Programul “Bursele TenarisSilcotub” pentru liceele tehnice, ajuns în acest an la cea de-a șasea ediție, constituie o componentă importantă a parteneriatului cu șase licee tehnice din comunitățile în care compania își desfășoară activitatea.
Cei 260 de elevi beneficiari ai burselor sunt de la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, Liceul Danubius din Călărași, colegiile tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău și “Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, alături de liceele tehnologice “Octavian Goga” din Jibou și „Mihai Viteazu” din Zalău. Fiecare elev a primit o bursă în valoare de 2.000 de lei, după un proces de selecție în care au contat atât rezultatele școlare, cât și competențele liceenilor.
„Programul de burse TenarisSilcotub, deja un program cu tradiție, validează prin procesul de selecție capacitatea elevilor de a rezolva probleme diferite față de cele cu care sunt obișnuiți la școală, cum sunt cele de logică, și stimulează un proces de autocunoaștere. Bursa TenarisSilcotub deschide orizonturi și expune la experiențe noi liceeni dornici să urmeze o carieră tehnică. Credem că expunerea la meserii tehnice și înțelegerea profesiilor actuale, poate duce pe viitor la creșterea atractivității sectoarelor industriale în rândul liceenilor”, a declarat Codruța Hodrea, manager TenarisSilcotub pentru relația cu comunitatea.
Dacă prima ediție a programului, din anul școlar 2015-2016, a avut 162 de beneficiari din patru licee tehnice, în cea de-a șasea ediție, 260 de elevi din șase licee tehnice au primit bursele oferite de TenarisSilcotub. În acești șase ani, compania a susținut pe calea învățământului tehnic peste 1.100 de elevi de liceu, unii dintre ei alegând să devină angajați ai TenarisSilcotub.
Bursierii din acest an au fost sărbătoriți în cadrul unor evenimente de decernare a burselor, în Zalău, Călărași și Câmpina, în care reprezentanții TenarisSilcotub au recunoscut eforturile elevilor bursieri și implicarea cadrelor didactice. De asemenea, au avut loc discuții deschise despre profesie și carieră cu manageri, ingineri și specialiști din cadrul companiei pentru a aduce elevii mai aproape de realitatea industrială. În plus, a fost organizat și un atelier de design thinking, care a avut rolul de a ajuta liceenii să înțeleagă importanța muncii în echipă, relevanța fiecărui coechipier, care îi este responsabilitatea și cum munca împreună poate da naștere la idei aplicabile.
Spitalul Municipal Câmpina a lansat o campanie publică de strângere de fonduri pentru achiziția unui echipament de artroscopie, fiind o premieră pentru cea mai importantă unitate spitalicească a Câmpinei.
Ba mai mult, încă din prima zi a congresului, Călin Tiu a susținut un curs de ecografie pentru chirurgi, la care au participat 27 medici din 11 țări.
Au început înscrierile la Școala de vară "Premium", care va avea loc între 30 iunie și 8 septembrie, în Câmpina, la Seva Parc, Terenurile de tenis Premium, din Strada Pictor Nicolae Grigorescu, nr. 17.
Nu de puține ori întâlnim persoane în căutarea unor suveniruri, chiar cu municipiul Câmpina. Sau măcar cu România...