S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 martie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

24 martie...
1901 – Primăria Câmpina emitea autorizația de construire nr. 363 prin care Gogu Ștefănescu primea acceptul să construiască o casă pe Bulevardul Culturii - Casa cu Grifoni, care astăzi este sediul Primăriei Câmpina.
1916 – Pe scena Sălii ”Monovici”, actrița Maria Giurgea juca rolul principal din piesa ”Amorul veghează”, de G. Arman de Caillavet și Robert de Flers, în traducerea lui D. Anghel.
1928 – Comitetul Școlar al Liceului de Băieți atribuie lucrarea de realizare a unui prim corp de clădire, cu 12 săli de clasă, inginerului Gheorghe Popp, din Brașov, valoarea lucrărilor fiind de 6.952.650 lei.
1933 – La Sala ”Monovici” avea loc spectacolul ”Marchizul de Priola”, cu Tony Bulandra în rolul principal, omagiat la acest spectacol la împlinirea a 30 de ani de ativitate teatrală.
2007 – Dezbatere la Casa de Cultură – ”Intelectualii, societatea civilă și politica”, moderată de istoricul câmpinean Codruț Constantinescu și cu invitați speciali de la Grupul de Dialog Social București – Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Armand Goșu, Rodica Palade. S-a prezentat paradoxul intelectualului - atunci când nu intră în viața politică, i se reproșează necontenit neimplicarea, în schimb, dacă face pasul spre politică este criticat că lasă de izbeliște cărtile și se bagă în ceva la care oricum nu se pricepe. (foto)
2019 – Echipa de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina participa la faza națională a concursului internațional First Tech Challenge, unde a câștigat premiul al II-lea pentru inovație.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

2124 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2316 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.

3714 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

3 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

Alte stiri recente

725 vizualizari
27 ian. 2021 12:11

Societate comercială angajează agenți de securitate/pază pentru obiective din municipiul Câmpina

Societate comercială angajează agenți de securitate/pază cu atestat profesional pentru obiective situate în municipiul Câmpina - Prahova.

503 vizualizari
27 ian. 2021 11:24

Societate de construcții din zona Câmpina angajează dulgher și zidari

SC GENSTEEL SRL, societate de construcții, angajează DULGHER ȘI ZIDARI.
Cerințe: experiență în domeniu și seriozitate.