Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
27 martie...
1861 – Se încheia contractul cu antreprenorul pentru construcția podului de piatră dintre Bănești și Câmpina, finalizat în 1864 și cunoscut până în zilele noastre drept ”Podul lui Cuza”. Din păcate, podul nu mai este funcțional de ceva vreme, fiind dărâmat parțial după ce a fost grav afectat de viituri.
1932 – Era inaugurată Biblioteca Publică locală, găzduită de vechea Primărie, în prezența prim-ministrului Nicolae Iorga. În acea perioadă, deschiderea unei biblioteci publice era un moment deosebit, care - iată - se bucura de prezența unei mari persoanlități a culturii românești, Nicolae Iorga, care la momentul respectiv îndeplinea chiar funcția de prim-ministru al Guvernului României.
1933 – Prin Ordinul 8.640 al Marelui Stat Major, Regimentul 2 Transmisiuni Câmpina era dislocat la Iași.
2015 – Primarii din Câmpina și Cimișlia (Republica Moldova) semnau Acordul de înfrățire și cooperare între cele două localități, una dintre cele mai reușite ”înfrățiri” în care a fost implicată Câmpina în ultimii 30 de ani.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Magazinele Pretty și Just Pretty din Câmpina au un numitor comun - calitatea incontestabilă a produselor.
E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de modalități de petrecere a timpului liber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.