Clubul de Robotică de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina, un nou premiu, la aniversarea a trei ani de la înființare

Actualitate (Categoria articolului)

Au plecat la drum în anul 2018. Un drum despre care nici ei, poate, nu credeau că va fi atât de greu, dar de la care nu s-au abătut, iar recunoașterea valorii lor a apărut după numai un an. Vorbim despre membrii Clubului de robotică de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, cei care și-au propus două obiective extraordinare: să fie cea mai bună echipă din regiunea noastră și să își câștige locul în comunitatea FTC din România.

Clubul de Robotică de la Colegiul "Grigorescu" este format din 15 elevi, un mentor - profesorul de fizică Cătălin Chițu și un co-mentor - președintele Asociației Părinților de la CNNG, Anca Huțu. Din această... familie mai fac parte trei voluntari și un roboțel RO 112, cel care le-a adus anul acesta, la ediția 2021 a Concursului internațional de robotică "First Tech Challenge", la faza regională desfășurată la București, premiul al II-lea pentru inovație. Un premiu care se adaugă celor câștigate în anii precedenți și despre care noi am scris la momentule respective.
Profesorul Cătălin Chițu, doctor în fizică, și liderul UNDEFINED - echipa de robotică a CNNG, Mihnea Manta, au fost invitații noștri la o emisiune în care am încercat să vorbim mai puțin despre roboți și mai mult despre ei, cei care creează roboții, cei care reușesc să depășească tot felul de obstacole, inclusiv de natură financiară, pentru a-și atinge țelul, cei care de trei ani reprezintă Colegiul "Grigorescu" și Câmpina la cea mai mare și importantă competiție de robotică din lume destinată elevilor de liceu - 
"First Tech Challenge" (FTC). O competiție nu doar a performanțelor, ci și a emoțiilor, iar în cazul tinerilor de la Câmpina au fost emoții mari, din multe puncte de vedere. 
Conceptul FTC presupune mai mult decât construirea unui robot. El include munca în echipă, lucrul pe proiect, spiritul și abilitatea antreprenoriale, inițiativa și rezolvarea de probleme, voluntariatul. Se propun activități pentru atât pentru dezvoltarea competențelor tehnice, cât și a celor non-tehnice, pe principiul "work and fun", adică... muncă și distracție. Despre toate acestea am vorbit cu mentorul echipei și cu liderul acesteia și vă invităm să urmăriți emisiunea noastră. Înaintea de asta, trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să-i menționăm pe toți membrii echipei:
- Mihnea Manta (mezinul din 2018, liderul echipei de astăzi), Ștefan Manta, Patric Tîrîlă, Ștefan Calmâc, Alexandru Manea, David Coman, Bianca Cristea, Cristian Radu, Carol Bazga, Alesia Gîlmă, Diana Vulpe, Alexia Pleșa, Rareș Anghel, Maria Bunea, Irina Badea; voluntarii Bogdan Burlan, Mihai Meseruș și Bogdan Tache. Premianții noștri, ai Câmpinei!

4193 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 18.05.2021 09:56 Felicitari!Poate guvernantii se gandesc sa deschida si scolile indiferent de rata de infectare.Avem nevoie de educatie inainte de restaurante,magazine si concerte.Sunt dezamagit profund ca au ramas inchise scolile in oras .Un ministru al educatie total neputincios.Inteleg ca vin hotarari peste capul lui dar trebuie sa deschida scolile.Avem vaccin la discretie,ne-am invatat sa traim cu virusul, insa eu tot nu pot sa inteleg de ce scolile raman inchise...

Actualitate

1880 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

326 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

112 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

454 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: