Eveniment deosebit sâmbătă, pe terenul sintetic din incinta Căminului Petrol din Câmpina, acolo unde a avut loc o etapă a Campionatului Național de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități. A fost o competiție care a consituit, în același timp, și un prilej de selecție pentru lotul național care va participa în februarie, anul viitor, la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități. Printre participanți s-au numărat și militari români răniți în teatrele de operațiuni și care s-au îndreptat apoi către sport.
A fost prima competiție de tir cu arcul desfășurată vreodată la Câmpina, iar participanți au fost:
Emil Pătru - primul arcaș paralimpic calificat pentru România la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din vara acestui an, sportiv originar din Slatina, militar rănit în timpul unei misiuni în Afganistan (făcea parte din Batalionul 20 Infanterie "Scorpionii negri")
Gheorghe Filip - arcaș paralimpic din București, promotor al tirului cu arcul pentru persoanele cu dizabilități;
Daniel Codrea - arcaș paralimpic, locul doi cu echipa la Mondialele din Dubai 2017, unul dintre cei mai vechi arcași în scaun cu rotile din România;
Augustin Pegulescu - arcaș medaliat cu aur la echipe la Invictus Games, Toronto 2017;
Nicolae Priporeanu - arcaș din Sibiu, medaliat în divese competiții naționale;
Sabin Soare - arcaș din Turnu Măgurele, fost campion național;
Marcel Neagu - arcaș din Constanța, paralimpic, campion național, rănit în misiune în Afganistan exact în urmă cu cinci ani, vicecampion național la open și pe echipe;
Gheorghe Iurescu - arcaș originar din Sibiu;
Emil Cojocaru - militar, rănit în intervenții, specialist tehnic al echipei Invictus România;
Ionuț Butoi - fost campion național paralimpic, deținător al mai multor recorduri naționale, locul doi la individual și locul I cu echipa la Invictus Games, Toronto 2017;
Doru Danileț - antrenorul principal al lotului național paralimpic, fost campion național la tir cu arcul;
Ștefan Albu - antrenor secund al lotului național paralimpic, fost atlet de performanță și profesor de sport;
Codruța Angelescu - arbitru al competiției de la Câmpina, campioană europenă IFAA și multiplă campioană națională.
Oaspeții au fost încântați că la eveniment a fost prezent și primarul Câmpinei, Alin Moldoveanu, la rândul său fost sportiv de performanță și antrenor emerit de karate. Cel mai titrat sportiv prezent sâmbătă la Câmpina, Emil Pătru, i-a oferit primarului Alin Moldoveanu tricoul în care a concurat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Gestul acestui sportiv vine și după ce Alin Moldoveanu i-a asigurat pe participanții la această competiție că le va asigura finanțarea, din sponsorizări, pentru desfășurarea a două etape de tir cu arcul pentru persoane cu dizabilități la Câmpina.
De asemenea, în deschiderea competiției, primarul le-a vorbit sportivilor despre proiectul ”Câmpina sporturilor” și poate nu ar fi rău ca, în afara găzduirii unor etape ale Campionatului Național de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități, acești oameni cu povești de viață extraordinare să le poată vorbi copiilor, tinerilor despre viața lor, dar și despre ce poate însemna sportul în viața unui om aflat într-un scaun cu rotile.
Primul joc din cadrul rundei cu numărul 9 s-a desfășurat vineri după-amiază, la Câmpina. Celelalte meciuri ale etapei sunt programate sâmbătă și duminică.
De vineri și până duminică sunt programate jocurile etapei a 9-a din Liga A Prahova. Iată programul și delegările:
Campionatul Național de Handbal Feminin pentru juniori IV va începe sâmbătă, 12 octombrie 2024. În competiție s-a înscris și CS Câmpina, chiar cu două echipe, pregătite de antrenorii Daniel Vasile și Denisa Toma.
În cadrul etapei a 6-a din Superliga B1 Prahova, Seria Vest, Muscelul Câmpina a jucat în deplasare în fața formației Viitorul Predești.