CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Modernizarea transportului public și a străzilor, "o temă mai îndepărtată de dorințele și necesitatea câmpinenilor". O spune chiar primarul Horia Tiseanu

- Actualitate -

Modernizarea transportului public și a străzilor,

Am scris recent despre ceea ce noi am considerat și considerăm a fi o super oportunitate pe care municipiul Câmpina nu ar trebui să o rateze - accesarea de fonduri europene pentru modernizarea transportului public, a drumurilor, realizarea de piste de biciclete și centre de închiriat biciclete etc. Ei bine, cel mai probabil, Câmpina va rata această oportunitate, primarul Horia Tiseanu fiind de părere că proiectul este bun, dar "constituie o temă mai îndepărtată de dorințele și necesitatea locuitorilor municipiului".

Din 20 septembrie 2017, până la 20 martie 2018, administrațiile locale pot depune cereri de finanțare în cadrul POR Axa 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon". Este vorba despre bani europeni, bani mulți pe care UE îi pune la dispoziție pentru modernizarea a tot ce înseamnă transport public, căi de acces, înființarea de centre de închiriat biciclete și realizarea de piste pentru bicicliști. În cadrul acestei noi axe de finanțare, Câmpina ar putea accesa până la 10 milioane de euro, iar cofinanțarea de la bugetul local ar fi de doar 2% din valoarea proiectului.
Am scris pe larg despre tot ceea ce ar însemna acest proiect - Super oportunitate care nu trebuie ratată! Câmpina poate accesa fonduri europene pentru autobuze ecologice, piste de biciclete și reabilitarea carosabilului
Subiectul a fost deschis la ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina de consilierul Monica Clinciu, care a insistat pe ideea necesității modernizării transportului public, a străzilor, a stațiilor. "Vă dați seama că putem face toate acestea cu bani europeni și cu o cheltuială minimă de la bugetul local?! Este cu adevărat o oportunitate și pentru Câmpina ar fi un lucru extraordinar. Mai ales că avem un Plan de Mobilitate Urbană realizat tocmai pentru a putea accesa fonduri europene, iar specialiștii care au făcut acest Plan ne-au recomandat reorganizarea sistemului de trasnport public și chiar înființarea unui serviciu public de transport local în subordinea administrației locale. Eu cred că ar trebui să ne gândim serios și să nu ratăm această oportunitate", a spus Monica Clinciu, iar punctul său de vedere a fost susținut și de alți consilieri locali.

La nivelul Primăriei Câmpina, această oportunitate era cunoscută încă din luna iunie, dar nu s-a spus nimic, nu s-a făcut nimic. Primarul Horia Tiseanu consideră că proiectul este bun, dar prioritățile sunt altele. Primarul a reamintit că în cadrul POR - Axa 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon", Câmpina are deja două proiecte depuse pentru obținerea finanțării europene, fiind vorba despre reabilitarea termică a Spitalului Municipal și a Colegiului Tehnic "Constantin Istrati".
"Eu cred că aceste două proiecte sunt mai aproape de dorințele câmpinenilor. Proiectul privind transportul public, da, este un proiect bun, dar constituie o temă mai îndepărtată de dorințele și necesitatea locuitorilor municipiului", a spus Horia Tiseanu. Prin urmare, ne-am făcut speranțe degeaba. Primarul știe mai bine ce vor locuitorii Câmpinei. Știe mai bine chiar decât știu ei, câmpinenii.


04 Oct 2017 13:03 5212 vizualizari


Comentarii


  • 05.10.2017 07:04 Petre Popa Clinciu Monica îl taxează pe Primarul Tiseanu. În PNL se ascut Cuțitele. Și bine fac. Având primar și majoritate în consiliul local, PNL este direct răspunzător de soarta orașului. Și va deconta acest lucru la alegerile din 2020. Sper să candideze tot Tiseanu ☠️
  • 04.10.2017 14:55 Jean Ce face Tiseanu este o crima la adresa comunității campinene!!! Condamna Câmpina pentru cine știe cât timp, sa nu avem străzi modernizate, un transport civilizat, ecologic, sa nu avem piste pt biciclete! Era singura șansa de a mai fi ales încă un mandat și din temnița DNA !!!
  • 04.10.2017 14:52 Mirela Dacă in Consiliul Local se decide ca aceasta este o prioritate, primarul nu poate fi obligat sa pună in practica acea hotărâre a Consiliului?
  • 04.10.2017 14:04 Serban Nu se poate așa ceva!!!! Cât de ... sa fii, sa consideri ca izolarea termică la un liceu e mai importantă decât asfaltarea caii Doftanei?! Pe bune?! Nu poate fi oprit ... asta?!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
853 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni de la Liceul Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid, condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața instantaneu.

citeste mai mult
839 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
518 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
901 vizualizari 12 Jun 2024 17:54 Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

După anunțarea rezultatelor la alegerile locale din 9 iunie 2024, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune și candidat al acestei formațiuni politice la funcția de primar al municipiului Câmpina, ne-a transmis următorul mesaj:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV