În prezent, unitățile de învățământ din Câmpina își asigură paza pe cont propriu, în funcție de bugetul pe care fiecare îl are la dispoziție. Asta, cu excepția Școlii Gimnaziale 'Al.I. Cuza', unde nu există pază, conducerea instituției solicitând sprijin administrației locale pentru rezolvarea problemei. Pornind de la această situație, la nivelul Consiliului Local Câmpina s-a discutat de mai multe ori subiectul pazei în școli și s-a ajuns la concluzia că ideal ar fi achitarea de la bugetul local a cheltuielilor cu paza la absolut toate unitățile de învățământ din municipiu.
Inițiativa acestui demers aparține viceprimarului Adrian Pițigoi, care a insistat asupra implicării financiare a administrației locale în problema pazei în școli încă de la începutul acestui an, când au fost semnalate unele incidente la Școala Cuza.
În Câmpina există patru școli gimnaziale cu personalitate juridică (Câmpineanu, Centrală, B.P. Hasdeu și Al.I. Cuza - de care aparține și Școala 3), cinci licee (Grigorescu - de care aparține și fosta școală 4, Energetic, Forestier, Istrati și Mecanic - de care aparține și fosta școală 6) și șase grădinițe. Asigurarea pazei cu Poliția Locală este exclusă din start având în vedere numărul insuficient de agenți locali. În aceste condiții a rămas varianta cu angajarea unor firme de protecție și pază, dar pe care să nu le mai plătească școlile, ci să fie plătite de la bugetul local. După cum ne-au precizat reprezentanții Primăriei Câmpina, estimativ, ar însemna o cheltuială de aproximativ 400.000 lei (4 miliarde lei vechi) de la bugetul local, anual. Pentru ca lucrurile să fie clare și corecte, Consiliul Local va trebui să includă această sumă, cu destinația exactă, în bugetul local pentru 2017.
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.