Bursele TenarisSilcotub pentru liceele tehnice, la cea de-a șasea ediție. Din Câmpina, au benefiat de burse elevi de la Liceul Tehnologic Energetic

Social (Categoria articolului)

Programul “Bursele TenarisSilcotub” pentru liceele tehnice, ajuns în acest an la cea de-a șasea ediție, constituie o componentă importantă a parteneriatului cu șase licee tehnice din comunitățile în care compania își desfășoară activitatea.

Cei 260 de elevi beneficiari ai burselor sunt de la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, Liceul Danubius din Călărași, colegiile tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău și “Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, alături de liceele tehnologice “Octavian Goga” din Jibou și „Mihai Viteazu” din Zalău. Fiecare elev a primit o bursă în valoare de 2.000 de lei, după un proces de selecție în care au contat atât rezultatele școlare, cât și competențele liceenilor.
„Programul de burse TenarisSilcotub, deja un program cu tradiție, validează prin procesul de selecție capacitatea elevilor de a rezolva probleme diferite față de cele cu care sunt obișnuiți la școală, cum sunt cele de logică, și stimulează un proces de autocunoaștere. Bursa TenarisSilcotub deschide orizonturi și expune la experiențe noi liceeni dornici să urmeze o carieră tehnică.  Credem că expunerea la meserii tehnice și înțelegerea profesiilor actuale, poate duce pe viitor la creșterea atractivității sectoarelor industriale în rândul liceenilor”, a declarat Codruța Hodrea, manager TenarisSilcotub pentru relația cu comunitatea.
Dacă prima ediție a programului, din anul școlar 2015-2016, a avut 162 de beneficiari din patru licee tehnice, în cea de-a șasea ediție, 260 de elevi din șase licee tehnice au primit bursele oferite de TenarisSilcotub. În acești șase ani, compania a susținut pe calea învățământului tehnic peste 1.100 de elevi de liceu, unii dintre ei alegând să devină angajați ai TenarisSilcotub.
Bursierii din acest an au fost sărbătoriți în cadrul unor evenimente de decernare a burselor, în Zalău, Călărași și Câmpina, în care reprezentanții TenarisSilcotub au recunoscut eforturile elevilor bursieri și implicarea cadrelor didactice. De asemenea, au avut loc discuții deschise despre profesie și carieră cu manageri, ingineri și specialiști din cadrul companiei pentru a aduce elevii mai aproape de realitatea industrială. În plus, a fost organizat și un atelier de design thinking, care a avut rolul de a ajuta liceenii să înțeleagă importanța muncii în echipă, relevanța fiecărui coechipier, care îi este responsabilitatea și cum munca împreună poate da naștere la idei aplicabile.

3006 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

91 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

1679 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

Alte stiri recente

703 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.

729 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

1 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.