16.917.000 lei s-au încasat anul trecut la bugetul Câmpinei din taxe și impozite locale. Asta înseamnă aproximativ 170 miliarde lei vechi, bani plătiți de populație și agenți economici. Este o sumă aproximativ egală cu cea înregistrată în 2016.
Potrivit datelor furnizate de Direcția Economică din cadrul Primăriei Câmpina, în 2017, de la populație s-au încasat taxe și impozite în valoare de 7.259.000 lei, ceea ce reprezintă un grad de colectare de 85%, cu aproape cinci procente peste cel din anul anterior. Suma încasată în 2017 de la agenții economici se ridică la 9.658.000 lei, adică un grad de colectare de 93%, un procent bun, cu foarte puțin sub cel din 2016, când firmele au plătit 94,21% din taxele și impozitele locale.
Taxele și impozitele plătite de persoane fizice și juridice reprezintă una dintre principalele surse de venituri la bugetul local. În primele două săptămâni din 2018, la Serviciul Taxe și Impozite Locale din cadrul Direcției Economice s-au încasat 715.000 lei de la populație și firme. Vă reamintim că toți contribuabilii care își achită integral impozitul pe locuințe, terenuri și mașini până la primul termen scadent, 31 martie 2018, beneficiază de o reducere de 10%.
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.