"Hora prahoveană" 2017, o ediție cu... cântec, joc și voie bună

Eveniment (Categoria articolului)

Cea de-a 23-a ediție e Festivalului Folcloric "Hora prahoveană" a avut loc astăzi la Casa de Cultură "Geo Bogza". Vremea nefavorabilă nu a permis desfășurarea manifestării în locul tradițional, la Fântâna cu Cireși, iar de pierdut am avut cu toții. Parcă acolo, în aer liber, muzica populară răsună mai frumos, iar publicul se simte mai bine.

Din păcate pentru evenimentul în sine, dar mai ales pentru copiii aceia minunați care au urcat pe scenă, a fost lume puțină la "Hora prahoveană" 2017, un festival despre care noi credem în continuare că ar merita mai multă atenție. A fost salvat de la dispariție pe ultima sută de metri, pentru că, vă reamintim, a fost scos la începutul anului de pe lista manifestărilor culturale finanțate de la bugetul local și reintrodus la jumătatea lunii iunie, adică exact cu o lună în urmă. Poate și de aici unele carențe organizatorice, cum ar fi sonorizarea defectuoasă ("oferită" de o firmă de specialitate, de altfel); banner-ul de-a dreptul jenant pus pe scenă (nu mai vezi ceva atât de urât nici prin comunele vecine); bannerul cu Primăria Câmpina, pus efectiv pe jos, pentru a acoperi, probabil, găurile din mochetă. Asta, în sala Casei de Cultură din municipiul Câmpina, o sală care ar fi trebuit să intre de câțiva ani buni în modernizare și constatăm că se întârzie incredibil de mult cu aceste lucrări. 

La deschiderea oficială a manifestării, pe scenă au urcat oficialitățile - primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierii locali Daniel Ioniță, Gabriel Dima și Andrei Duran, precum și reprezentantul administrației locale din Cimișlia (Republica Moldova), consilierul Grigore Bârsă. (video)
Apoi a început festivalul și am avut parte de cântece și dansuri frumoase, copii talentați și iubitori de folclor, copii care muncesc mult și care merită încurajați și susținuți. Au urcat pe scenă: Ansamblul Folcloric "Hora" de la Școala Centrală, Ansambul "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric din Brătășanca, Ansamblul "Datina" din Scorțeni, Grupul vocal-folcloric "Plai câmpinean", Ansamblul Folcloric din Vălenii de Munte, Ansamblul "Voinicelul" din Boldești Scăeni, Ansamblul "Poienița" din Poiana Câmpina. O surpriză foarte frumoasă a reprezentat-o Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, niște tineri extraordinari, cu costume superbe și un program excelent.
Apoi, au venit invitații de onoare de peste Prut - Ansamblul "La izvor" din Cimișlia și solista Anișoara Prisăcaru. Au dansat moldovenii de au încins podeaua și au transmis publicului o stare de bine și de bucurie, de-a dreptul. Așa au făcut de fiecare dată când au venit la Câmpina, iar dansurile lor sunt o încântare.
La finalul festivalului au cântat îndrăgita solistă de muzică populară Elena Merișoreanu și trupa etno "Delice".

8538 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Maria 17.07.2017 12:58 Va mărturisesc ca mie îmi place acest gen de festival și acest gen de muzica. Dar ce am văzut ieri la casa de cultura m-a dezamăgit profund. Este prima data când plec după primele momente artistice, pentru ca ma durea îngrozitor capul de la cât de puternic se auzeau acele boxe. Chiar nu s-a gândit nimeni sa le regleze puțin? Ca sa nu mai vorbesc de tiuitul îngrozitor de la momentul deschiderii, pana și ... de Tiseanu realizând penibilul situației in care a fost pus. Păcat de copii, păcat de artiști. Îmi pare foarte rău ca nu am putut sa ii văd pe cei de la Cimislia și pe Elena Merisoareanu. Sa le fie rusine celor care au organizat! Și va întreb un amănunt, pentru ca sigur voi știți. Cât a costat acest festival? Mulțumesc!
  • Iulian 17.07.2017 20:41 Ma asteptam la altceva odata cu schimbarea conducerii! In ciuda tineretii noului director, am constatat din materialul vostru ca au fost acelasi amatorism, aceleasi discursuri prafuite, acelasi play-back... Of, cand ne vom schimba si noi vreodata?!
  • Admin 17.07.2017 20:49 Pentru organizarea Festivalului ''Hora prahoveană'', de la bugetul local s-au alocat 30.000 lei.
  • Maria 17.07.2017 22:44 Multumesc! Bani cheltuiti de pomana!
  • Emil 17.07.2017 22:46 PENIBIL! Acesta este cuvantul care defineste aceasta ediitie a festivalului! Tiseanu chiar nu a avut nimic de spus cand a vazut cearceaful ala pe care scria Primaria Campina si era stema orasului, intins pe jos, ca o carpa?!? RUSINE!
  • Radu Mami 20.07.2017 15:07 Sunt strigaturi din strabuni ce nu se regasesc aici:N-o invarti pe Lelea iute ca se ... ! De altefel, interesant si placut cu anumite exceptii.

Eveniment

1528 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2777 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

117 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

476 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: