Donați pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", care se va derula în școlile din Câmpina!

Social (Categoria articolului)

"Copiii, câinii și educația" este unul din cele trei proiecte sociale selectate de Fundația Comunitară Prahova pentru ediția de vară a Cercului de Donatori Ploiești. Este proiectul Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina, care are ca scop realizarea unei campanii pilot de informare și educație în școli pentru promovarea responsabilității față de animale. Săptămâna trecută, la Ploiești, la întrunirea Cercului de Donatori, asociația din Câmpina a strâns 2.120 lei, dar donațiile continuă până la sfârșitul lunii în contul Fundației Comunitare Prahova - IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la BCR - Sucursala Prahova.

După cum bine știți, Asociația "Arca lui Norocel" este singura asociație pentru protecția animalelor din Câmpina. A fost înființată anul trecut, iar principalele sale obiective sunt, pe lângă campaniile gratuite de sterilizare a animalelor (în parteneriat cu o fundație din Germania), responsabilizarea comunității cu privire la problema câinilor comunitari și promovarea unor programe educaționale în școli. Problema câinilor comunitari este o problemă a comunității, generată de comunitate, pentru că mai mult de 80% dintre câini provin din abandon. Iar abandonarea puilor de câini și pisici pe domeniul public reprezintă un adevărat fenomen, care trebuie stopat. Acest lucru se poate face înainte de toate prin informarea populației și sensibilizarea acesteia, apoi prin campanii de sterilizare, o metodă civilizată de reducere a abandonului puilor. Prinderea și uciderea câinilor comunitari în adăposturile publice nu rezolvă problema înmulțirii animalelor.
Cu banii obținuți din donații, "Arca lui Norocel" dorește să desfășoare o campanie pilot de educație în școli pe un grup țintă de aproximativ 150 copii, cu posibilitatea extinderii proiectului. Pentru că, până la urmă, de la educație pleacă totul...

Precizăm faptul că la ediție de vară (2018) a Cercului de Donatori Ploiești au fost selectate trei proiecte, iar la întâlnirea de săptămâna trecută a donatorilor s-au strâns în total 15.340 lei, astfel:
- 10.000 lei pentru proiectul "Vreau să-mi aud viitorul" - povestea Mihaelei Stroescu, o adolescentă de 16 ani, elevă la Liceul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiești, al cărei auz a fost grav afectat după un tratament medical eronat.
- 3.220 lei pentru proiectul "Te rog, mama, ai grijă de mine!", derulat în Prahova de Asociația Pacienților Oncologici din România, o campanie de profilaxie pentru leucemia la copii.
- 2.120 lei pentru proiectul "Copiii, câinii și educația", derulat la Câmpina de Asociația "Arca lui Norocel", proiect despre care am scris mai sus.
Informații suplimentare despre aceste proiecte puteți afla de pe site-ul și pagina de facebook a Fundației Comunitare Prahova.

4024 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

352 vizualizari
14 dec. 2018 21:45

Accident pe DN1, la Băicoi. Traficul spre munte se desfășoară cu dificultate

UPDATE - În cele două autoturisme implicate în accident se aflau în total cinci persoane. Trei persoane au fost rănite și transportate la spital. Este vorba despre două fete de 24 de ani, respectiv 26 de ani (prima cu traumatism cranio-cerebral, iar cea de-a doua cu traumatisme la ambele mâini și la coloana dorsală) și un tânăr de 29 de ani, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism toracic - după cum informează Serviciul Județean de Ambulanță.

Două mașini au fost implicate, în această seară, într-un accident rutier produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Băicoi, o zonă unde au loc frecvent evenimente rutiere grave, soldate cu victime și pagube materiale. La accidentul din această seară, trei persoane sunt rănite și au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

2016 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

Alte stiri recente

451 vizualizari
14 dec. 2018 21:27

Reacții la intenția Primăriei Câmpina de a accesa un nou credit bancar de 25 milioane lei

După cum v-am informat într-un articol precedent, primarul Horia Tiseanu a inițiat un proiect de hotărâre privind accesarea unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei pentru cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru asfaltarea străzii Calea Doftanei. Proiectul va fi dezbătut marți, 18 decembrie, în ședința Consiliului Local Câmpina. Având în vedere că este vorba despre un credit mare, prin accesarea căruia Câmpina ar ajunge la un grad de îndatorare de 30% din veniturile proprii, am dorit să aflăm reacții din mediul politic local și din cel de afaceri și vă prezentăm în continuare câteva puncte de vedere.

1621 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.