La Câmpina a fost inaugurat un centru de terapie destinat copiilor cu autism

Social (Categoria articolului)

Inițiativa deschiderii unui centru de terapie destinat copiilor cu autism a aparținut Asociației "Glasul Autismului", care a realizat acest proiect în parteneriat cu Fundația Romanian Angel Appeal, iar fondurile necesare au provenit, în cea mai mare parte, din sumele strânse la ediția din acest an a competiției de ciclism Câmpina Open MTB - Race for Autism.

Luni după-amiză, la deschiderea centrului, aflat la etajul al doilea al Casei Tineretului din Câmpina, au participat numeroși părinți, mulți însoțiți de copii, precum și reprezentanți ai Asociației "Glasul Autismului". "Începând din această lună vom găzdui în acest centru sesiuni de terapie 3C (conștientizare, coordonare, concentrare), de terapie de grup, de masaj și kinetoterapie și activități de pregătire pentru școală, toate adresate copiilor cu tulburări în spectrul autist", a afirmat Ileana Papahagi, președintele Asociației "Glasul Autismului". Administrația locală a fost reprezentată la inaugurarea centrului de Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu, care a declarat: "Primăria salută acest gen de inițiative și vom ajuta, poate chiar și financiar, dacă se depun proiecte în baza Legii 350/2005 prrivind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activități non-profit. Urez succes voluntarilor care sunt alături de copii și de părinți!"
După momentul oficial, părinții au discutat cu reprezentanții și colaboratorii asociației toate detaliile privind funcționarea acestui centru, programul, modalitatea de stabilire a grupelor de lucru, totul fiind gândit și făcut în ideea de a sprijini copiii cu nevoi speciale din zona Câmpinei.
Persoanele interesate pot contacta Asociația "Glasul Autismului" la numărul de telefon - 0739.841.169.

7089 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mirica Adriana 06.11.2018 04:51 Felicitări.Daca se poate un nr de telefon.Am un băiat de 12 ani cu TSA(asperger)si ma intereseaza sa stiu daca îl pot înscrie pt terapie.Multumesc.
  • Raduta roxana 06.11.2018 10:56 Am un baiat de 14 ani cu aspenger si as vrea sa l aduc la terapie .multumesc
  • Paduretu Cristina 06.11.2018 13:30 Eu locuiesc in Sinaia,baiatul meu are 14 ani,as dori o programare,cum sa procedez?Multumesc mult!
  • Paduretu 06.11.2018 13:36 Mentionez ,baiatul meu sufera de Asperger
  • Bratu 07.11.2018 08:28 Bună ziua. Am și eu un băiețel de aproape 11 ani cu autism și sunt interesata dacă l-am putea aduce și pe el la terapie. Multumesc mult!
  • Admin 07.11.2018 11:32 Asociația Glasul Autismului poate fi contactată la numărul de telefon 0739.841.169.
  • Voicu Daniela 14.11.2018 20:03 Buna ziua.Am si eu un băiețel in vârstă de 3 ani jumate de curând a fost depistat cuTSA.Primiti si copii mici.

Social

1945 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.

2107 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

Alte stiri recente

1860 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1894 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)