Au fost aprobați indicatorii pentru înființarea, la Câmpina, a unui centru medico-social

Social (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat vineri, 20 august 2021, în cadrul unei ședințe extraordinare, indicatorii tehnico-economici și documentația tehnică pentru proiectul privind înființarea unui centru comunitar integrat medico-social.

Centrul medico-social va fi destinat persoanelor vulnerabile, adică șomerilor, familiilor aflate în risc de excluziune socială, pensionarilor, persoanelor cu diferite dizabilități sau boli cronice, copiilor care fac parte din familii monoparentale etc. Tipurile de servicii care vor fi oferite de acest centru sunt: consiliere medicală și socială; activități medicale curative; activități de recuperare medicală; servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor însărcinate, nou-născuților, bolnavilor cronici, bătrânilor; promovarea sănătății reproducerii și a planificării familiale; educarea comunității penrtu sănătate și altele. Serviciile vor fi asigurate de asistenți medicali comunitari și mediatori sanitari. Ca și sediu al centrului medico-social, se are în vedere clădirea de pe Strada Simion Bărnuțiu, nr. 12, unde funcționează în prezent și Serviciul Județean de Ambulanță.
După cum reiese din referatul de aprobare al inițiatorului proiectului, primarul Alin Moldoveanu, proiectul privind înființarea centrului comunitar integrat medico-social va fi depus la Grupul de Acțiune Locală CLLD Câmpina, iar GAL va înainta cererea de finanțare către ADR Sud-Muntenia în vederea obținerii de fonduri europene prin POR, Axa Prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban. Valoarea acestui proiect este de 1.476.582 lei cu tot cu TVA.

6820 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7403 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

6 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.

2792 vizualizari
07 dec. 2021 19:26

2.500 lei s-au strâns la Târgul de dulciuri de la Câmpina pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului

2.500 lei este suma strânsă la Târgul de dulciuri de Moș Nicolae pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina. Poate nu este o sumă mare, dar când o strângi din câte 4 lei - 5 lei - 6 lei, pe dulciuri create de tinerii voluntari, atunci efortul înseamnă că a fost unul generos și răsplătit pe măsură.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.