În municipiul Câmpina, cu unele excepții, deșeurile vegetale se ridică o dată pe lună, dar câmpinenii nu știu acest lucru pentru că nu i-a anunțat nimeni. Oamenii scot deșeurile la porți cu speranța că va veni cineva să le ridice... când va veni. Și astfel apar acele situații deloc plăcute în care deșeurile stau pe trotuare chiar și trei săptămâni, cum a fost cazul pe Aleea Luceafărul. Situația de pe această alee ne-a fost semnalată de un cititor, iar noi, la rândul nostru, am semnalat-o operatorului Floricon Salub care astăzi a rezolvat problema. Dar nu aceasta este soluția corectă.
Ca și în cazul deșeurilor menajere, și în cazul deșeurilor vegetale ar trebui să existe un program bine stabilit de Primărie împreună cu operatorul de salubritate, iar acest program să fie comunicat locuitorilor. Oamenii să știe că în ultima joi din lună, sau ultima vineri din lună, de exemplu, trebuie să scoată la poartă deșeurile vegetale pentru că atunci vine operatorul și le ridică. Mai ales că în privința deșeurilor vegetale problema este mult mai simplă, astfel de deșeuri apărând primăvara și toamna. Iar Primăria Câmpina are destule modalități prin care să comunice oamenilor programul de colectare: are site, are ziar, are emisiuni plătite la TV, deci are destule canale prin care să le transmită locuitorilor informații. Și dacă s-ar proceda așa, oamenii nu ar mai sta cu crengile uscate în poartă trei săptămâni.
Citiți și În atenția locuitorilor din cartierele Muscel și Câmpinița: deșeurile vegetale se ridică de două ori pe lună, în alte zile decât cele în care sunt colectate deșeurile menajere
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.