CONTACT

Cod portocaliu de ploi abundente în Prahova și alte 15 județe, de duminică până marți

- Actualitate -

Cod portocaliu de ploi abundente în Prahova și alte 15 județe, de duminică până marți

În această dimineață, cea mai mare parte a țării se află sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de precipitații. Dar potrivit ANM, în Prahova și alte 15 județe, codul galben se va transforma în cod portocaliu de ploi abundente, de astăzi, de la ora 16.00 și până marți la ora 21.00. Se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp, iar pe arii restrânse se va ajunge la 70-80 l/mp.

La această oră, (10.30), membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova participă la o videoconferință susținută de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, tema fiind avertizările meteorologilor cu privire la codurile galben și portocaliu de vreme rea în toată țara. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Raluca Eparu, după videoconferință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va avea propria ședință extraordinară pentru a hotărî un plan de măsuri pentru depășirea cu bine a acestei perioade cu precipitații abundente.
Potrivit ISU Prahova, zilnic, peste 224 de pompieri cu 71 de autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ. Totodată, pe timpul activării codului portocaliu s-a decis operaţionalizarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, activarea grupei operative la sediul ISU, concomitent cu activarea Cetrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile autorităţilor publice locale şi monitorizarea evoluţiei situaţiei.


08 Jul 2018 10:35 4154 vizualizari


Comentarii






Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
432 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
539 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
786 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3224 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV