Concursul "Cu viața mea apăr viața" reprezintă o activitate extrașcolară de pregătire a elevilor din ciclul gimnazial în domeniul protecției civile. Este organizat de Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.
Acest concurs urmărește adoptarea comportamentului adecvat, cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă și dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.
Ei bine, ediția din acest an a fazei județene a concursului “Cu viața mea apăr viața” a fost câștigată de echipajul Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina, format din patru elevi de la clasa a V-a A: Carina Stoian, Janis Moise, David Pavel și Tudor Vasiliu, coordonați de profesor Laura Andreea Arman. Felicitări, Școala Centrală!
Precizăm faptul că desfășurarea concursului a presupus două probe, una teoretică (rezolvarea unui chestionar cu mai multe întrebări pentru verificarea cunoştinţelor acumulate referitor la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă) și una practică (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, deplasarea cu masca pe figură pe un traseu cu obstacole etc).
Citește cele mai noi știri locale publicate pe CâmpinaTV.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - CâmpinaTV și grupului de Whatsapp (mesaj la 0733.388.425).
Fii parte a comunității CâmpinaTV.ro!
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.
Câmpina deține un edificiu unic, care îmbină trei stiluri arhitectonice diferite - baroc, neoclasic și rococo, un edificiu care ar putea deveni un punct de atracție și un simbol pentru turismul din Câmpina. Este vorba de Capela Hernia, de pe Aleea Parcului, un monument de la a cărui edificare se vor împlini anul viitor 140 ani!
Spitalul Municipal Câmpina a lansat o campanie publică de strângere de fonduri pentru achiziția unui echipament de artroscopie, fiind o premieră pentru cea mai importantă unitate spitalicească a Câmpinei.