La Primăria Câmpina a avut loc astăzi dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului, document care pare, mai degrabă, o chestiune tehnică, dar fără de care nu se pot accesa fonduri europene în acest ultim val de finanțare de la UE. Pe măsură ce prindea contur, Planul de Mobilitate Urbană a scos la iveală multe carențe legate de infrastructura Câmpinei și transportul public.
La dezbaterea publică de astăzi au participat primarul Horia Tiseanu, mai mulți directori din Primărie și de la instituțiile publice subordonate, consilierii locali Dragomir Enache și Daniel Ioniță, un reprezentant al Poliției Rutiere, administratorul firmei Eliro - Nicolae Manasia și, bineînțeles, Gabriela Mitran, reprezentanta firmei Sigma Mobility Engineering, cea care a realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. De partea cealaltă, a fost prezent un singur cetățean al municipiului, fostul consilier local Elvis Arghir, care a avut și o propunere privind includerea în plan a unor străzi a căror modernizare este importantă în perspectiva realizării accesului la drumul ocolitor Bănești - Câmpina - Valea Doftanei.
Pe scurt, vă prezentăm cele mai importante concluzii ale dezbaterii de astăzi, cu precizarea că vom detalia separat fiecare subiect în parte:
- transportul public din Câmpina este departe de normele și standardele europene;
- în Câmpina există 12.917 autovehicule, din care 11.102 sunt autoturisme, iar numărul locurilor de parcare amenajate pe domeniul public este de 857;
- lipsa locurilor de parcare creează diferite probleme: trotuare blocate cu mașini, circulație îngreunată din cauza autoturismelor parcate pe carosabil etc;
- doar 66% din infrastructura rutieră a Câmpinei este asfaltată, restul fiind străzi acoperite cu beton, balastru, piatră sau pământ;
- a crescut gradul de poluare din cauza numărul mare de mașini.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.