O soprană din Statele Unite ale Americii dorește să cânte la Castelul Hasdeu din Câmpina. Sună minunat, nu-i așa? Aproape ireal. Astăzi am înțeles și de ce. Pentru că în adâncul sufletului său, Menorah Winston rămâne foarte legată de România și de meleagurile noastre. S-a născut în România și și-a petrecut multe vacanțe pe Valea Prahovei.
Menorah Winston este de origine israeliană. De peste 30 de ani s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. A plecat de multă vreme din România, dar România nu a plecat din sufletul său. Reiese asta și din interviul pe care ni l-a acordat la finalul concertului susținut astăzi la Castelul Hasdeu. 'Am învățăt la școală despre Bogdan Petriceicu Hasdeu, dar foarte târziu am aflat povestea impresionantă a Iuliei. Și am vrut să-i văd castelul, am vrut să cânt în acest minunat castel. În timpul concertului, am simțit spiritul acestei copile, vocea parcă mi-a plutit singură!', ne-a spus Menorah Winston (video).
Astăzi, la Castelul Hasdeu, Menorah Winston a susținut un concert în 15 limbi, cu arii de operă, operetă, lieduri și muzică ușoară. A interpretat și celebra melodie a compozitorului Vasile Veselovski - 'Cânta un matelot la prora'. Alături de ea s-au aflat Hermira Gjoni (pian) și Fiorela Miria (o tânără soprană de doar 11 ani). A fost un concert de excepție, într-o locație de excepție.
Citiți și 'Concert în 15 limbi' al sopranei Menorah Winston la Castelul Hasdeu din Câmpina
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.