În curând, Caracalul va fi invidios pe Câmpina pentru că-i fură "renumele". Cea mai recentă ispravă a administrației locale este realizarea unui teren multifuncțional de sport, dar care, la final, a ieșit unifuncțional.
Concluzia că terenul de sport multifuncțional poate fi folosit decât pentru un singur sport, baschet, nu este a noastră, ci chiar a inițiatorului acestui proiect, consilierul Daniel Ioniță. Răspunzând unei întrebări adresate în ședința de aseară a CL Câmpina, de consilierul Elena Albu, Daniel Ioniță a afirmat: "Eu mi-am exprimat de la bun început dorința de a face acolo un teren de baschet. Mai mulți consilieri au spus să facem un teren multifuncțional și nu am avut nimic împotrivă. Dar singurul sport pentru care poate fi folosit acest teren este baschetul. Pentru handbal, terenul este mult prea mic. De altfel, am întrebat mai mulți profesori de sport din oraș și nimeni nu a putut să îmi indice persoane care să practice handbalul. Iar pentru mini-fotbal, ar exista ceva condiții, dar în urma unei discuții cu președintele CS Câmpina, care va administra terenul, a reieșit că mai sunt alte terenuri pentru fotbal în oraș, astfel că acest teren multifuncțional va rămâne de fapt doar pentru baschet". Ideea este că terenul e prea mic pentru alte sporturi, asta deși exista spațiul necesar pentru un teren mai mare.
În aceste condiții, consilierul Elena Albu a întrebat cine răspunde pentru această situație, pentru faptul că una a aprobat Consiliul Local și până la urmă a ieșit altceva? Nici primarul Horia Tiseanu, nici viceprimarul Adrian Pițigoi nu au dorit să răspundă la această întrebare perfect legitimă, chiar dacă toată lumea se uita spre ei și aștepta un răspuns.
Reamintim că lucrările pentru realizarea terenului de sport multifuncțional au fost finalizate în august, iar costurile s-au ridicat la 147.057 lei, aproximativ 33.000 euro, incluzând și dotări, care, iată, devin nefuncționale. Lucrarea a fost realizată de firma Atlas Company Tg. Mureș. În ședința de joi, 31 august, Consiliul Local Câmpina a aprobat darea în administrarea Clubului Sportiv Câmpina a acestui teren, precum și Regulamentul de organizare și funcționare, care include și tarifele de închiriere a terenului. (facsimil)
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.