Cea de-a 23-a ediție e Festivalului Folcloric "Hora prahoveană" a avut loc astăzi la Casa de Cultură "Geo Bogza". Vremea nefavorabilă nu a permis desfășurarea manifestării în locul tradițional, la Fântâna cu Cireși, iar de pierdut am avut cu toții. Parcă acolo, în aer liber, muzica populară răsună mai frumos, iar publicul se simte mai bine.
Din păcate pentru evenimentul în sine, dar mai ales pentru copiii aceia minunați care au urcat pe scenă, a fost lume puțină la "Hora prahoveană" 2017, un festival despre care noi credem în continuare că ar merita mai multă atenție. A fost salvat de la dispariție pe ultima sută de metri, pentru că, vă reamintim, a fost scos la începutul anului de pe lista manifestărilor culturale finanțate de la bugetul local și reintrodus la jumătatea lunii iunie, adică exact cu o lună în urmă. Poate și de aici unele carențe organizatorice, cum ar fi sonorizarea defectuoasă ("oferită" de o firmă de specialitate, de altfel); banner-ul de-a dreptul jenant pus pe scenă (nu mai vezi ceva atât de urât nici prin comunele vecine); bannerul cu Primăria Câmpina, pus efectiv pe jos, pentru a acoperi, probabil, găurile din mochetă. Asta, în sala Casei de Cultură din municipiul Câmpina, o sală care ar fi trebuit să intre de câțiva ani buni în modernizare și constatăm că se întârzie incredibil de mult cu aceste lucrări.
La deschiderea oficială a manifestării, pe scenă au urcat oficialitățile - primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierii locali Daniel Ioniță, Gabriel Dima și Andrei Duran, precum și reprezentantul administrației locale din Cimișlia (Republica Moldova), consilierul Grigore Bârsă. (video)
Apoi a început festivalul și am avut parte de cântece și dansuri frumoase, copii talentați și iubitori de folclor, copii care muncesc mult și care merită încurajați și susținuți. Au urcat pe scenă: Ansamblul Folcloric "Hora" de la Școala Centrală, Ansambul "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric din Brătășanca, Ansamblul "Datina" din Scorțeni, Grupul vocal-folcloric "Plai câmpinean", Ansamblul Folcloric din Vălenii de Munte, Ansamblul "Voinicelul" din Boldești Scăeni, Ansamblul "Poienița" din Poiana Câmpina. O surpriză foarte frumoasă a reprezentat-o Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, niște tineri extraordinari, cu costume superbe și un program excelent.
Apoi, au venit invitații de onoare de peste Prut - Ansamblul "La izvor" din Cimișlia și solista Anișoara Prisăcaru. Au dansat moldovenii de au încins podeaua și au transmis publicului o stare de bine și de bucurie, de-a dreptul. Așa au făcut de fiecare dată când au venit la Câmpina, iar dansurile lor sunt o încântare.
La finalul festivalului au cântat îndrăgita solistă de muzică populară Elena Merișoreanu și trupa etno "Delice".
Vescan ca cânta live în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, pe 12 iulie 2025, de la ora 20.00.
Parcul Brâncoveanu din Breaza va găzdui sâmbătă, 2 august, ediția a V-a a Festivalului Jazz Pop Rock.
Al doilea concert din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music a adus în fața publicului Corul Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă seara pe esplanada Casei Tineretului. A fost primul concert din cadrul Câmpina Summer Park Music, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.