Salariații și acționarii Neptun cer repararea Străzii Bobâlna. Primarul Tiseanu i-a trimis la... HidroPrahova

Actualitate (Categoria articolului)

În această seară, la ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, directorul general al societății Neptun, Rudolf Leica, a venit în fața consilierilor locali cu rugămintea de a se găsi o soluție pentru repararea Străzii Bobâlna, distrusă de lucrările la rețelele de apă și gaze.

"În ultimii doi ani am trimis mai multe adrese Primăriei Câmpina, în legătură cu această problemă, dar nu am primit niciun răspuns. Am văzut că Strada Bobâlna nu este inclusă nici în proiectul bugetului local pentru 2017. De aceea, în numele salariaților și acționarilor Neptun și Electroutilaj, societăți care se află pe această stradă și care plătesc anual peste 400.000 lei impozite la bugetul local, vin în fața dvs. cu rugămintea de a găsi o rezolvare pentru Strada Bobâlna. Să arate măcar așa cum arăta înainte de lucrările la rețele de apă și gaze, nu în situația deplorabilă de acum. În anul 2016, noi am avut în jur de 1.700 oaspeți din afara localității, unii chiar din străinătate și toți au trecut, normal, pe Bobâlna", a declarat Rudolf Leica la ședința CL din această seară. (video)
Răspunsul l-a primit din partea primarului Horia Tiseanu, care a reluat vechea poveste cu lucrările de canalizare care s-au sistat, cu conflictul dintre Cast și HidroPrahova ajuns la Curtea de Arbitraj. Totuși, explicațiile primarului s-au cam bătut cap în cap, pentru că, după ce i-a recomandat lui Rudolf Leica să meargă și să discute cu conducerea HidroPrahova, Horia Tiseanu a spus că repararea străzii este, până la urmă, o problemă de bani.
"Au fost invetariate deja lucrările deja executate și avem promisiunea de la HidroPrahova că anul acesta lucrarea va fi reluată după o nouă licitație pentru desemnarea unui alt constructor. În aceste condiții încercăm să găsim o rezolvare temporară pentru repararea străzilor Calea Doftanei, Bobâlna și Voila. Pentru Calea Doftanei, soluția pe care o vom propune mâine la adoptarea bugetului local este împărțirea lucrării, adică să turnăm fundație și primul strat de binder, iar după lucrările de canalizare să turnăm stratul final. Pentru Bobâlna și Voila nu am identificat fondurile necesare, dar ne gândim să propunem accesarea unui credit pentru realizarea lucrărilor. Trebuie să înțelegeți că este o situație pe care o cunoaștem foarte bine. Practic, suntem ca într-o familie mai mare, în care vrem să cumpărăm într-un singur an și televizor, și frigider, și mașină de spălat, dar nu avem bani pentru toate. Până la urmă, problema se reduce la bani. Vom încerca să găsim unele posibilități pentru realizarea unor plombări, așa cum am făcut și pe alte străzi. Totuși, eu nu-mi permit să vă trimit pe dvs. la Ploiești, dar până la urmă poate nu ar fi rău să vă duceți să vorbiți cu conducerea HidroPrahova despre această situație", a afirmat primarul Horia Tiseanu.

În discuție a intervenit și Ion Dragomir, fost viceprimar, în prezent consilier local și director general al societății Electroutilaj: "Strada Bobâlna arată așa cum arată din cauza lucrărilor la rețeaua de gaze și cele pentru schimbarea conductei de apă. Primăria a fost foarte tolerantă cu firmele care au executat aceste lucrări și care aveau obligația de a readuce carosabilul la stadiul inițial după finalizarea intervențiilor, lucru care nu s-a întâmplat. Ca să fie clar, este exclusiv vina Primăriei. Ca să fie și mai clar, nu eu i-am dat lucrarea lui Hașegan (administrator Ascon SRL, firma care a realizat lucrările la rețeaua de apă, n.r.)".

7616 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aurel Moraru 30.03.2017 22:49 Pentru asfaltarea unei alei care in momentul de fata nu prea duce nicaieri sau a unei alei tobogan se gasesc bani. Pentru 2 strazi principale ale Campinei nu. Pe Bobalna nici nu se mai poate circula decat cu riscul unor costuri mari din partea noastra in privinta masinilor.
  • Marin 01.04.2017 00:19 De ce nu executa Primaria din bugetul local canalizarea pe str.Bobalna (tronson intre SC Neptun si B.P.Hasdeu)si sa asfalteze macar acest tronson?Cred ca e o strada importanta,pe care se desfasoara si traficul greu.Bani se pot lua de la semaforizare b-dul Culturii cu str.Grivitei.Valoarea pentru aceasta semaforizare,de aproape 10 miliarde mi se pare ca este foarte mare.Daca pe str.Calea Doftanei se propune realizare fundatie si sa se asfalteze doar cu un strat de binder,caminele aferente utilitati la ce cota se vor ridica sau de cate ori se vor ridica?Trotuarele pe Calea Doftanei se vor asfalta?Cand se va asfalta str.Orizontului?

Actualitate

935 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1043 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

38 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

1832 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.