Valoarea tichetului social pentru grădiniță s-a dublat din ianuarie 2021, odată cu intrarea în vigoare a Legii 49/2020 care modifică Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Astfel, valoarea lunară a unui tichet este 100 lei, iar acordarea acestor tichete este condiționată strict de frecventarea grădiniței de către copii. Tichetele sociale pot fi folosite pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de igienă, îmbrăcăminte și rechizite.
Beneficiarii tichetelor sociale:
1. Stimulentul educațional se acordă din oficiu copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010;
2. Prin excepție, stimulentul educațional se acordă (la cerere) și copiilor aflați în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depășesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei, pe baza de cerere.
Nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei este în prezent de 530 lei net pe membru de familie.
Conform legii, sunt interzise:
1. Solicitarea şi/sau primirea unui rest de bani la tichetul social pentru grădiniţă, în cazul în care suma corespunzătoare produselor solicitate este mai mică decât valoarea nominală a tichetului;Â
2. Comercializarea tichetelor sociale pentru grădiniţă în schimbul unor sume de bani şi/ori altor bunuri şi/ori servicii;
3. Uilizarea tichetelor sociale pentru grădiniţă în magazine, locaţii, unităţi, pieţe de orice fel care nu vând produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte şi/sau rechizite şi nu au afişate la intrare autocolantele speciale ale unităţii emitente;
4. Utilizarea tichetelor sociale pentru grădiniţă pentru achiziţionarea altor produse decât cele alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte şi/sau rechizite.
(Foto cu caracter ilustrativ)
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.