Cod portocaliu de ploi abundente în Prahova și alte 15 județe, de duminică până marți

Actualitate (Categoria articolului)

În această dimineață, cea mai mare parte a țării se află sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de precipitații. Dar potrivit ANM, în Prahova și alte 15 județe, codul galben se va transforma în cod portocaliu de ploi abundente, de astăzi, de la ora 16.00 și până marți la ora 21.00. Se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp, iar pe arii restrânse se va ajunge la 70-80 l/mp.

La această oră, (10.30), membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova participă la o videoconferință susținută de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, tema fiind avertizările meteorologilor cu privire la codurile galben și portocaliu de vreme rea în toată țara. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Raluca Eparu, după videoconferință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va avea propria ședință extraordinară pentru a hotărî un plan de măsuri pentru depășirea cu bine a acestei perioade cu precipitații abundente.
Potrivit ISU Prahova, zilnic, peste 224 de pompieri cu 71 de autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ. Totodată, pe timpul activării codului portocaliu s-a decis operaţionalizarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, activarea grupei operative la sediul ISU, concomitent cu activarea Cetrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile autorităţilor publice locale şi monitorizarea evoluţiei situaţiei.

3395 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2069 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.

Alte stiri recente

3065 vizualizari
14 feb. 2019 12:48

"Actrițele" vin la Câmpina pentru a prezenta publicului o poveste emoționantă despre delicatețea sufletului de artist

Pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina se va juca pe 5 martie 2019, de la ora 19.00, spectacolul de teatru "Actrițele", cu o distribuție de excepție: Florina Cercel, Carmen Tănase, Dana Dogaru și Anca Dinicu. Este cadoul administrației câmpinene pentru doamnele și domnișoarele din municipiu, cu ocazia Zilei de 8 Martie.

2368 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.