TedTalk Jr - un eveniment în premieră la Câmpina, parte din programul național Aspire Talks

Social (Categoria articolului)

Duminică, 6 iunie 2021, elevii clasei a V-a B de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, au organizat în premieră evenimentul TedTalk Junior, cu sprijinul dirigintei lor, Georgiana Moldoveanu, profesoară de limba engleză. 

Cu sloganul “Să vorbești nu e greu, dar trebuie să ai curaj mereu”, evenimentul a fost rezultatul implementării, în anul școlar 2020-2021, a programului Aspire Talks, un opțional de lucru în echipă și vorbire în public, realizat de organizația Aspire Teachers. Prin învățare experiențială, elevii au parcurs în cadrul orei de dirigenție un traseu bazat pe jocuri, activități interactive și proiect care îi ajută să se descopere, să își ofere un feedback sănătos și util, să organizeze în echipă un eveniment pentru întreaga comunitate și să prindă curajul de a vorbi în public.
Evenimentul a avut loc în sala mică a Casei Tineretului, iar printre invitați s-au numărat Măriuca Morariu - director executiv Aspire Teachers (prin Zoom), Alin Moldoveanu - primarul municipiului Câmpina, învățătoarea Alexandra Stanciu, profesoara de germană Livia Miu, părinți, membri ai comunității locale.
Evenimentul a debutat cu un exercitiu de pregătire pentru vorbit în public, “Boom Snap Clap”, la care au contribuit toți participanții. Evenimentul organizat de elevii clasei a V-a B va fi inclus ca exemplu de proiect în ghidul Aspire Talks 2021.
Rând pe rând, fiecare elev a urcat pe scenă și a răspuns printr-un discurs la întrebarea “Cine sunt eu?”, povestind despre propriile interese și visuri. Fiecare discurs s-a încheiat cu o provocare pentru participanții din public: un exercițiu de dicție. Unii participanți au fost puși în dificultate, spre amuzamentul tuturor. Unii elevi au demonstrat ce pasiuni au, de la lectură la cântatul la pian.
Evenimentul s-a încheiat cu un joc-quiz în aplicația Kahoot, creat de elevi pentru a celebra evoluția lor și a testa cât de bine îi cunosc părinții.
“Emoții au fost multe, nu a mers totul perfect, dar copiii au fost ei înșiși, s-au bucurat de rezultatul muncii lor și, alături de familie și îndrumătorii de la școală, au marcat o nouă etapă din viața lor: primul an de gimnaziu. Pentru copii de 11-12 ani, să lucrezi în echipă, să realizezi propriul discurs, să îl susții în fața unui public, într-un eveniment organizat alături de colegi, cu invitații, afișe, banner, prezentare grafică, prezentatori și să duci totul la bun sfârșit - toate acestea sunt reușite în ochii noștri”, ne-a declarat prof. Georgiana Moldoveanu, diriginta clasei a V-a B.
Orice profesor din țară poate descărca gratuit programul Aspire Teachers, care cuprinde ghidul profesorului cu cele 21 de lecții proiectate pas cu pas, fișe și materiale auxiliare: https://www.aspireteachers.ro/optionale.

3444 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2350 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3105 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

88 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

186 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.