Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu: "Nu există motive nici să fiu arestat, nici să fiu eliminat din Primărie, nici să nu mai candidez pentru un nou mandat de primar!"

Politică (Categoria articolului)

Continuăm seria interviurilor cu liderii organizațiilor locale ale formațiunilor politice, de această dată cel intervievat fiind președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, primarul municipiului. PNL este partidul aflat la putere pe plan local, în alianță cu PMP, și am vrut să aflăm de la președintele liberalilor câmpineni cum a resimțit partidul rezultatele europarlamentarelor, cum funcționează alianța cu PMP, cum ar putea fi detensionată relația cu PSD în Consiliul Local, cât de... specială este colaborarea cu ALDE, dacă au început pregătirile pentru prezidențiale și dacă Horia Tiseanu se gândește la un nou mandat de primar. (video)

Scrutinul electoral din 26 mai 2019 l-a pus oarecum pe gânduri pe președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu. Victoria USR de la europarlamentare, în 19 din cele 23 de secții de votare din municipiu, ar putea fi considerată un duș rece pentru liberali, însă Horia Tiseanu spune că acest rezultat este efectul valului național și nu are la bază vreo nemulțumire a electoratului câmpinean față de PNL. "Rezultatul alegerilor europarlamentare a fost o surpriză pentru toți, poate chiar și pentru cei care au ieșit pe primul loc. Nu ne așteptam să se întâmple așa ceva, lupta noastră politică era cu PSD. Noi am învins PSD, dar am avut surpriza să constatăm că USR s-a clasat înaintea noastră. Eu cred că va rămâne doar o surpriză, iar lucrurile se vor decanta. Urmează și alte alegeri și eu mizez pe discernământul câmpinenilor. Nu cred că electoratul câmpinean este nemulțumit de PNL, ci consider că a fost un val național USR, care a angrenat foarte mulți tineri, oameni care nu au mai fost până acum la vot, un val care, iată, a deschis o cale nouă în politica românească. Cred că este un val de care noi, partidele vechi, trebuie să ținem seama", ne-a declarat Horia Tiseanu.
Președintele PNL Câmpina este mulțumit de modul în care a funcționat până acum alianța locală cu PMP, la nivelul Consiliului Local, este de acord că PNL are o relație specială cu ALDE, partid ai cărui consilieri ba au susținut proiectele primarului, ba s-au opus, alături de PSD, iar relația tensionată cu PSD crede că este cauzată mai ales de liderul de grup al acestui partid în Consiliul Local Câmpina (fostul viceprimar Ion Dragomir, n.r.). Principala nemulțumire a lui Horia Tiseanu în legătură cu PSD derivă din abținerea consilierilor social-democrați la votarea bugetului și a rectificărilor bugetare. Totuși, președintele PNL Câmpina este de acord că venirea președintelui PSD Prahova, Bogdan Toader, președinte al Consiliului Județean, la ședința de luna trecută a Consiliului Local a fost de bun augur pentru administrația locală, mai exact pentru aprobarea proiectului privind rectificarea bugetară, dar și pentru clarificarea unor probleme legate de diverse lucrări. (video)
În privința alegerilor prezidențiale de la finalul anului, Horia Tiseanu este optimist, spune că organizația locală este pregătită pentru acest scrutin important, că partidul este pregătit și că președintele Klaus Iohannis va câștiga un nou mandat la Cotroceni.

Un subiect interesant în discuția noastră cu liderul PNL Câmpina, Horia Tiseanu, a vizat alegerile locale de anul viitor. Horia Tiseanu ne-a declarat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat de primar al municipiului Câmpina p
entru a-și continua proiectele pe care le are în derulare, pentru a le pune în aplicare pe cele noi și a le duce la bun-sfârșit, iar pentru această candidatură are tot sprijinul președintelui PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu. "Au fost uneori anumite frâne care mi-au fost puse, forțat, cred eu, inclusiv de unii colegi, gândind că poate mă vor elimina cumva de la conducerea Primăriei. Există și unele zvonuri care tot circulă, cum că voi fi arestat în două săptămâni. Nu există motive să mă aresteze nimeni nici în două săptămâni, nici în mai multe și nu există motive să-mi întrerup mandatul sau să nu mai candidez. Mai mult, există un proces, cred că toată lumea știe, iar eu sunt primul care doresc să meargă mai repede acest proces, să-mi dovedesc nevinovăția. Sunt convins că voi avea o sentință pozitivă", a afirmat Horia Tiseanu. (video)

