Planul de Mobilitate Urbană a scos la iveală problemele Câmpinei privind infrastructura și transportul public

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina a avut loc astăzi dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului, document care pare, mai degrabă, o chestiune tehnică, dar fără de care nu se pot accesa fonduri europene în acest ultim val de finanțare de la UE. Pe măsură ce prindea contur, Planul de Mobilitate Urbană a scos la iveală multe carențe legate de infrastructura Câmpinei și transportul public.

La dezbaterea publică de astăzi au participat primarul Horia Tiseanu, mai mulți directori din Primărie și de la instituțiile publice subordonate, consilierii locali Dragomir Enache și Daniel Ioniță, un reprezentant al Poliției Rutiere, administratorul firmei Eliro - Nicolae Manasia și, bineînțeles, Gabriela Mitran, reprezentanta firmei Sigma Mobility Engineering, cea care a realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. De partea cealaltă, a fost prezent un singur cetățean al municipiului, fostul consilier local Elvis Arghir, care a avut și o propunere privind includerea în plan a unor străzi a căror modernizare este importantă în perspectiva realizării accesului la drumul ocolitor Bănești - Câmpina - Valea Doftanei.
Pe scurt, vă prezentăm cele mai importante concluzii ale dezbaterii de astăzi, cu precizarea că vom detalia separat fiecare subiect în parte:
- transportul public din Câmpina este departe de normele și standardele europene;
- în Câmpina există 12.917 autovehicule, din care 11.102 sunt autoturisme, iar numărul locurilor de parcare amenajate pe domeniul public este de 857;
- lipsa locurilor de parcare creează diferite probleme: trotuare blocate cu mașini, circulație îngreunată din cauza autoturismelor parcate pe carosabil etc; 
- doar 66% din infrastructura rutieră a Câmpinei este asfaltată, restul fiind străzi acoperite cu beton, balastru, piatră sau pământ;
- a crescut gradul de poluare din cauza numărul mare de mașini.

6519 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • valias iohan 10.06.2016 10:43 Poza arata o stare de 'priveghi' si e firesc asa cuma rata orasul aproape mort, noroc cu ce a lasat domnul adica peisajul si locatia. Daca tot e bascalie de ce nu se profita de canalizare si se face si un metrou ca deasupra este jaleeeeeee.Dar de caliateta mizerabila a lucrarilor ce par de unica folosinta nici o vorba,doar statitici, din hartie 66% dar pe teren nu trece de 20%,asa cand ne imbatam cu apa rece si apoi mintim,se va termina oare vreo odata cu demagogia si incompetenta?greu de spus cand se reincalzeste veche SUPA.

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.