S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 martie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

27 martie...
1861 – Se încheia contractul cu antreprenorul pentru construcția podului de piatră dintre Bănești și Câmpina, finalizat în 1864 și cunoscut până în zilele noastre drept ”Podul lui Cuza”. Din păcate, podul nu mai este funcțional de ceva vreme, fiind dărâmat parțial după ce a fost grav afectat de viituri.
1932 – Era inaugurată Biblioteca Publică locală, găzduită de vechea Primărie, în prezența prim-ministrului Nicolae Iorga. În acea perioadă, deschiderea unei biblioteci publice era un moment deosebit, care - iată - se bucura de prezența unei mari persoanlități a culturii românești, Nicolae Iorga, care la momentul respectiv îndeplinea chiar funcția de prim-ministru al Guvernului României.
1933 – Prin Ordinul 8.640 al Marelui Stat Major, Regimentul 2 Transmisiuni Câmpina era dislocat la Iași.
2015 – Primarii din Câmpina și Cimișlia (Republica Moldova) semnau Acordul de înfrățire și cooperare între cele două localități, una dintre cele mai reușite ”înfrățiri” în care a fost implicată Câmpina în ultimii 30 de ani.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

1732 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2316 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.

3714 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

3 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

Alte stiri recente

725 vizualizari
27 ian. 2021 12:11

Societate comercială angajează agenți de securitate/pază pentru obiective din municipiul Câmpina

Societate comercială angajează agenți de securitate/pază cu atestat profesional pentru obiective situate în municipiul Câmpina - Prahova.

503 vizualizari
27 ian. 2021 11:24

Societate de construcții din zona Câmpina angajează dulgher și zidari

SC GENSTEEL SRL, societate de construcții, angajează DULGHER ȘI ZIDARI.
Cerințe: experiență în domeniu și seriozitate.