La Colegiul “Grigorescu” din Câmpina, deschiderea noului an școlar a stat sub semnul centenarului instituției

Actualitate (Categoria articolului)

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina aniversează în acest an un secol de existență, eveniment care va fi marcat prin mai multe acțiuni pe 15 octombrie 2019, dar care a influențat, normal, și ceremonia de deschidere a noului an școlar. În cadrul festivității din 9 septembrie a fost lansat și noul imn al liceului. "În 15 octombrie 1919, școala și-a deschis porțile pentru primii elevi. În 2019, tot pe 15 octombrie, vom sărbători 100 de ani de la înființare. Să fim mândri de liceul nostru!", a afirmat directorul instituției, prof. Roxana Stan.

La Colegiul „Grigorescu” au început noul an școlar 1.085 de elevi, de la clasa pregătitoare (unde sunt 21 de ”bobocei”), până la clasa a XII-a. La festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020, oaspeți ai prestigioasei instituții de învățământ din Câmpina au fost reprezentanți ai administrației locale – primarul Horia Tiseanu, consilierul său personal - Ioana Bumbăcea, directorul Poliției Locale - Marius Vișan, dar și reprezentanți ai Poliției Municipale, ai Bisericii, președintele Asociației Părinților Elevilor din CNNG, Anca Huțu, și foști elevi. De altfel, șefa “Promoției Centenarului”, adică promoția care a terminat liceul în această vară, Aida Cărămidaru, a fost prezentă la festivitate și a adresat câteva cuvinte frumoase, din inimă, foștilor săi colegi. (video) Aida Cărămidaru este acum studentă a Facultății de Relații Economice Internaționale București.
În cadrul festivității s-a cântat pentru prima dată noul imn al colegiului, compus și interpretat de doi elevi ai instituției - Delia Chiriță (clasa a X-a) și Valentin Steria (clasa a XI-a). (video)
Unul dintre cele mai emoționante momente a fost – ca în fiecare an - cel al citirii listei ”boboceilor” de la clasa pregătitoare, copiii fiind invitați în mijlocul careului, în fața tuturor celor prezenți. Cu pași mai mici sau chiar în pas alergător, unii timizi, aproape temători, alții foarte curajoși și veseli, cei 21 de ”bobocei” au pășit într-un nou drum în viață.

7839 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

19 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

415 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

Alte stiri recente

492 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1404 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.