CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

- Politică -

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.

Nu au răspuns toți liderii locali la întrebările noastre, ceea ce nici nu ne miră. Iată răspunsurile pe care le-am primit:
Dan Mușat - președinte PSD Câmpina: ”În urma lecturării proiectului, consilierii locali ai PSD au constatat că anumite articole nu respectă legislația în vigoare, urmând ca să formuleze amendamente cu ocazia desfășurării ședinței. Pentru noi, libertatea presei reprezintă un drept fundamental al omului, drept recunoscut și protejat de legislația țării noastre. Pentru ca această libertate să fie reală, publicul și mass-media trebuie să aibă acces neîngrădit la informații”
Roxana Gheorghe - consilier local, președinte Partidul Verde Prahova: ”Proiectul de hotărâre al Consiliului Local, referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare, a fost transmis către consilierii locali pe 23 iulie, ora 17.44 și atunci am aflat că, printr-un referat din 22 iunie, trei consilieri locali inițiază acest proiect. Nu a avut loc nicio discuție cu toți consilierii, noi, cei din partea Partidului Verde nici măcar nu am avut cunoștință de vreo minimă discuție pe acest subiect care are impact asupra activității tuturor consilierilor locali. Se pare că totul s-a dorit a fi în mare secret și nu înțelegem de ce. Regulamentul de Organizare și Funcționare ar fi trebuit elaborat cu consultarea întregului Consiliu, în condiții de transparență și colaborare. Noi îl vom analiza zilele acestea și dacă sunt prevederi nelegale și dacă nu se votează anumite amendamente necesare, cu siguranță nu-l vom vota. Nu suntem sub nicio formă pentru îngrădirea accesului presei la ședintele Consiliului Local, acestea fiind publice conform legii. Din păcate, mulți dintre colegii consilieri nu înțeleg că activitatea Consiliului Local ar trebui să se bazeze pe colaborare, transparență și să se efectueze spre binele cetățenilor care ne-au ales, nu spre rezolvarea problemelor trasate de partid”.
Liviu Briciu - consilier local, președinte Partidul Oamenilor Liberi: ”Înțelegem necesitatea revizuirii Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina și a actualizării acestuia în conformitate cu prevederile legale, dar nu suntem de acord cu folosirea acestui moment pentru introducerea unor condiții restrictive privind accesul liber al presei la ședințele de Consiliu Local. Numărul mic de reprezentanți ai presei (doi, trei jurnaliști prezenți în cadrul ședinței) nu justifică introducerea noilor prevederi în regulament, iar prezența acestora nu a afectat niciodată buna desfășurare a ședințelor. Este o încercare evidentă de obstrucționare a presei locale și de îngrădire a dreptului la informare al cetățenilor. Principiul transparenței promovat de către inițiatorii proiectului în campania electorală este anulat prin aceste modificări, iar energia și eforturile domniilor lor sunt canalizate către lucruri minore în detrimentul proiectelor importante ale urbei. Reamintim inițiatorilor caracterul public al funcției de Consilier Local, precum și al ședințelor de Consiliu. Acțiunile și faptele acestora nu pot fi trecute în anonimat prin invocarea prevederilor legale privind protecția datelor personale. Asemenea modificări, în aparență neînsemnate, pot deveni periculoase pentru democrația locală. De altfel, POL Câmpina a semnalat în repetate rânduri derapajele acestor consilieri manifestate prin acțiuni de blocare a proiectelor folositoare pentru comunitate”.
Adrian Pițigoi - președinte PMP Câmpina: ”În cursul zilei de marți ne vom întâlni cu cei trei consilieri PMP, vom analiza proiectele care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 29 iulie și vom decide. Până atunci nu pot să fac nicio altă precizare privind niciunul dintre subiectele din cadrul ședinței Consiliului Local”.
Marian Nistor, noul președinte al PNL Câmpina, ales în urmă cu câteva zile, dorește ca mai întâi să aibă o discuție cu consilierii locali ai PNL, înainte de a formula un punct de vedere oficial. 
Liviu Dumitrache - viceprimar, președinte USR Câmpina nu a răspuns solicitării noastre, așa cum nu a făcut-o niciodată de când a intrat în administrația locală, indiferent de subiectul asupra căruia doream să-i aflăm punctul de vedere.


25 Jul 2021 18:05 7266 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
4621 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
3675 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
1796 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
2036 vizualizari 07 Jun 2024 16:37 Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Adina Gârbăcică, Rudolf Leica și Liviu Dumitrache, candidați din partea Partidului Câmpina Curată la Consiliul Local, la alegerile din 9 iunie 2024, au fost invitații noștri la o ultimă emisiune electorală.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV