Am scris recent despre ceea ce noi am considerat și considerăm a fi o super oportunitate pe care municipiul Câmpina nu ar trebui să o rateze - accesarea de fonduri europene pentru modernizarea transportului public, a drumurilor, realizarea de piste de biciclete și centre de închiriat biciclete etc. Ei bine, cel mai probabil, Câmpina va rata această oportunitate, primarul Horia Tiseanu fiind de părere că proiectul este bun, dar "constituie o temă mai îndepărtată de dorințele și necesitatea locuitorilor municipiului".
Din 20 septembrie 2017, până la 20 martie 2018, administrațiile locale pot depune cereri de finanțare în cadrul POR Axa 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon". Este vorba despre bani europeni, bani mulți pe care UE îi pune la dispoziție pentru modernizarea a tot ce înseamnă transport public, căi de acces, înființarea de centre de închiriat biciclete și realizarea de piste pentru bicicliști. În cadrul acestei noi axe de finanțare, Câmpina ar putea accesa până la 10 milioane de euro, iar cofinanțarea de la bugetul local ar fi de doar 2% din valoarea proiectului.
Am scris pe larg despre tot ceea ce ar însemna acest proiect - Super oportunitate care nu trebuie ratată! Câmpina poate accesa fonduri europene pentru autobuze ecologice, piste de biciclete și reabilitarea carosabilului
Subiectul a fost deschis la ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina de consilierul Monica Clinciu, care a insistat pe ideea necesității modernizării transportului public, a străzilor, a stațiilor. "Vă dați seama că putem face toate acestea cu bani europeni și cu o cheltuială minimă de la bugetul local?! Este cu adevărat o oportunitate și pentru Câmpina ar fi un lucru extraordinar. Mai ales că avem un Plan de Mobilitate Urbană realizat tocmai pentru a putea accesa fonduri europene, iar specialiștii care au făcut acest Plan ne-au recomandat reorganizarea sistemului de trasnport public și chiar înființarea unui serviciu public de transport local în subordinea administrației locale. Eu cred că ar trebui să ne gândim serios și să nu ratăm această oportunitate", a spus Monica Clinciu, iar punctul său de vedere a fost susținut și de alți consilieri locali.
La nivelul Primăriei Câmpina, această oportunitate era cunoscută încă din luna iunie, dar nu s-a spus nimic, nu s-a făcut nimic. Primarul Horia Tiseanu consideră că proiectul este bun, dar prioritățile sunt altele. Primarul a reamintit că în cadrul POR - Axa 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon", Câmpina are deja două proiecte depuse pentru obținerea finanțării europene, fiind vorba despre reabilitarea termică a Spitalului Municipal și a Colegiului Tehnic "Constantin Istrati".
"Eu cred că aceste două proiecte sunt mai aproape de dorințele câmpinenilor. Proiectul privind transportul public, da, este un proiect bun, dar constituie o temă mai îndepărtată de dorințele și necesitatea locuitorilor municipiului", a spus Horia Tiseanu. Prin urmare, ne-am făcut speranțe degeaba. Primarul știe mai bine ce vor locuitorii Câmpinei. Știe mai bine chiar decât știu ei, câmpinenii.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o succesiune de fotografii surprinse vineri seară, în jurul orei 18.30, în parcarea Complexului comercial Kaufland din Câmpina.
Vineri seară, un apel la 112 a dat alarma în Munții Bucegi.
În noapta de vienri spre sâmbătă, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Poiana Câmpina, pe Strada Proviței.
Strada Ion Câmpineanu din Câmpina este o zonă ignorată pe nedrept de foarte mulți ani de autoritățile locale.