Au plecat la drum în anul 2018. Un drum despre care nici ei, poate, nu credeau că va fi atât de greu, dar de la care nu s-au abătut, iar recunoașterea valorii lor a apărut după numai un an. Vorbim despre membrii Clubului de robotică de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, cei care și-au propus două obiective extraordinare: să fie cea mai bună echipă din regiunea noastră și să își câștige locul în comunitatea FTC din România.
Clubul de Robotică de la Colegiul "Grigorescu" este format din 15 elevi, un mentor - profesorul de fizică Cătălin Chițu și un co-mentor - președintele Asociației Părinților de la CNNG, Anca Huțu. Din această... familie mai fac parte trei voluntari și un roboțel RO 112, cel care le-a adus anul acesta, la ediția 2021 a Concursului internațional de robotică "First Tech Challenge", la faza regională desfășurată la București, premiul al II-lea pentru inovație. Un premiu care se adaugă celor câștigate în anii precedenți și despre care noi am scris la momentule respective.
Profesorul Cătălin Chițu, doctor în fizică, și liderul UNDEFINED - echipa de robotică a CNNG, Mihnea Manta, au fost invitații noștri la o emisiune în care am încercat să vorbim mai puțin despre roboți și mai mult despre ei, cei care creează roboții, cei care reușesc să depășească tot felul de obstacole, inclusiv de natură financiară, pentru a-și atinge țelul, cei care de trei ani reprezintă Colegiul "Grigorescu" și Câmpina la cea mai mare și importantă competiție de robotică din lume destinată elevilor de liceu - "First Tech Challenge" (FTC). O competiție nu doar a performanțelor, ci și a emoțiilor, iar în cazul tinerilor de la Câmpina au fost emoții mari, din multe puncte de vedere.
Conceptul FTC presupune mai mult decât construirea unui robot. El include munca în echipă, lucrul pe proiect, spiritul și abilitatea antreprenoriale, inițiativa și rezolvarea de probleme, voluntariatul. Se propun activități pentru atât pentru dezvoltarea competențelor tehnice, cât și a celor non-tehnice, pe principiul "work and fun", adică... muncă și distracție. Despre toate acestea am vorbit cu mentorul echipei și cu liderul acesteia și vă invităm să urmăriți emisiunea noastră. Înaintea de asta, trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să-i menționăm pe toți membrii echipei:
- Mihnea Manta (mezinul din 2018, liderul echipei de astăzi), Ștefan Manta, Patric Tîrîlă, Ștefan Calmâc, Alexandru Manea, David Coman, Bianca Cristea, Cristian Radu, Carol Bazga, Alesia Gîlmă, Diana Vulpe, Alexia Pleșa, Rareș Anghel, Maria Bunea, Irina Badea; voluntarii Bogdan Burlan, Mihai Meseruș și Bogdan Tache. Premianții noștri, ai Câmpinei!
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.