin Stoichici, managerul Unității de Implementare a Proiectului din cadrul HidroPrahova.


09 Oct 2017 09:58 4920 vizualizari


Comentarii






2321 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3121 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4050 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3526 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV