TedTalk Jr - un eveniment în premieră la Câmpina, parte din programul național Aspire Talks

Social (Categoria articolului)

Duminică, 6 iunie 2021, elevii clasei a V-a B de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, au organizat în premieră evenimentul TedTalk Junior, cu sprijinul dirigintei lor, Georgiana Moldoveanu, profesoară de limba engleză. 

Cu sloganul “Să vorbești nu e greu, dar trebuie să ai curaj mereu”, evenimentul a fost rezultatul implementării, în anul școlar 2020-2021, a programului Aspire Talks, un opțional de lucru în echipă și vorbire în public, realizat de organizația Aspire Teachers. Prin învățare experiențială, elevii au parcurs în cadrul orei de dirigenție un traseu bazat pe jocuri, activități interactive și proiect care îi ajută să se descopere, să își ofere un feedback sănătos și util, să organizeze în echipă un eveniment pentru întreaga comunitate și să prindă curajul de a vorbi în public.
Evenimentul a avut loc în sala mică a Casei Tineretului, iar printre invitați s-au numărat Măriuca Morariu - director executiv Aspire Teachers (prin Zoom), Alin Moldoveanu - primarul municipiului Câmpina, învățătoarea Alexandra Stanciu, profesoara de germană Livia Miu, părinți, membri ai comunității locale.
Evenimentul a debutat cu un exercitiu de pregătire pentru vorbit în public, “Boom Snap Clap”, la care au contribuit toți participanții. Evenimentul organizat de elevii clasei a V-a B va fi inclus ca exemplu de proiect în ghidul Aspire Talks 2021.
Rând pe rând, fiecare elev a urcat pe scenă și a răspuns printr-un discurs la întrebarea “Cine sunt eu?”, povestind despre propriile interese și visuri. Fiecare discurs s-a încheiat cu o provocare pentru participanții din public: un exercițiu de dicție. Unii participanți au fost puși în dificultate, spre amuzamentul tuturor. Unii elevi au demonstrat ce pasiuni au, de la lectură la cântatul la pian.
Evenimentul s-a încheiat cu un joc-quiz în aplicația Kahoot, creat de elevi pentru a celebra evoluția lor și a testa cât de bine îi cunosc părinții.
“Emoții au fost multe, nu a mers totul perfect, dar copiii au fost ei înșiși, s-au bucurat de rezultatul muncii lor și, alături de familie și îndrumătorii de la școală, au marcat o nouă etapă din viața lor: primul an de gimnaziu. Pentru copii de 11-12 ani, să lucrezi în echipă, să realizezi propriul discurs, să îl susții în fața unui public, într-un eveniment organizat alături de colegi, cu invitații, afișe, banner, prezentare grafică, prezentatori și să duci totul la bun sfârșit - toate acestea sunt reușite în ochii noștri”, ne-a declarat prof. Georgiana Moldoveanu, diriginta clasei a V-a B.
Orice profesor din țară poate descărca gratuit programul Aspire Teachers, care cuprinde ghidul profesorului cu cele 21 de lecții proiectate pas cu pas, fișe și materiale auxiliare: https://www.aspireteachers.ro/optionale.

2981 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

293 vizualizari
22 sept. 2021 10:38

Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

3189 vizualizari
20 sept. 2021 09:14

O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

1 comentarii

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.

Alte stiri recente

2686 vizualizari
21 sept. 2021 22:17

Nici măcar pietonii nu mai pot trece prin parcarea BCR din centrul Câmpinei. Zonele de trecere au fost blocate

3 comentarii

Clădirea frumosă, din sticlă, din centrul Câmpinei, unde se află sediul Băncii Comerciale Române (BCR), dar sediile Trezoreriei și Administrației Financiare, are o mică parcare în partea stângă, privind dinspre pasajul de la ceas. De asemenea, în spatele clădirii, pe domeniul public, cu intrare din Strada Griviței, există o parcare publică. Trebuie să spunem înainte de orice altceva că acest imobil are de puțină vreme un nou proprietar, toate instituțiile enumerate mai sus fiind doar chiriași.

1523 vizualizari
21 sept. 2021 21:49

Guvernul a dat Prahovei (și Câmpinei) 30% din suma necesară pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități naturale

Scriam recent despre faptul că municipiul Câmpina  primit 2,75 milioane lei de la Fondul de Intervenție al Guvernului în caz de calamități pentru refacerea unor străzi afectate de alunecările de teren. Prin aceeași hotărâre de Guvern, suma totală alocată județului Prahova este de 118.332.000 lei, din care 25.824.000 lei sunt alocați Consiliului Județean, iar diferența de 92.508.000 lei este împărțită primăriilor. O sumă importantă la nivel de județ, dar insuficientă pentru toate problemele generate de inundațiile din vara acestui an. Practic, suma alocată este de 30% din suma solicitată.