TedTalk Jr - un eveniment în premieră la Câmpina, parte din programul național Aspire Talks

Social (Categoria articolului)

Duminică, 6 iunie 2021, elevii clasei a V-a B de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, au organizat în premieră evenimentul TedTalk Junior, cu sprijinul dirigintei lor, Georgiana Moldoveanu, profesoară de limba engleză. 

Cu sloganul “Să vorbești nu e greu, dar trebuie să ai curaj mereu”, evenimentul a fost rezultatul implementării, în anul școlar 2020-2021, a programului Aspire Talks, un opțional de lucru în echipă și vorbire în public, realizat de organizația Aspire Teachers. Prin învățare experiențială, elevii au parcurs în cadrul orei de dirigenție un traseu bazat pe jocuri, activități interactive și proiect care îi ajută să se descopere, să își ofere un feedback sănătos și util, să organizeze în echipă un eveniment pentru întreaga comunitate și să prindă curajul de a vorbi în public.
Evenimentul a avut loc în sala mică a Casei Tineretului, iar printre invitați s-au numărat Măriuca Morariu - director executiv Aspire Teachers (prin Zoom), Alin Moldoveanu - primarul municipiului Câmpina, învățătoarea Alexandra Stanciu, profesoara de germană Livia Miu, părinți, membri ai comunității locale.
Evenimentul a debutat cu un exercitiu de pregătire pentru vorbit în public, “Boom Snap Clap”, la care au contribuit toți participanții. Evenimentul organizat de elevii clasei a V-a B va fi inclus ca exemplu de proiect în ghidul Aspire Talks 2021.
Rând pe rând, fiecare elev a urcat pe scenă și a răspuns printr-un discurs la întrebarea “Cine sunt eu?”, povestind despre propriile interese și visuri. Fiecare discurs s-a încheiat cu o provocare pentru participanții din public: un exercițiu de dicție. Unii participanți au fost puși în dificultate, spre amuzamentul tuturor. Unii elevi au demonstrat ce pasiuni au, de la lectură la cântatul la pian.
Evenimentul s-a încheiat cu un joc-quiz în aplicația Kahoot, creat de elevi pentru a celebra evoluția lor și a testa cât de bine îi cunosc părinții.
“Emoții au fost multe, nu a mers totul perfect, dar copiii au fost ei înșiși, s-au bucurat de rezultatul muncii lor și, alături de familie și îndrumătorii de la școală, au marcat o nouă etapă din viața lor: primul an de gimnaziu. Pentru copii de 11-12 ani, să lucrezi în echipă, să realizezi propriul discurs, să îl susții în fața unui public, într-un eveniment organizat alături de colegi, cu invitații, afișe, banner, prezentare grafică, prezentatori și să duci totul la bun sfârșit - toate acestea sunt reușite în ochii noștri”, ne-a declarat prof. Georgiana Moldoveanu, diriginta clasei a V-a B.
Orice profesor din țară poate descărca gratuit programul Aspire Teachers, care cuprinde ghidul profesorului cu cele 21 de lecții proiectate pas cu pas, fișe și materiale auxiliare: https://www.aspireteachers.ro/optionale.

2773 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3146 vizualizari
18 iun. 2021 18:11

Oferta educațională a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina pentru anul de învățământ 2021-2022

În perioada 7 iunie - 10 septembrie, Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina face înscrieri pentru anul de învățământ 2021-2022. Planul de școlarizare cuprinde 75 locuri la specialitatea asistent medical generalist (3 ani, cursuri de zi) și 25 locuri la specialitatea asistent medical de farmacie (3 ani, cursuri de zi), ambele specializări fiind acreditate de Ministerul Educației și Cercetării.

4228 vizualizari
17 iun. 2021 19:03

Școala de șoferi Autoprof Câmpina premiază performanța. Reduceri pentru elevii cu media generală peste 9

Școala de șoferi Autoprof din Câmpina funcționează din anul 2005 și este un adevărat etalon în domeniu, fiind recunoscută ca o instituție care apreciază performanța. Acum, Autoprof vine cu o nouă provocare – acordă reduceri pentru elevii cu rezultate bune la învățătură, media generală peste 9 pe cel puțin un semestru.

Alte stiri recente

1600 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1254 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.