Super spectacol folcloric la Câmpina, în cadrul "Serbărilor Toamnei" 2018

Eveniment (Categoria articolului)

Spectacolul din prima seară a celei de-a XI-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei" de la Câmpina a fost dedicat exclusiv folclorului și asta datorită includerii în festival a "Horei prahovene", o manifestare tradițională pe plan local. Și au făcut spectacol pe scena din centrul municipiului Ansamblul Folcloric "Nufărul" de la Cahul (Republica Moldova), Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, Adriana Deaș și invitații de marcă - Maria Dragomiroiu, Doinița și Ionuț Dolănescu.

În premieră, la "Serbările toamnei" din acest an a participat și o delegație de la Cahul (Republica Moldova), localitate cu care municipiul Câmpina se va înfrăți în curând. Pe lângă cei patru reprezentanți ai administrației locale din Cahul, la Câmpina a venit și Ansamblul Folcloric "Nufărul", de fapt o parte dintre componenții acestui ansamblu, pentru că "Nufărul" (înființat în 1996) numără 200 de dansatori cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani. Au dansat moldovenii de au încins podeaua scenei, așa cum o fac întotdeauna cu dansurile lor ritmate și extrem de apreciate de public. Alături de ansamblul de la Cahul a cântat Adriana Deaș, solista de muzică populară din Bănești, cunoscută foarte bine publicului câmpinean. A urmat Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, cu un moment artistic deosebit, pregătit de instructorii coregrafi Cristi și Vali Colezea. Ce ar mai fi de spus despre dansatorii "Ghiocelului"? Sunt buni, talentați și multipremiați la festivaluri naționale și internaționale, o mândrie pentru Câmpina.
Au urcat pe scenă pentru a-și susține recitalurile Maria Dragomiroiu, urmată de Doinița și Ionuț Dolănescu, artiști consacrați, artiști adevărați, îndrăgiți și apreciați, voci extraordinare, prezențe scenice încântătoare. Spectacolul a fost încheiat de extraordinarul Ansamblu Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, pregătit de instructorii coregrafi Nicolae Chiriță și Roxana Paraschiv. Alături de acest ansamblu au cântat Adriana Deaș și Andrei Chelba - un băiețel de 12 ani, din Starchiojd, foarte talentat, un copil cu o voce minunată și despre care, cu siguranță, vom mai auzi.

Citiți și: Serbările Toamnei 2018. Deschiderea oficială, cu fanfară, ansambluri populare și, bineînțeles, multe oficialități
Primarul din Cimişlia, singura oficialitate prezentă la "Serbările Toamnei", care a purtat la rever simbolul Centenarului
Elevii olimpici şi sportivii cu rezultate deosebite, premiaţi în prima zi a "Serbărilor Toamnei" Câmpina 2018
Copii minunați, de la 12 ansambluri folclorice, au încântat publicul la "Hora prahoveană" Câmpina 2018

8254 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1444 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2760 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

326 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

493 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.