De anul viitor, paza pentru toate școlile din Câmpina ar putea fi plătită de la bugetul local

Actualitate (Categoria articolului)

În prezent, unitățile de învățământ din Câmpina își asigură paza pe cont propriu, în funcție de bugetul pe care fiecare îl are la dispoziție. Asta, cu excepția Școlii Gimnaziale 'Al.I. Cuza', unde nu există pază, conducerea instituției solicitând sprijin administrației locale pentru rezolvarea problemei. Pornind de la această situație, la nivelul Consiliului Local Câmpina s-a discutat de mai multe ori subiectul pazei în școli și s-a ajuns la concluzia că ideal ar fi achitarea de la bugetul local a cheltuielilor cu paza la absolut toate unitățile de învățământ din municipiu.

Inițiativa acestui demers aparține viceprimarului Adrian Pițigoi, care a insistat asupra implicării financiare a administrației locale în problema pazei în școli încă de la începutul acestui an, când au fost semnalate unele incidente la Școala Cuza.
În Câmpina există patru școli gimnaziale cu personalitate juridică (Câmpineanu, Centrală, B.P. Hasdeu și Al.I. Cuza - de care aparține și Școala 3), cinci licee (Grigorescu - de care aparține și fosta școală 4, Energetic, Forestier, Istrati și Mecanic - de care aparține și fosta școală 6) și șase grădinițe. Asigurarea pazei cu Poliția Locală este exclusă din start având în vedere numărul insuficient de agenți locali. În aceste condiții a rămas varianta cu angajarea unor firme de protecție și pază, dar pe care să nu le mai plătească școlile, ci să fie plătite de la bugetul local. După cum ne-au precizat reprezentanții Primăriei Câmpina, estimativ, ar însemna o cheltuială de aproximativ 400.000 lei (4 miliarde lei vechi) de la bugetul local, anual. Pentru ca lucrurile să fie clare și corecte, Consiliul Local va trebui să includă această sumă, cu destinația exactă, în bugetul local pentru 2017.

5237 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MIHAELA 06.12.2016 14:15 Poate nu uita Primaria Municipiului Campina de faptul ca exista doua locatii la Colegiul Nicolae Grigorescu - pe str.
  • Tudor 06.12.2016 16:05 La școala de pe Golești dăm bani pentru pază și ei păzesc doar liceul
  • toader andrei 06.12.2016 18:50 Si sa intelegem ?ca se renunta la vacantele consilierilor in dauna Educatiei? ce gluma buna, trebuia demult rezolvata aceasta paza scolara,oricum vacantele consilierilor trebuiesc ANULATE aduc doar pierderi la buget.
  • Elena 06.12.2016 19:59 Asa ar fi normal, ne am saturat noi parintii sa plătim tot, sa îmbunătățim sălile de clasa , iar copiii noștri sa nu beneficieze macar de acest serviciu in mod gratuit. Dupa ce ca plătim gardianul din banii nostrii nu avem nici certitudinea ca sunt in siguranta
  • maria 06.12.2016 22:07 Bugetul local inseamna banii locuitorilor Municipiului Campina care platesc taxe si impozite.Mi se pare o bataie de joc la adresa noastra ca sa cheltuiti din buget 4 miliarde de lei vechi.Atat eu,majoritatea locuitorilor,Domnul Viceprimar,Consiliul local cu siguranta au facut scoala fara paza.Era culmea sa implice Politia locala care are cu totul alte atributii.Imi pun speranta ca nu or sa voteze o asemenea prostie si sa se constientizeze ca vagabondajul din ziua de azi e vina exclusiva a parintilor si a profesorilor care nu le dau educatia necesara copiilor iar ca sa stea ei linistiti s-au modernizat si vor paza.In loc sa se rezolve probleme serioase in Municipiul Campina nu stiu cum sa mai arunce banii pe fereastra.
  • Cosmina 07.12.2016 22:59 In sfarsit, o decizie in folosul comunitatii! De aceasta decizie beneficiaza toti elevii scolilor campinene!
  • Radoi Dumitru 07.12.2016 23:12 Primaria este datoare sa prezinte public un "Raport Consolidat" ce trebuie sa cuprinda de fapt toate evenimentele negative din scoli in ultimii ani si sa se umble la cauze,astea sunt efecte ,sau mai bine zis cresterea nr.de locuri de munca platite de locuitori .In acest moment noi nu stim daca se justifica aceasta cheltuiala in lipsa unor probe concrete.Este ingrijorator de fapt aceasta masura ,oare devenim o tara nesigura,avem teroristi sau noile generatii sunt mult mai violente ca dovada unei educatii precare?sau este o moda europeana.

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1223 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

366 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1342 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.