Prima competiție de tir cu arcul desfășurată la Câmpina. Printre participanți, arcașii paralimpici ai României, militari răniți în teatrele de operațiuni

Sport (Categoria articolului)

Eveniment deosebit sâmbătă, pe terenul sintetic din incinta Căminului Petrol din Câmpina, acolo unde a avut loc o etapă a Campionatului Național de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități. A fost o competiție care a consituit, în același timp, și un prilej de selecție pentru lotul național care va participa în februarie, anul viitor, la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități. Printre participanți s-au numărat și militari români răniți în teatrele de operațiuni și care s-au îndreptat apoi către sport.

A fost prima competiție de tir cu arcul desfășurată vreodată la Câmpina, iar participanți au fost:
Emil Pătru - primul arcaș paralimpic calificat pentru România la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din vara acestui an, sportiv originar din Slatina, militar rănit în timpul unei misiuni în Afganistan (făcea parte din Batalionul 20 Infanterie "Scorpionii negri")
Gheorghe Filip - arcaș paralimpic din București, promotor al tirului cu arcul pentru persoanele cu dizabilități;
Daniel Codrea - arcaș paralimpic, locul doi cu echipa la Mondialele din Dubai 2017, unul dintre cei mai vechi arcași în scaun cu rotile din România;
Augustin Pegulescu - arcaș medaliat cu aur la echipe la Invictus Games, Toronto 2017;
Nicolae Priporeanu - arcaș din Sibiu, medaliat în divese competiții naționale;
Sabin Soare - arcaș din Turnu Măgurele, fost campion național;
Marcel Neagu - arcaș din Constanța, paralimpic, campion național, rănit în misiune în Afganistan exact în urmă cu cinci ani, vicecampion național la open și pe echipe;
Gheorghe Iurescu - arcaș originar din Sibiu;
Emil Cojocaru - militar, rănit în intervenții, specialist tehnic al echipei Invictus România;
Ionuț Butoi - fost campion național paralimpic, deținător al mai multor recorduri naționale, locul doi la individual și locul I cu echipa la Invictus Games, Toronto 2017;
Doru Danileț - antrenorul principal al lotului național paralimpic, fost campion național la tir cu arcul;
Ștefan Albu - antrenor secund al lotului național paralimpic, fost atlet de performanță și profesor de sport;
Codruța Angelescu - arbitru al competiției de la Câmpina, campioană europenă IFAA și multiplă campioană națională.

Oaspeții au fost încântați că la eveniment a fost prezent și primarul Câmpinei, Alin Moldoveanu, la rândul său fost sportiv de performanță și antrenor emerit de karate. Cel mai titrat sportiv prezent sâmbătă la Câmpina, Emil Pătru, i-a oferit primarului Alin Moldoveanu tricoul în care a concurat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Gestul acestui sportiv vine și după ce Alin Moldoveanu i-a asigurat pe participanții la această competiție că le va asigura finanțarea, din sponsorizări, pentru desfășurarea a două etape de tir cu arcul pentru persoane cu dizabilități la Câmpina.
De asemenea, în deschiderea competiției, primarul le-a vorbit sportivilor despre proiectul ”Câmpina sporturilor” și poate nu ar fi rău ca, în afara găzduirii unor etape ale Campionatului Național de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități, acești oameni cu povești de viață extraordinare să le poată vorbi copiilor, tinerilor despre viața lor, dar și despre ce poate însemna sportul în viața unui om aflat într-un scaun cu rotile.

4259 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

816 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1754 vizualizari
08 dec. 2023 17:04

Georgeta Popescu, aproape de Top 6 în Cupa Europei. A fost în Norvegia, urmează Letonia

La Lillehamer, în Norvegia, pe pârtia unde au avut Jocurile Olimpice din 1994 și Jocurile Olimpice de Tineret 2016, acum s-au desfășurat primele etape din circuitul Cupei Europei. Au fost șanse concursuri la două discipline (monobob și bob două persoane), totul desfășurându-se pe durata a șapte zile, un adevărat tur de forță pentru toți sportivii și tehnicienii prezenți în Norvegia.

Alte stiri recente

39 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1962 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.