Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
24 martie...
1901 – Primăria Câmpina emitea autorizația de construire nr. 363 prin care Gogu Ștefănescu primea acceptul să construiască o casă pe Bulevardul Culturii - Casa cu Grifoni, care astăzi este sediul Primăriei Câmpina.
1916 – Pe scena Sălii ”Monovici”, actrița Maria Giurgea juca rolul principal din piesa ”Amorul veghează”, de G. Arman de Caillavet și Robert de Flers, în traducerea lui D. Anghel.
1928 – Comitetul Școlar al Liceului de Băieți atribuie lucrarea de realizare a unui prim corp de clădire, cu 12 săli de clasă, inginerului Gheorghe Popp, din Brașov, valoarea lucrărilor fiind de 6.952.650 lei.
1933 – La Sala ”Monovici” avea loc spectacolul ”Marchizul de Priola”, cu Tony Bulandra în rolul principal, omagiat la acest spectacol la împlinirea a 30 de ani de ativitate teatrală.
2007 – Dezbatere la Casa de Cultură – ”Intelectualii, societatea civilă și politica”, moderată de istoricul câmpinean Codruț Constantinescu și cu invitați speciali de la Grupul de Dialog Social București – Andrei Cornea, Andrei Oișteanu, Armand Goșu, Rodica Palade. S-a prezentat paradoxul intelectualului - atunci când nu intră în viața politică, i se reproșează necontenit neimplicarea, în schimb, dacă face pasul spre politică este criticat că lasă de izbeliște cărtile și se bagă în ceva la care oricum nu se pricepe. (foto)
2019 – Echipa de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina participa la faza națională a concursului internațional First Tech Challenge, unde a câștigat premiul al II-lea pentru inovație.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.