Eurostat: România performează!

Politică (Categoria articolului)

(P) Eurostat atestă că România are una dintre cele mai mici datorii publice din Uniunea Europeană și că industria sa are o pondere în valoarea activității economice peste media UE. Eurostat spulberă încă o dată minciuna creșterii economice pe datorie a României sau a plății salariilor și pensiilor din împrumuturi, vehiculată de propaganda anti-PSD.

Datele sunt dincolo de orice dubiu. România continuă să aibă a patra CEA MAI MICĂ datorie guvernamentală din Uniunea Europeană. Foarte important! În semestrul al doilea din 2019, datoria guvernamentală a României a coborât la 34,2% din PIB. Este mai mică (cu 0,1% din PIB) decât în aceeași perioadă a anului trecut (când a fost 34,3% din PIB) și consistent mai mică decât în ultimul trimestrul al guvernării Cioloș (când a fost 37,3% din PIB). Faptul că de la trimestru la trimestru datoria guvernamentală a țării și-a consolidat tendința de micșorare, ca pondere în PIB, atestă evidența că în guvernarea PSD creșterea economică, majorarea salariilor și a pensiilor nu s-au făcut pe seama creșterii datoriei publice, ci urmare a aplicării unui program de guvernare bun, sustenabil. Acesta este un fapt, evidențiat tot de Eurostat, care arată că industria României a avut o pondere peste media UE în privința valorii totale realizate în economie.
În UE, industria a asigurat în medie 19,1% din valoarea brută realizată. România este mult peste media europeană, cu 26,1% valoarea realizată de industrie în totalul activității economice. Practic România este în plutonul țărilor performere, din acest punct de vedere, alături de Irlanda (36,5%), Cehia (30,2%), Slovenia (26,9%). Așadar guvernarea PSD reușește a doua cea mai mare creștere economică din Europa, bazată puternic pe activitate industrială, crește pensiile și salariile de-o manieră care aduce o putere sporită de cumpărare, în condițiile micșorării datoriei publice!
Dacă toate aceste performanțe înseamnă ”guvernare eșuată” așa cum bate câmpii actualul președinte Iohannis, atunci guvernarea Orban – care anunță tăieri, concedieri și nu-și asumă niciun obiectiv de creștere economic - va fi una a dezastrului criminal.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PSD)

3354 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

6651 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

2 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

2475 vizualizari
19 aug. 2021 21:18

PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Alte stiri recente

112 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

988 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.