CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Centenarul fotbalului câmpinean. Fostul arbitru Nelu Vasiloiu - amintiri cu Igna, Dobrin și Cămătaru

- Sport -

Centenarul fotbalului câmpinean. Fostul arbitru Nelu Vasiloiu - amintiri cu Igna, Dobrin și Cămătaru

Fotbalul câmpinean a avut în cei 100 de ani de la înființarea primei echipe de fotbal din localitate și o serie de arbitri reprezentativi, nu numai jucători sau antrenori de prestigiu. Unul dintre acești arbitri este Nelu Vasiloiu, cel care a arbitrat aproape un deceniu la nivel republican, în perioada 1979 - 1983 oficiind la linie chiar în meciuri din prima divizie. Cu o mare experiență de viață, un om care a trăit și văzut multe la viața lui, atât în fotbal, cât și în afara gazonului, Nelu Vasiloiu a acceptat invitația noastră la un dialog. 

Înainte de a vă prezenta interviul integral cu fostul arbitru Nelu Vasiloiu, vă prezentăm în rândurile de față doar o scurtă avancronică, un șir de amintiri cu oameni de mare valoare din fotbalul românesc, cu care câmpineanul Nelu Vasiloiu s-a intersectat în cariera sa.
În perioada în care a oficiat la linie la meciuri din primul eșalon, Nelu Vasiloiu a fost foarte apropiat de Ioan Igna, unul dintre cei mai titrați arbitri români din toate timpurile, cu prezențe la Cupa Mondială, la Campionatul European, la Mondialul de tineret, la Jocurile Olimpice, finale de cupe europene. ”Am arbitrat de mai multe ori cu Nelu Igna, la Baia Mare, la Oradea. Era un om deosebit, un coleg foarte bun, un băiat de toată isprava. Țin minte că ne-am întâlnit pe aeroport chiar când venea din Australia, de la Mondialul de tineret. El rămânea să arbitreze în București, eu plecam cu avionul la un meci la Timișoara. Adusese din Australia un televizor color și-mi zice: Măi Nelule, nu vrei tu să-mi duci televizorul la Timișoara? Te așteaptă soția mea la aeroport. Așa că eu i-am dus acasă televizorul pe care îl adusese din Australia”.
De asemenea, de-a lungul carierei sale, fostul arbitru Nelu Vasiloiu s-a întâlnit cu mari jucători ai aceste țări și a acceptat să ne povestească o serie de amintiri legate de aceștia. ”Am arbitrat în Divizia A, Steaua - FC Argeș, cu Ghiță de la Brașov, la centru, și Otto Anderco, de la Satu Mare. La piteșteni juca marele Dobrin și țin minte că era cam cu un cap mai înalt decât mine, iar la un moment ne-am intersectat pe teren și nu i-am spus domnule Dobrin sau Gicule, i-am spus Gâscane. M-a întrebat de ce îmi spui așa?, iar replica mea a venit imediat păi, dacă așa își spun toți! A început să râdă, pentru că era și un tip pontos”. Meciul la care face referire interlocutorul nostru a avut loc pe 20 aprilie 1980, pe Ghencea, s-a încheiat la egalitate, 2-2, iar antrenorii celor două formații erau Gheorghe Constantin, la Steaua, și Florin Halagian la FC Argeș.
”Altă dată, la un meci la Plopeni, în Cupa României, a jucat Steagul roșu Brașov cu Universitatea Craiova, iar eu am fost la linie. S-a ajuns la lovituri de departajare, dar la un moment dat marele vârf de atac Cămătaru s-a apropiat de mine și mi-a spus: Mânca-ți-aș, te rog eu frumos, ajută-ne și pe noi să dăm gol! I-am răspuns: Cami, dă-o în ațe! Culmea, chiar Cămătaru a fost cel care a ratat penalty-ul decisiv la loviturile de departajare. Dar am rămas în relații foarte bune, pentru că exista un mare respect”. Meciul la care face referire Nelu Vasiloiu a fost în sferturile de finală ale Cupei României, pe 13 iunie 1976, la Plopeni, Steagul roșu Brașov - Universitatea Craiova 0-0, 4-3 la loviturile de departajare.
Sunt numai câteva dintre cele mai frumoase amintiri din arbitraj cu care a rămas Nelu Vasiloiu, după un deceniu la nivel național. Interviul integral cu fostul arbitru, dar și observator Nelu Vasiloiu, îl veți putea urmări în cursul zilei de marți, atunci când veți afla cum a devenit arbitru, culisele unor promovări în arbitraj, cine i-au fost cei mai buni prieteni din arbitraj, ce crede despre conducători precum Jean Pădureanu, meciuri memorabile pe care le-a condus, cine a fost în opinia sa cel mai bun arbitru român al tuturor timpurilor, influențele prim-secretarilor de pe vremuri la meciuri, dar și ce crede despre arbitrajul de astăzi și introducerea tehnologiei video în acest domeniu.
(foto medalion - un amical Poiana Câmpina - Flacăra Moreni, pe stadionul Poiana, una dintre rarele imagini cu Nelu Vasiloiu ca arbitru)

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”
Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”


19 Jul 2020 10:41 5592 vizualizari



Comentarii






309 vizualizari 25 Apr 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

citeste mai mult
1870 vizualizari 21 Apr 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

citeste mai mult
2186 vizualizari 21 Apr 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

citeste mai mult
2027 vizualizari 21 Apr 2024 10:53

Cupa Muscel a ajuns la ediția a X-a. Și o premieră!

A fost o zi frumoasă de sâmbătă, 20 aprilie, în care foarte mulți copii au fost angrenați în întreceri sportive în cadrul ediției a X-a a Cupei Muscel, care a avut loc la baza sportivă Soceram, din parcul cu același nume, de la marginea municipiului Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV