CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Eurostat: România performează!

- Politică -

Eurostat: România performează!

(P) Eurostat atestă că România are una dintre cele mai mici datorii publice din Uniunea Europeană și că industria sa are o pondere în valoarea activității economice peste media UE. Eurostat spulberă încă o dată minciuna creșterii economice pe datorie a României sau a plății salariilor și pensiilor din împrumuturi, vehiculată de propaganda anti-PSD.

Datele sunt dincolo de orice dubiu. România continuă să aibă a patra CEA MAI MICĂ datorie guvernamentală din Uniunea Europeană. Foarte important! În semestrul al doilea din 2019, datoria guvernamentală a României a coborât la 34,2% din PIB. Este mai mică (cu 0,1% din PIB) decât în aceeași perioadă a anului trecut (când a fost 34,3% din PIB) și consistent mai mică decât în ultimul trimestrul al guvernării Cioloș (când a fost 37,3% din PIB). Faptul că de la trimestru la trimestru datoria guvernamentală a țării și-a consolidat tendința de micșorare, ca pondere în PIB, atestă evidența că în guvernarea PSD creșterea economică, majorarea salariilor și a pensiilor nu s-au făcut pe seama creșterii datoriei publice, ci urmare a aplicării unui program de guvernare bun, sustenabil. Acesta este un fapt, evidențiat tot de Eurostat, care arată că industria României a avut o pondere peste media UE în privința valorii totale realizate în economie.
În UE, industria a asigurat în medie 19,1% din valoarea brută realizată. România este mult peste media europeană, cu 26,1% valoarea realizată de industrie în totalul activității economice. Practic România este în plutonul țărilor performere, din acest punct de vedere, alături de Irlanda (36,5%), Cehia (30,2%), Slovenia (26,9%). Așadar guvernarea PSD reușește a doua cea mai mare creștere economică din Europa, bazată puternic pe activitate industrială, crește pensiile și salariile de-o manieră care aduce o putere sporită de cumpărare, în condițiile micșorării datoriei publice!
Dacă toate aceste performanțe înseamnă ”guvernare eșuată” așa cum bate câmpii actualul președinte Iohannis, atunci guvernarea Orban – care anunță tăieri, concedieri și nu-și asumă niciun obiectiv de creștere economic - va fi una a dezastrului criminal.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PSD)


31 Oct 2019 08:44 3871 vizualizari


Comentarii


602 vizualizari 18 Jul 2024 09:17 Partidul NOA cere președintelui Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor

Partidul NOA cere președintelui Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor

Partidul NOA (Natură, Oameni, Animale) i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă în care îi cere acestuia să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor.

citeste mai mult
517 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie 2024, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic inițiat de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5658 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4440 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV