Astăzi, 4 aprilie 2019, la ora 14.00 (ora României), Comisia Europeană dă startul unei noi serii de înscrieri pentru WiFi4EU, programul prin care administrațiile locale eligibile primesc finanțare pentri instalarea de puncte de acces cu Wi-Fi gratuit în spațiile publice (parcuri, piețe, muzee, biblioteci etc). Această nouă rundă de înscrieri durează până vineri, 5 aprilie, ora 18.00 (ora României).
Comisia Europeană pune la dispoziție, în această etapă, 3.400 de vouchere în valoare de 15.000 euro fiecare, pe care administrațiile locale le pot folosi pentru a instala rețele Wi-Fi în spații publice. Programul WiFi4EU, cu un buget în valoare totală de 120 de milioane euro, se desfășoară pe parcursul a mai multor apeluri, în toate cele 28 de state membre, precum și în Norvegia și Islanda. Odată ce administrațiile locale s-au înregistrat pe platforma WiFi4EU, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană va selecta beneficiarii respectând principiul primul venit, primul servit, asigurând respectarea echilibrului geografic. Primul apel WiFi4EU a avut loc in noiembrie 2018 și la el au participat peste 13.000 de administrații locale din UE, cu un total de 2.800 de vouchere acordate. Acum sunt 3.400 de vouchere pentru noua rundă de înscrieri.
"Este o procedură care poate părea complicată la prima vedere, dar nu e deloc așa. O administrație locală trebuie să se înregistreze mai întâi pe portalul WiFi4EU, lucru pe care l-a făcut și administrația locală câmpineană. Apoi, Primăria poate depune on-line, pe portal, cererea de participare, în momentul în care se lansează o nouă rundă de înscrieri. Selecția câștigătorilor se face după principiul primul venit, primul servit. Fiind foarte multe localități înscrise, trebuie să te miști foarte repede în momentul în care se lansează noua rundă de înscrieri, mai ales că există și acea regulă a respectării principiului geografic și fiecare țară are dreptul la 15 cupoane valorice în cadrul unei runde de înscrieri. Localitățile care nu sunt selectate în urma unei etape, pot participa la următoarele, dar trebuie să fii pe fază, trebuie să existe cineva din cadrul administrației locale care să urmărească portalul WiFi4EU, pentru că acolo se anunță din timp când are loc o nouă etapă. Eu sper ca municipiul Câmpina să nu rateze o astfel de oportunitate prin care am putea instala, pe banii UE, internet gratuit în spațiile publice", ne-a declarat consilierul local Daniel Ioniță, care monitorizează acest program al Comisiei Europene încă de la lansarea lui.
Este pentru prima dată când UE finanțează un astfel de program, scopul declarat fiind acela de dezvoltare a serviciilor digitale inovatoare la care să poată avea acces un număr cât mai mare de cetățeni din țările comunitare.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.