Încet-încet, Turnătoria Centrală Orion Câmpina dispare de pe fața pământului

Actualitate (Categoria articolului)

Scriam recent despre faptul că terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute, prin intermediul lichidatorului judiciar, societății cu capital italian Edil Center SRL Filipești din județul Bacău, valoarea contractului fiind de aproximativ 15 milioane lei fără TVA.

Practic, a fost vândut tot terenul de 210.000 mp, mai multe construcții în suprafață de aproximativ 40.000 mp și corpul administrativ în suprafață de aproximativ 6.000 mp. Noul proprietar face curățenie pe întreaga suprafață pe care se afla Turnătoria, rând pe rând fiind puse la pământ toate construcțiile și instalațiile. În imaginile video, filmate de un câmpinean care locuiește în apropiere, puteți vedea doar un mic exemplu despre ce se întâmplă pe terenul fostei turnătorii. În urma curățeniei generale care se face aici va rămâne un teren de 21 de hectare, pe care ar fi de dorit să se dezvolte noi afaceri. Deocamdată nu se cunosc prea multe informații despre intențiile noului proprietar, dar vom reveni pe această temă.

Citiți și: Turnătoria Centrală Orion Câmpina, vândută integral unei firme cu capital italian

4668 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Suntem cu ochii pe voi 02.03.2021 07:56 Mda! Probabil ca o să apară vreun mall sau cartier rezidențial cu biserică și farmacii , vreo fabrică de producție nu cred că o să fie , felicitări LEMET care a dat de muncă zonei și împrejurimi pentru a avea lumea bani de mall , mă refer aici la firme mari ce produc și sau ridicat singure nu pe ce a lăsat răposatul.
  • Sandu B 08.03.2021 18:54 Cand se vindea cu tirul fier vechi din Turnatorie.A reusit fam Vasiliu sa vanda macar scaunele de piele? Ca au fost lacomi si au pierdut multi angajati migrand la Acc si Neptun,cei care incercau sa faca ceva bun erau dati la o parte.

Actualitate

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3041 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5783 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.