Planul de Mobilitate Urbană a scos la iveală problemele Câmpinei privind infrastructura și transportul public

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina a avut loc astăzi dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului, document care pare, mai degrabă, o chestiune tehnică, dar fără de care nu se pot accesa fonduri europene în acest ultim val de finanțare de la UE. Pe măsură ce prindea contur, Planul de Mobilitate Urbană a scos la iveală multe carențe legate de infrastructura Câmpinei și transportul public.

La dezbaterea publică de astăzi au participat primarul Horia Tiseanu, mai mulți directori din Primărie și de la instituțiile publice subordonate, consilierii locali Dragomir Enache și Daniel Ioniță, un reprezentant al Poliției Rutiere, administratorul firmei Eliro - Nicolae Manasia și, bineînțeles, Gabriela Mitran, reprezentanta firmei Sigma Mobility Engineering, cea care a realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. De partea cealaltă, a fost prezent un singur cetățean al municipiului, fostul consilier local Elvis Arghir, care a avut și o propunere privind includerea în plan a unor străzi a căror modernizare este importantă în perspectiva realizării accesului la drumul ocolitor Bănești - Câmpina - Valea Doftanei.
Pe scurt, vă prezentăm cele mai importante concluzii ale dezbaterii de astăzi, cu precizarea că vom detalia separat fiecare subiect în parte:
- transportul public din Câmpina este departe de normele și standardele europene;
- în Câmpina există 12.917 autovehicule, din care 11.102 sunt autoturisme, iar numărul locurilor de parcare amenajate pe domeniul public este de 857;
- lipsa locurilor de parcare creează diferite probleme: trotuare blocate cu mașini, circulație îngreunată din cauza autoturismelor parcate pe carosabil etc; 
- doar 66% din infrastructura rutieră a Câmpinei este asfaltată, restul fiind străzi acoperite cu beton, balastru, piatră sau pământ;
- a crescut gradul de poluare din cauza numărul mare de mașini.

6790 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • valias iohan 10.06.2016 10:43 Poza arata o stare de 'priveghi' si e firesc asa cuma rata orasul aproape mort, noroc cu ce a lasat domnul adica peisajul si locatia. Daca tot e bascalie de ce nu se profita de canalizare si se face si un metrou ca deasupra este jaleeeeeee.Dar de caliateta mizerabila a lucrarilor ce par de unica folosinta nici o vorba,doar statitici, din hartie 66% dar pe teren nu trece de 20%,asa cand ne imbatam cu apa rece si apoi mintim,se va termina oare vreo odata cu demagogia si incompetenta?greu de spus cand se reincalzeste veche SUPA.

Actualitate

178 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

327 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

709 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1579 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.