Planul de Mobilitate Urbană a scos la iveală problemele Câmpinei privind infrastructura și transportul public

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina a avut loc astăzi dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului, document care pare, mai degrabă, o chestiune tehnică, dar fără de care nu se pot accesa fonduri europene în acest ultim val de finanțare de la UE. Pe măsură ce prindea contur, Planul de Mobilitate Urbană a scos la iveală multe carențe legate de infrastructura Câmpinei și transportul public.

La dezbaterea publică de astăzi au participat primarul Horia Tiseanu, mai mulți directori din Primărie și de la instituțiile publice subordonate, consilierii locali Dragomir Enache și Daniel Ioniță, un reprezentant al Poliției Rutiere, administratorul firmei Eliro - Nicolae Manasia și, bineînțeles, Gabriela Mitran, reprezentanta firmei Sigma Mobility Engineering, cea care a realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. De partea cealaltă, a fost prezent un singur cetățean al municipiului, fostul consilier local Elvis Arghir, care a avut și o propunere privind includerea în plan a unor străzi a căror modernizare este importantă în perspectiva realizării accesului la drumul ocolitor Bănești - Câmpina - Valea Doftanei.
Pe scurt, vă prezentăm cele mai importante concluzii ale dezbaterii de astăzi, cu precizarea că vom detalia separat fiecare subiect în parte:
- transportul public din Câmpina este departe de normele și standardele europene;
- în Câmpina există 12.917 autovehicule, din care 11.102 sunt autoturisme, iar numărul locurilor de parcare amenajate pe domeniul public este de 857;
- lipsa locurilor de parcare creează diferite probleme: trotuare blocate cu mașini, circulație îngreunată din cauza autoturismelor parcate pe carosabil etc; 
- doar 66% din infrastructura rutieră a Câmpinei este asfaltată, restul fiind străzi acoperite cu beton, balastru, piatră sau pământ;
- a crescut gradul de poluare din cauza numărul mare de mașini.

5747 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • valias iohan 10.06.2016 10:43 Poza arata o stare de 'priveghi' si e firesc asa cuma rata orasul aproape mort, noroc cu ce a lasat domnul adica peisajul si locatia. Daca tot e bascalie de ce nu se profita de canalizare si se face si un metrou ca deasupra este jaleeeeeee.Dar de caliateta mizerabila a lucrarilor ce par de unica folosinta nici o vorba,doar statitici, din hartie 66% dar pe teren nu trece de 20%,asa cand ne imbatam cu apa rece si apoi mintim,se va termina oare vreo odata cu demagogia si incompetenta?greu de spus cand se reincalzeste veche SUPA.

Actualitate

4625 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2302 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1758 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2135 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.