Este un proiect-concurs, dedicat Zilei Pământului, pe care o sărbătorim în fiecare an la 22 aprilie. Un concurs de pictură, desene și postere, destinat tuturor elevilor din Prahova, de la clasele V-XII, tema fiind "Să protejăm și să îngrijim Pământul ca pe propria casă". Acțiunea este organizată de Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina și Colegiul Național "I.L. Caragiale" din Ploiești, cu sprijinul Societății de Geografie din România - Filiala Prahova și Muzeului Județean de Științe ale Naturii.
“Participanții au ocazia să demonstreze originalitate și creativitate în a reda, prin forme și culori, modul în care percep mediul lor de viață, ca parte a contextului european și a celui global. Important este ca elevii să înțeleagă că acest context este fundamentat pe valori comune, una dintre ele fiind și protejarea mediului”, ne-au precizat coordonatorii proiectului. La Colegiul "Grigorescu" au fost strânse lucrările elevilor de la școlile și liceele de pe Valea Prahovei, iar lucrările elevilor din celelalte zone ale județului au fost trimise la Colegiul "Caragiale". La CNNG s-a primit peste 80 de lucrări.
În finală vor ajunge șase desene/picturi/postere pentru fiecare categorie. Acordarea premiilor se va face în cadru festive, pe 20 aprilie 2018, ora 10.00, în Sala Coloanelor de la Muzeul Județean de Științe ale Naturii din Ploiești. Premiile concursului vor fi acordate pe categorii: clasele V-VIII, clasele IX-XII și școli de artă. Cele mai frumoase 20 de lucrări (alese de juriu) vor fi expuse în Sala Coloanelor până la 25 aprilie 2018 și apoi în cadrul unei expoziții itinerante, la cele două colegii organizatoare.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.