Eurostat: România performează!

Politică (Categoria articolului)

(P) Eurostat atestă că România are una dintre cele mai mici datorii publice din Uniunea Europeană și că industria sa are o pondere în valoarea activității economice peste media UE. Eurostat spulberă încă o dată minciuna creșterii economice pe datorie a României sau a plății salariilor și pensiilor din împrumuturi, vehiculată de propaganda anti-PSD.

Datele sunt dincolo de orice dubiu. România continuă să aibă a patra CEA MAI MICĂ datorie guvernamentală din Uniunea Europeană. Foarte important! În semestrul al doilea din 2019, datoria guvernamentală a României a coborât la 34,2% din PIB. Este mai mică (cu 0,1% din PIB) decât în aceeași perioadă a anului trecut (când a fost 34,3% din PIB) și consistent mai mică decât în ultimul trimestrul al guvernării Cioloș (când a fost 37,3% din PIB). Faptul că de la trimestru la trimestru datoria guvernamentală a țării și-a consolidat tendința de micșorare, ca pondere în PIB, atestă evidența că în guvernarea PSD creșterea economică, majorarea salariilor și a pensiilor nu s-au făcut pe seama creșterii datoriei publice, ci urmare a aplicării unui program de guvernare bun, sustenabil. Acesta este un fapt, evidențiat tot de Eurostat, care arată că industria României a avut o pondere peste media UE în privința valorii totale realizate în economie.
În UE, industria a asigurat în medie 19,1% din valoarea brută realizată. România este mult peste media europeană, cu 26,1% valoarea realizată de industrie în totalul activității economice. Practic România este în plutonul țărilor performere, din acest punct de vedere, alături de Irlanda (36,5%), Cehia (30,2%), Slovenia (26,9%). Așadar guvernarea PSD reușește a doua cea mai mare creștere economică din Europa, bazată puternic pe activitate industrială, crește pensiile și salariile de-o manieră care aduce o putere sporită de cumpărare, în condițiile micșorării datoriei publice!
Dacă toate aceste performanțe înseamnă ”guvernare eșuată” așa cum bate câmpii actualul președinte Iohannis, atunci guvernarea Orban – care anunță tăieri, concedieri și nu-și asumă niciun obiectiv de creștere economic - va fi una a dezastrului criminal.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PSD)

3668 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1797 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1892 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.