"Manifest pentru Pământ", un proiect derulat în parteneriat de colegiile "Grigorescu" din Câmpina și "I.L. Caragiale" din Ploiești

Social (Categoria articolului)

Este un proiect-concurs, dedicat Zilei Pământului, pe care o sărbătorim în fiecare an la 22 aprilie. Un concurs de pictură, desene și postere, destinat tuturor elevilor din Prahova, de la clasele V-XII, tema fiind "Să protejăm și să îngrijim Pământul ca pe propria casă". Acțiunea este organizată de Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina și Colegiul Național "I.L. Caragiale" din Ploiești, cu sprijinul Societății de Geografie din România - Filiala Prahova și Muzeului Județean de Științe ale Naturii.

Participanții au ocazia să demonstreze originalitate și creativitate în a reda, prin forme și culori, modul în care percep mediul lor de viață, ca parte a contextului european și a celui global. Important este ca elevii să înțeleagă că acest context este fundamentat pe valori comune, una dintre ele fiind și protejarea mediului”, ne-au precizat coordonatorii proiectului. La Colegiul "Grigorescu" au fost strânse lucrările elevilor de la școlile și liceele de pe Valea Prahovei, iar lucrările elevilor din celelalte zone ale județului au fost trimise la Colegiul "Caragiale". La CNNG s-a primit peste 80 de lucrări. 
În finală vor ajunge șase desene/picturi/postere pentru fiecare categorie. Acordarea premiilor se va face în cadru festive, pe 20 aprilie 2018, ora 10.00, în Sala Coloanelor de la Muzeul Județean de Științe ale Naturii din Ploiești. Premiile concursului vor fi acordate pe categorii: clasele V-VIII, clasele IX-XII și școli de artă. Cele mai frumoase 20 de lucrări (alese de juriu) vor fi expuse în Sala Coloanelor până la 25 aprilie 2018 și apoi în cadrul unei expoziții itinerante, la cele două colegii organizatoare.

3575 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

21 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1097 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

341 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

1166 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.