8498 vizualizari
19

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toma 15.08.2019 13:18 Măcar Pitigioi a știut sa spună ce a făcut fără sa citească, Tiseanu văd ca are nevoie de notițe.,. A cam venit vremea pensionarii👎
  • Dumitru 15.08.2019 16:50 Nu a invatat nimic de la tatal lui. Nici macar momentul in care sa te retragi onorabil, inca!...
  • Aurelia 15.08.2019 19:06 Cand vad tanara clasa politica indiferent de partid, dezamagirea este mare. Vrem sa i schimbam pe politicienii batrani si nu avem cu cine, astia care vin din urma sunt analfabeti din toate punctele de vedere. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa conduca o primarie. Aveti votul meu domnule Tiseanu !
  • Ioana 15.08.2019 19:20 La cate a facut pitigoi normal ca a vorbit fara sa citeasca, a tinut si el minte 2-3 realizari... Haideti sa nu ne mai imbatam cu apa rece, Campina nu are candidati adevarati pentru primarie, vreau sa aud si eu un exemplu de candidat care sa merite votul nostru. Asta ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru partide si ar trebui sa le fie rusine.
  • Bebe 15.08.2019 20:12 ROMÂNII ÎNTOTDEAUNA AU ALES RĂUL CEL MAI MIC. ÎNTRE TISEANU ȘI PIȚIGOI, PROBABIL CĂ O SĂ-L ALEAGĂ. PE PITIGOI !!!
  • Iuliana Oprea 15.08.2019 21:02 Toate raspunsurile primarului sunt cat se poate de logice si corecte. Am urmarit cu atentie tot ce a zis si legat de usr si de pmp si alde si nu cred ca poate fi contrazis. La partea cu alegerile locale am eu niste semne de intrebare si unul e urmatorul: daca nu candideaza dl Tiseanu ce alt candidat cu sanse sa castige primaria ar avea pnl? Nu e o retorica, vreau sa stiu.
  • Andrei 15.08.2019 22:35 Cat tupeu sa ai sa cersesti votul campinenilor, dupa ce orasul pe care il conduci de 15 ani e pulbere?! Mai mare rusinea!
  • Laur 16.08.2019 07:04 Mai oameni bun, numai Tiseanu si Pitigoi sunt in orasul asta? Nu gasim si noi pe altcinva bun de primarie? Nu gasim un om capabil si caruia sa/i pese mai mult de oras decat de propriul buzunar? Nu gasim si noi pe unul care sa ne si asculte, sa ne respecte, sa/l vedem pe strada, sa se coboare si la nivelul nostru? Nu gasim si noi pe unul care sa se bata pentru noi la judet? E blestemat orasul asta?
  • Mihaela 16.08.2019 08:04 Inculpatul Tiseanu are o nonsalanta aproape incurabila in a minti. Eu vreau sa fac un apel la voi, cei de la campinatv: nu va vindeti, asa cum a facut Ionita si cum fac majoritatea politicienilor! Probabil ca nu va este usor, intr-un oras aproape mort din punct de vedere economic, dar dupa ce inculpatul Tiseanu si-a ”aranjat” toti potentialii contracandidati si nu mai are nici o emotie in a fi reales, voi, campinatv. ati cam ramas ultima reduta ca sa mai aflam si noi adevarul! Nu va condamna nimeni daca va vindeti, dar asa de dragul nostru, al Campinei si al adevarului, ascultati un sfat de la un om trecut prin viata: nu va vindeti!
  • claus 16.08.2019 09:40 trebuie schimbat ceva in oras, dat un suflu nou cu oameni care cat de cat se pricep. Aveti niste baieti tineri : Marian Nistor seful Pietelor, Bādulescu Marius managerul orasului, Dl Visan Marius seful politiei locale. Puneti unul dintre ei si sigur se va face treaba !
  • Sanda 16.08.2019 20:44 Eu vreau sa ramana Domnul,desi nu este prea frumos ,vreau si eu o casa ceva, daca tot e bascalie .hehehhehee
  • Ganditorul 17.08.2019 07:37 Pai sa ne gandim pe cine votam la Campina - PSD e praf, media de varsta in partid e 80 de ani si candidatul e lipsa, si daca-l anunta oricum va fi unul slab ca de obicei, pentru ca asa vrea cineva. La PNL e haos total, sunt mai multe aripi, se barfesc si se cearta intre ei ca chiorii !!! TISEANU a fost, cu toate ca el crede ca va mai candida; pana la urma nu e rau sa fi optimist :)). La ALDE a cantat cocosul de trei ori si Ionita tot nu s-a trezit, inca mai viseaza ca va fi primar. PMP se invarte in cerc, cam ca Basescu cand danseaza la Ciresica, au viceprimar dar cam degeaba, nu e doctorul . USR Campina e formata dintr-o persoana, ..., nu stie nici ea ce e cu ea , de unde a venit si unde pleaca. Vreun candidat independent daca apare, nu stiu ce sa zic !! Slabe sanse, pentru ca romanul e si fudul, adica nu-l voteaza .
  • Ionut 17.08.2019 08:28 Foarte inteligent domnu primar daca se bazeaza pe sustinerea lui Dumitrescu. Eu doar atat vreau sa intreb: la precedentele alegeri a fost determinanta sustinerea presedintelui de la judet sau alta sustinere?
  • Tudorel 17.08.2019 18:35 Domnule primar Tiseanu, cum poți să spui asemenea minciuni? Trimit câteva linkuri pentru câmpineni, de unde se vede că toți și-au recunoscut faptele și au primit cu suspendare, cum crede cineva că scapi?? https://campinatv.ro/News/Article/53b2665f-1e45-4345-8b3a-ba47fb038523_control-judiciar-prelungit-cu-60-de-zile-si-inca-o-acuzatie-grava-pentru-primarul-horia-tiseanu https://campinatv.ro/News/Article/7f019623-1e6c-44ff-bfc3-b2b760672983_dna-a-finalizat-cercetarile-primarul-horia-tiseanu-va-fi-trimis-in-judecata-pentru-infractiuni-de-coruptie https://campinatv.ro/News/Article/4b0b467f-5e2e-4c06-9d40-475a91656090_informatii-noi-despre-capetele-de-acuzare-aduse-primarului-horia-tiseanu-de-catre-procurorii-dna https://campinatv.ro/News/Article/9790e294-8b6c-49df-88d4-f4b35e1ed550_dna-continua-sa-ceara-documente-de-la-primaria-campina https://campinatv.ro/News/Article/54cecb78-2e3b-492c-9ed9-3106bbe77007_primarul-horia-tiseanu-trimis-in-judecata-pentru-trei-infractiuni-dna-i-a-pus-poprire-pe-indemnizatie-pentru-recuperarea-a-140-000-lei. https://campinatv.ro/News/Article/f56a2ce6-2389-4cdc-a7d8-1566de55f3f7_primarul-campinei-horia-tiseanu-va-fi-cercetat-intr-un-nou-dosar-pentru-trafic-de-influenta. https://campinatv.ro/News/Article/42998209-e659-4bb9-a2e7-8ab2913e9787_dupa-107-zile-si-opt-termene-judecatorul-de-camera-preliminara-a-dispus-inceperea-judecatii-pe-fond-in-dosarul-primarului-horia-tiseanu. https://campinatv.ro/News/Article/9e203fe7-ed59-43cc-8b71-7708bf881d6f_primarul-horia-tiseanu-a-pierdut-contestatia-la-curtea-de-apel-dosarul-se-intoarce-la-tribunalul-prahova-unde-va-incepe-judecata-pe-fond. https://campinatv.ro/News/Article/e670af4e-e71e-41ef-b57f-810fb33adee4_fostul-sofer-al-primarului-horia-tiseanu-condamnat-la-doi-ani-si-trei-luni-inchisoare-cu-suspendare-pentru-complicitate-la-delapidare-si-fals https://campinatv.ro/News/Article/25a49aeb-680e-438a-bef4-c5013f5447fb_angajatii-primariei-campina-implicati-in-dosarul-de-delapidare-si-au-recunoscut-vinovatia-cu-exceptia-primarului-horia-tiseanu. HUĂ! Să-ți fie rușine!!!
  • Alecandru 17.08.2019 18:49 Ce putea să-i spună și Iulian Dumitrescu, să-l mai liniștească pe Tisi? Horică, vezi cum faci să vorbești cu martorii să se dea bolnavi să poți prelungi procesul până la alegeri, că doar asta poți să obți din procesul ăsta... chiar și tu crezi asta.
  • Cornelia 17.08.2019 18:54 Am ascultat cu atenție interviul... cât penibilism... câtă bătaie de joc, nu i-ar fi rușine? Dacă el crede că doar faptele de corupție pentru care va fi condamnat îi vor face pe câmpineni să nu-l mai voteze, se înșeală! Am citit și comentariile, mi-a plăcut de domnul Ionuț! Ionuț, și susținătorul lui Tiseanu și-a pierdut `susținerea`... el a adus clasa politică și orașul în halul în care sunt.
  • Margo 18.08.2019 10:02 O sa vedeti ce surprize vor aduce alegerile de anul viitor, localele si nu din partea partidelor mari ci de la unele pe care acum nu le luam in seama, nu le ia nimeni in calcul Pro Romania si Plus. Astia de la Plus probabil in alianta cu USR. Unul din partidele astea va da viitorul primar, o sa vedeti.
  • Leo 18.08.2019 22:16 Ce oras penibil - PSD e vandut lui Tiseanu prin sefii sai, ALDE, USR, ProRomania, Plus sunt ca si inexistenti sau vin cu oameni penibili. Singura alternativa ramane PMP, unde Pitigoi a mai invatat cate ceva de cand e in administratie, are experienta si din privat, asa ca vom avea de ales intre Tiseanu si Pitigoi. Si, asa cum bine a spus cineva, vom alege raul cel mai mic - Pitigoi!
  • Leu 22.08.2019 14:32 Leo, ești praf!

Politică

724 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

273 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

Alte stiri recente

151 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

1883 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.